BankSaldo: vraag je ING-banksaldo op via de iPhone

·

banksaldoBankSaldo is een nieuwe applicatie om je ING-banksaldo op te vragen. Sinds vanavond staat de applicatie in de App Store voor €1,59. Het klinkt eng: moet je je inloggegevens van Mijn ING invoeren om de applicatie te gebruiken? En hoe weet je dan dat de gegevens niet in verkeerde handen vallen? De applicatie is namelijk gemaakt door een externe partij, niet door ING zelf. Gelukkig werkt de applicatie anders, waardoor je geen rekeningnummers of TAN-codes hoeft in te voeren. BankSaldo maakt gebruik van de ING Buddy, waarmee je via Live Messenger (MSN) al langer je banksaldo kunt opvragen. De applicatie werkt ook bij (voormalige) Postbank-rekeningen.

Bij het opstarten van de applicatie zie je een scherm met 3 stappen: allereerst activeer je op Mijn ING via Instellingen > Alerts en nieuwsbrieven de optie ING Buddy. Als je slim bent doe je dat op de desktop zodat je stap 1 kunt overslaan. Instructies voor het activeren van ING Buddy vind je op de website van ING. Stap 2 is het invullen van je MSN/Live-gebruikersnaam en -wachtwoord. Vervolgens tap je op een knop en zie je meteen het saldo in beeld. Met een knop kun je vervolgens het saldo verversen.

Meer opties heeft de applicatie niet: het toont simpelweg het saldo op de rekeningen die je gekoppeld hebt aan je account voor internetbankieren. Zo kun je snel zien of je salaris al binnen is (zo te zien niet…).

In de toekomstige versie komen er nog meer mogelijkheden:

 • Ondersteuning van de ABN-Amro Buddy
 • Ondersteuning van de Rabobank Buddy
 • Laatste bij- en afschrijvingen
 • Pincode voor het openen van de applicatie
 • Ik ben rijk/arm demofunctie

banksaldo ing

Op de website van BankSaldo lees je meer over de applicatie, onder andere een FAQ en een artikel over veiligheid. Op de iPhone worden alleen MSN-inloggegevens opgeslagen, die alleen worden gebruikt om met de ING Buddy te communiceren. De inloggegevens van online bankieren heb je niet nodig. MAAR… als iemand jouw inloggegevens van MSN weet, kan deze persoon ook checken wat er op jouw rekening staat. Gebruik dus een moeilijk wachtwoord (en niet het wachtwoord dat je voor allerlei forums en online diensten gebruikt)!

Downloaden: BankSaldo (€1,59)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

47 reacties

 1. door GrafGiraf

  Mwah, dan log ik wel even in op de site van ING via Safari. Ik wil gewoon een echte ING app met alle functies die de site ook heeft.

  Beantwoorden Quote

 2. door Tim

  Nu is me iPhone compleet, perfect!!

  Beantwoorden Quote

 3. door Daaf

  Ik check mijn saldo altijd gewoon via msn ;) maarjah een abn-amro app zou niet verkeerd zijn

  Beantwoorden Quote

 4. door iBoss

  lol “BS”

  Beantwoorden Quote

 5. door Arjan

  Belachelijk 1,59 voor zo’n ontzettend simpele basisapp. Log dan even in via nimbuz waar je gratis je ing buddy hebt staan.

  Beantwoorden Quote

 6. door fizzy

  ik kan via mijn simkaart (instellingen –> menu –> simkaart) met banxafe mijn saldo checken. niet nodig dus

  Beantwoorden Quote

 7. door Patrick

  En wat een lelijk icoon, alleen al daardoor zou ik het liever via de andere manieren doen..

  Beantwoorden Quote

 8. door Tom

  Waarom dan niet gelijk alle functies erin bouwen wat je met ING buddy kan doen? X laatste bij- en afschrijvingen?

  Het is niets anders dan een commando sturen net zoals dat bij het ophalen van je saldo gebeurt…

  ik laat hem nog even links liggen, als ie wat completer wordt installeer ik hem evt nog wel. Het is nu gewoon nog te beperkt.

  Beantwoorden Quote

 9. door Exotic

  @iBoss: Haha dacht je toevallig ook aan bullshit?:D Mja beter wacht je op een app van ING zelf, waarschijnlijk meer mogelijkheden dan en toch vertrouwelijker.

  Beantwoorden Quote

 10. door Rutger

  Maar je logingegevens gaan dan toch via BankSaldo naar ING Buddy? Ik blijft sceptisch qua veiligheid.

  Beantwoorden Quote

 11. door Pete

  Ik check mijn saldo nooit, ik heb aanleg voor depressiviteit namelijk.

