BeethovenApp: altijd je locatie versturen voor een veilig gevoel

·

BeethovenApp header iPhone Windows BlackBerryBeethoven is een geheel nieuw Nederlands initiatief waarmee je met een veilig gevoel over straat kan met de iPhone. Dankzij de BeethovenApp op de iPhone (of Android of BlackBerry), geeft je telefoon in een vaste tijdsinterval de laatste locatie van je telefoon door. Via een website kan iemand aan de andere van de lijn een oogje in het zeil houden en ziet diegene precies waar je bent. De dienst is de eerste veertien dagen gratis te proberen, daarna hangt er een fiks prijskaartje aan vast.

Het beginpunt van de dienst is de iPhone-app, waarin je je kan registeren door vanuit de app een code te versturen per SMS. Daarna wordt de applicatie geactiveerd en kom je terecht in een wit scherm, met daarin enkel een timer die laat zien wanneer je volgende locatie wordt doorgegeven. BeethovenApp alarmmelding sturenDat kan je handmatig wijzigen in de instellingen. Je hebt daarbij de keuze tussen een interval van één minuut tot elke dag. Ook kan je aangeven hoeveel alarmmeldingen mogen worden overgeslagen als je de hele tijd op dezelfde locatie bent.

Door de onderkant van de app naar boven te vegen, kom je op een volgende pagina met een groot uitroepteken in beeld. Dat is de alarmmelding en als je die uitzendt, krijg de persoon die de website heeft openstaan, meteen een melding in beeld dat er iets aan de hand is. Bij elke (alarm)melding vanaf je iPhone komen automatisch gegevens over je locatie en batterijstatus mee. Vanuit de website, kan je verdere notificaties invoeren. Zo kan je aangeven dat je automatisch een sms, e-mail of telefoontje wilt krijgen als de mobiele telefoon-gebruiker aangeeft in gevaar te zijn.

Omdat de BeethovenApp de locatie per interval verstuurt, hoeven de locatiegegevens van de dienst niet steeds te worden geraadpleegd. Daardoor gaat de app nog relatief zuinig met je batterij om. BeethovenApp interface doorschakelenJe hoeft de toepassing ook niet open te laten staan om je locatie door te spelen. We merken dat de bepaling bijzonder nauwkeurig is. De app weet meteen ons exacte adres en lijkt ook op Google Maps op de website spot-on de juiste locatie te vinden.

Als je wilt, kan een alarmmelding ook verbonden worden aan een direct spoedtelefoontje aan de Securitas-alarmcentrale. Helaas komt het gevoel van veiligheid wel tegen een forse prijs. Na de proefperiode van twee weken, betaal je minstens 5,25 euro per maand voor de dienst. Dat is nog exclusief de alarmmelding naar Securitas: voor dat pakket leg je 12,95 euro per maand neer. Het duurste pakket heeft geen koppeling met de alarmcentrale, maar geeft je wel een persoonlijk assistent en verlangt maar liefst 53 euro per maand. De prijzen zorgen ervoor dat de dienst alleen nog aantrekkelijk is voor personen waarvan je écht de locatie in de gaten moet of wilt houden omdat er wat (ernstigs) met diegene kan gebeuren. Ieder ander kan zich afvragen of even snel je locatie versturen via WhatsApp niet net zo handig is.

Downloaden: BeethovenApp (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

14 reacties

 1. door leon

  Klinkt een beetje als de “find my friends” app, alleen is de laatse gratis. Wie wil hier nu toch eur 53 voor betalen, niemand toch. Gaat geen succes worden vrees ik.

  Beantwoorden Quote

 2. door dmr

  Zeer handige app als je bang bent dat je dierbare iets ergs over komt. Alleen erg jammer dat het zo belachelijk duur is

  Beantwoorden Quote

 3. door Jurgen

  Google Latitude doet dit gratis

  Beantwoorden Quote

 4. door Whizz

  Find my iPhone is daar toch ideaal voor? Gewoon iemand toegang geven tot je iCloud account. In geval van nood even whatsappen of een sms-je sturen. Omdat het abo van deze app erg duur is, denk ik niet dat het voor veel mensen een oplossing is.

  Beantwoorden Quote

 5. door Bubbly

  Dit heeft toch niet te maken met die films over de hondenfamilie Beethoven? xD

  Beantwoorden Quote

 6. door iMacer

  Doet -zoek vrienden- dat niet ??

  Beantwoorden Quote

 7. door sansems

  Ja zoek mijn vrienden doet dat ook maar dan kun je alles vanaf je iPhone

  Beantwoorden Quote

 8. door huplahoi

  euh…
  Deze app zegt waar je telefoon is, niet waar de persoon is… (denk maar aan de zendertjes aan auto’s in bepaalde films… zendertje afdoen en gewoon op een andere auto kleven…)

  Beantwoorden Quote

 9. @huplahoi: De ontwikkelaar legt in de App Store erg de nadruk op het achterhalen en traceren van personen, niet van de telefoon. De telefoon traceren kan natuurlijk ook met Find My iPhone.

  Beantwoorden Quote

 10. door Olan

  Nog een mooie gratis app is Moove.
  (http://itunes.apple.com/nl/app/moove/id514520755?mt=8&ls=1)

  Handig met bijvoorbeeld Koninginnedag om je vrienden/familie te vinden in Amsterdam!

  Beantwoorden Quote

 11. door benjamin

  Wat Huplahoi bedoeld, is dat het niet zo hoeft te zijn waar de telefoon is dat daar de persoon ook is.

  Beantwoorden Quote

 12. door huplahoi

  @Benjamin
  Dat bedoel ik inderdaad….

  Beantwoorden Quote

 13. door William

  Voor dat geld, kan ik beter een nieuwe IPhone kopen. Zelfs als het gratis was, weet ik niet of ik hem er op zou zetten ivm privacy. Weet ik veel wat Beethoven met de gegevens doet?

  Beantwoorden Quote

 14. door Myranda

  dacht ook dat Beethoven hetzelfde is als vind mijn vrienden. Maar nu krijg ik een email als mijn kind op school is of daar weer vertrekt. Ik kan veel meer op de beethoven website doen dan zoeken alleen. Echt handig en in nood belt de iphone naar mijn man en krijgen we allebei een email met informatie en een kaartje waar hij zich bevindt..

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.