Belgische app Buynotify toont hoe lang Apple-product al meegaat

·

Buynotify Belgische iPhone-appNu nog een iPhone 5 kopen, of wachten op de volgende? Apple-volgers weten het al lang en breed: Apple ververst veel van haar producten een keer per jaar. De Belgische, maar in het Engels uitgevoerde iPhone-app Buynotify laat overzichtelijk zien hoe ver de huidige Apple-producten al in hun levenscyclus zijn. Wacht je op een iPad mini met Retina-scherm? Het is nog niet bekend wanneer die komt, maar als je ziet dat de huidige iPad mini pas 66 dagen geleden is uitgebracht, weet je dat de opvolger niet al volgende week in de schappen ligt.

Buynotify helpt je bij het maken van afwegingen of je nu nog wel die laatste iPhone, iPad of Mac moet kopen – of dat je dus beter even kan wachten. Als er een nieuw product van Apple verkrijgbaar is, geeft de applicatie je een pushbericht zodat je de uitgave ervan niet mist. Ontwikkelaar Spatie heeft er zelfs aan gedacht een badge in het pictogram van de app te verwerken. Zo kan je in je homescreen meteen zien hoeveel lanceringen je hebt gemist.

De app geeft ook een advies in de vorm van een kleur, die na de info-knop met een bladerbeweging zichtbaar wordt. Groen licht betekent niet twijfelen, kopen!, geel betekent dat het apparaat halverwege zijn levenscyclus is en rood houdt in dat een opvolger aanstaande is. Daarbij moet je weten dat Buynotify net als de rest van de wereld, slechts kan gissen wanneer de volgende iPhone, iPod, iPad of Mac in de schappen ligt.

Downloaden: Buynotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

4 reacties

 1. door Richard Schouten

  Niets meer dan deze site dus eigenlijk ?

  http://buyersguide.macrumors.com/

  Beantwoorden Quote

 2. door vanHorck

  Beetje leeg product…. Apple TV staat er niet in evenmin als items zoals time capsule

  Beantwoorden Quote

 3. door Toon

  @Richard Schouten: Ja Richard, een beetje van hetzelfde inderdaad.
  Grappig trouwens dat ze op deze site nog steeds de iPod Classic hebben staan met maar liefst 1207 dagen sinds laatste update, met als advies ‘Don’t buy – Updates soon’.
  Die iPod Classic is overigens nog steeds te koop, maar een update binnenkort … dacht het niet. (overigens wel de beste iPod ‘ever’)

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.