  Beantwoorden Quote

 12. door ikke

  idd, ING wakker worden………………………………..
  ff app. maken….

  @ING => Er is vraag na zoals jullie kunnen lezen!

  Beantwoorden Quote

 13. door Flox

  Via msn kan je ook je afschrijvingen zien
  Dus waarom 1.59 betalen als het ook gratis kan??

  Beantwoorden Quote

 14. door Stefan

  Nu rijst bij mij gelijk de vraag “werkt ING buddy ook via Adium?” Ik zit op mijn werk en heb even geen inloggegevens bij de hand dus ik vroeg me af of iemand dat al getest heeft?
  Ik moet zeggen dat ik ook zo mijn twijfels heb over de veiligheid hiervan.

  Beantwoorden Quote

 15. door iGuido85

  Origineel geplaatst door Tom
  Waarom dan niet gelijk alle functies erin bouwen wat je met ING buddy kan doen? X laatste bij- en afschrijvingen?Het is niets anders dan een commando sturen net zoals dat bij het ophalen van je saldo gebeurt…ik laat hem nog even links liggen, als ie wat completer wordt installeer ik hem evt nog wel. Het is nu gewoon nog te beperkt.

  Geef heldere feedback aan de developer. Hier leren hun van en misschien komt de functie erin te staan. http://www.bank-saldo.nl/

  Beantwoorden Quote

 16. door DouweM

  Stefan;
  Ja. Het is gewoon een MSN-contactpersoon die terugpraat als je ‘saldo’ of ‘transacties’ zegt. Werkt in elke MSN-client dus.

  Beantwoorden Quote

 17. door barend

  Inderdaag, gewoon via Nimbuzz de ING Buddy aanspreken en je weet hetzelfde. Zou top zijn als er echte apps van de banken zelf uit zouden komen.

  Beantwoorden Quote

 18. Re: @Tom, @Patrick, @Daaf

  Tnx voor de feedback. We zijn al weer hard aan het werk aan versie v1.1. Zoals @iGuido85 aangaf; feature requests of andere opmerkingen? Stuur ze naar support@bank-saldo.nl zodat jij zorgt dat we aan de belangrijkste features werken.

  Tnx!

  Beantwoorden Quote

 19. Voordat ik inloggegevens prijs geef van MSN of ING zou ik wel willen weten wie dit programma gemaakt heeft. Op hun website staat geen enkele naam, niet van een natuurlijk persoon, niet van een rechtspersoon. Kan dus net zo goed een fishing truc zijn van een stel Russische skimmers. Website boezemt in elk geval weinig vertrouwen in.

  Beantwoorden Quote

 20. door arw

  ik snap het niet helemaal. Oke stel je voor het is foute boel dan hebben ze je inlognaam van je msn account en je wachtwoord maar verder ?? Ze kunnen daar niets mee je geeft toch niet je inloggegevens van je ing account weg !!! Kortom je mag er toch ook van uitgaan dat apple een check doet bij zulke applicaties ? Blijf positief met zijn allen

  Beantwoorden Quote

 21. door pimgubbels

  Laten jullie ook weten wanneer die update er is.
  Ik heb namelijk ABN en ik heb geen sin om die nu al te kopen en dan wachten op de update

  Beantwoorden Quote

 22. @arw &
  @Makayama / Vincent:

  Zoals ARW al aangaf; BankSaldo is veilig omdat het via de ING buddy gaat. Je kan hiermee alleen je saldo checken, verder niks. BankSaldo zal nooit om je internet bankieren codes vragen!

  Beantwoorden Quote

 23. door TheStijg

  Origineel geplaatst door Daaf
  Ik check mijn saldo altijd gewoon via msn maarjah een abn-amro app zou niet verkeerd zijn

  Ja, die mis ik ook! Weet je gelijk hoe veel je kan (en mag shoppen als je een dag in A’dam bent…. :-( )

  Beantwoorden Quote

 24. door Jeroen

  Ik denk dat die Russische skimmers niet zo geinteresseerd zijn in jouw msn account. En meer valt er niet te skimmen. Je kunt namelijks niets meer dan saldo en bij-/afschrijvingen checken. Je kunt niet inloggen op de ING site met die gegevens, never.

  Beantwoorden Quote

 25. door gammel

  prive werkt dit prima! Jammer dat het programma geen laatste bij/afschrijvingen kan laten zien.

  met ing zakelijke rekeningen werkt het helaas ook niet.

  Beantwoorden Quote

 26. door puccini

  Tja, Dit kun je nu ook gewoon via safari op de iphone.
  Ik begrijp niet waarom je weer zo’n progje moet kopen ?

