Bedien je Mac op afstand met iSofa

· Gonny van der Zwaag

iSofa, bedien Mac vanaf de iPhone 1.2Kortgeleden stelden we het programma Befree4iPhone voor, waarmee je je Windows-pc op afstand kon bedienen vanaf de iPhone. Een soortgelijk idee is er nu ook voor de Mac: iSofa is een gratis applicatie dat op je Mac draait en waarbij je iPhone of iPod touch als afstandsbediening dienstdoet. Een jailbreak is niet nodig. De applicatie maakt gebruik van poort 9999 van je draadloze netwerk.

Op dit moment is het mogelijk om iTunes, Front Row, DVD Player, Quicktime en VLC te bedienen. Ook kun je je scherm uit slaapstand halen, de screensaver aanzetten en het scherm weer in slaapstand terugbrengen. De software is ontwikkeld door Ben en Mat van iPhon.fr, een Franstalige iPhone-site.

iSofa is geschikt voor Mac OS X Tiger en Leopard, geeft je de mogelijkheid om door alle bestanden op je Mac te bladeren en verschillende activiteiten met je iTunes-bibliotheek uit te voeren. Je kunt het thema (skin) van de applicatie wijzigen en eventueel een wachtwoord instellen. Toegang tot je Mac krijg je via http://10.0.0.1:999/, waarbij je in plaats van 10.0.0.1 het IP-adres van je eigen Mac invult.

Probeer het zelf: download iSofa 1.2.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.