Beatstream: muziekspel met je eigen iTunes-bibliotheek

· Bastiaan Vroegop

BeatstreamHet iPhone-spel Beatstream laat de tijd van muziekgames op de iPhone weer even herleven, en wel op bijzondere wijze: je tapt namelijk niet mee op de maat van een door de ontwikkelaar samengestelde tracklist. In plaats daarvan importeer jij je eigen iTunes-bibliotheek. Nummers worden vervolgens geanalyseerd, waardoor de game weet wanneer jij op het juiste moment het scherm moet aantappen.

BeatstreamEen speciale spelmodus genaamd Warped maakt het mogelijk om de effecten van jouw speelstijl te zien. Gaat het slecht, dan begint het nummer steeds trager af te spelen. Bij een paar goede taps versnelt de track aanzienlijk.

Het idee achter Beatstream doet erg denken aan Audiosurf voor de pc. Dit spel laat je ook je eigen muziek importeren, om vervolgens op deze tracks een apart spel te spelen. Het daadwerkelijke spel hierachter verschilt echter enorm van Beatstream. De ontwikkelaar van Audiosurf heeft vandaag laten weten dat hij een vervolg van het spel heeft gemaakt, genaamd Audiosurf Air. Dit spel zou ook op iOS werken.

Downloaden: Beatstream (€0,79)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.