Belgische app Buynotify toont hoe lang Apple-product al meegaat

· Bart Breij

Buynotify Belgische iPhone-appNu nog een iPhone 5 kopen, of wachten op de volgende? Apple-volgers weten het al lang en breed: Apple ververst veel van haar producten een keer per jaar. De Belgische, maar in het Engels uitgevoerde iPhone-app Buynotify laat overzichtelijk zien hoe ver de huidige Apple-producten al in hun levenscyclus zijn. Wacht je op een iPad mini met Retina-scherm? Het is nog niet bekend wanneer die komt, maar als je ziet dat de huidige iPad mini pas 66 dagen geleden is uitgebracht, weet je dat de opvolger niet al volgende week in de schappen ligt.

Buynotify helpt je bij het maken van afwegingen of je nu nog wel die laatste iPhone, iPad of Mac moet kopen – of dat je dus beter even kan wachten. Als er een nieuw product van Apple verkrijgbaar is, geeft de applicatie je een pushbericht zodat je de uitgave ervan niet mist. Ontwikkelaar Spatie heeft er zelfs aan gedacht een badge in het pictogram van de app te verwerken. Zo kan je in je homescreen meteen zien hoeveel lanceringen je hebt gemist.

De app geeft ook een advies in de vorm van een kleur, die na de info-knop met een bladerbeweging zichtbaar wordt. Groen licht betekent niet twijfelen, kopen!, geel betekent dat het apparaat halverwege zijn levenscyclus is en rood houdt in dat een opvolger aanstaande is. Daarbij moet je weten dat Buynotify net als de rest van de wereld, slechts kan gissen wanneer de volgende iPhone, iPod, iPad of Mac in de schappen ligt.

Downloaden: Buynotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.