Beatstream: muziekspel met je eigen iTunes-bibliotheek

·

BeatstreamHet iPhone-spel Beatstream laat de tijd van muziekgames op de iPhone weer even herleven, en wel op bijzondere wijze: je tapt namelijk niet mee op de maat van een door de ontwikkelaar samengestelde tracklist. In plaats daarvan importeer jij je eigen iTunes-bibliotheek. Nummers worden vervolgens geanalyseerd, waardoor de game weet wanneer jij op het juiste moment het scherm moet aantappen.

BeatstreamEen speciale spelmodus genaamd Warped maakt het mogelijk om de effecten van jouw speelstijl te zien. Gaat het slecht, dan begint het nummer steeds trager af te spelen. Bij een paar goede taps versnelt de track aanzienlijk.

Het idee achter Beatstream doet erg denken aan Audiosurf voor de pc. Dit spel laat je ook je eigen muziek importeren, om vervolgens op deze tracks een apart spel te spelen. Het daadwerkelijke spel hierachter verschilt echter enorm van Beatstream. De ontwikkelaar van Audiosurf heeft vandaag laten weten dat hij een vervolg van het spel heeft gemaakt, genaamd Audiosurf Air. Dit spel zou ook op iOS werken.

Downloaden: Beatstream (€0,79)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

5 reacties

 1. door Mitchie

  Leuke vlotte game. Alleen de graphics in het menu mogen wat beter.

  Beantwoorden Quote

 2. door 020

  Weet iemand nog meer spellen waarin je eigen iTunes-bibliotheek kan gebruiken zoals deze?

  Beantwoorden Quote

 3. door Frankie

  @020: Ja. Music-Quiz.
  Erg leuk en nog gratis ook!
  Vind ‘m zelfs leuker dan de app waar deze topic over gaat.

  Beantwoorden Quote

 4. door LightSparks

  @020: Misschien niet wat je bedoeld: Song Summoner van Square-Enix?

  Beantwoorden Quote

 5. door mhdj

  @020: Beat hazard ultra

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.