  Beantwoorden Quote

 27. door Willem

  Waarom zijn er trouwens geen banken die al een eigen app hebben voor saldo, overschrijvingen etc? Ze blijven in mijn ogen zo wel erg achter… Natuurlijk moet er aan veiligheid worden gedacht, maar zo moeilijk kan het allemaal niet zijn, toch?!

  Beantwoorden Quote

 28. door Marten

  Lekker nutteloos, mijn.ing.nl werkt perfect in Safari, en iets overmaken is ook een eitje, tan-code ontvang je mooi ook op je telefoon, en voor mijn gevoel is het allemaal hartstikke veilig.

  Beantwoorden Quote

 29. door Jeroen

  @Willem:

  Volledig mee eens. Veiligheid speelt nog geen rol (niet anders dan de msn buddy) en ik zou een handige en overzichtelijke applicatie van de ING zeker gebruiken. Het kan inderdaad ook wel via de browser of bijv. Nimbuzz maar dat laatste is niet erg overzichtelijk en een applicatie is zeker sneller dan browsen.

  Beantwoorden Quote

 30. door gammel

  voordeel van dit programma is gewoon dat je FF snel je saldo kan checken, en daarvoor niet safari hoeft te openen, naar mijn.ing.nl gaan, username en wachtwoord intikken, naar rechts scrollen.. kan allemaal veel sneller en makkelijker :-)

  Beantwoorden Quote

 31. door Frank

  Kansloos om zo’n app te kopen. Ik heb vorig jaar de app BeejiveIM aangeschaft voor 13 euro, en ik ga er dus echt niet nog meer geld besteden aan iets dat het zelfde werkt.

  Beantwoorden Quote

 32. door Marc

  Ik gebruik wel nimbuzz, dan krijg ik ook saldo info. Dit kan overigens ook al met mijn abn amro rekening. Ja wel, abn heeft ook al de mogelijkheid met een man buddy!!

  Dus ing en abn doe ik gewoon via nimbuzz op iPhone en msn op mijn pc.

  Beantwoorden Quote

 33. door Michiel

  Als dit voor ABN zou komen, koop ik het zeker!
  Een pin code beveiliging en de bij en afschrijvingen zouden idd ook heel handig zijn.

  Beantwoorden Quote

 34. door chris

  Waarom geld uitgeven ;-)
  gebruik een applicatie als b.v. Nimbuzz en je heb alle functionaliteiten van MSN op je iphone (GRATIS)
  dus je kan alles doen wat je normaal ook zou kunnen opvragen via MSN en dit werkt dan volgens mij ook voor ABN.. ING in ieder geval.

  Beantwoorden Quote

 35. door Stefan

  Bij mij werkt het niet in Adium, de contactpersoon ING Buddy staat ook ofline. Op de ING staat bij veelgestelde vragen:

  Ik heb een ander chatprogramma dan Windows Live Messenger (MSN), werkt ING Buddy ook hiermee?
  Nee, ING Buddy is gemaakt voor Windows Live Messenger (MSN).

  Beantwoorden Quote

 36. door Alex

  Adium (voor Mac) werkt bij mij wel.

  Beantwoorden Quote

 37. door Patrick

  Er is ook een ABN “buddy” waarmee je via MSN je saldo kunt raadplegen.

  Origineel geplaatst door TheStijg
  Origineel geplaatst door DaafIk check mijn saldo altijd gewoon via msn maarjah een abn-amro app zou niet verkeerd zijnJa, die mis ik ook! Weet je gelijk hoe veel je kan (en mag shoppen als je een dag in A’dam bent…. )

  Beantwoorden Quote

 38. door Marc

  Bij mij werkt anders ING & ABN buddy perfect op mijn iphone via Nimbuzz. Die maakt gewoon gebruik van de MSN server dus de buddy weet niet beter of je gebruikt gewoon MSN.

  Dus voor iedereen:
  ING & ABN AMRO Saldo buddy werkt perfect (en gratis) via Nimbuzz op je iphone!

  En ja, ABN heeft ook al een saldo buddy

  Beantwoorden Quote

 39. door Marc

  Oh ja… en dan nog iets, RaboBank heeft deze service ook maar dan moet je er voor betalen en alleen mogelijk bij een speciaal rekeningnummer. Dus bij de Rabobank kan het ook alleen moet je er voor betalen:

  Speciaal voor de Rabo Jongeren Rekening en Rabo Studenten Rekening kunnen alerts ook via een Instant Mail Service (zoals bijvoorbeeld MSN) ontvangen worden.

  Beantwoorden Quote

 40. door 2Be

  Hmm. Indien dit voor de Rabobank beschikbaar komt zou ik het gelijk willen kopen. Zeker indien bij- en afschrijvingen te zien zijn. Verdere bankzaken doe ik wel op de PC.

  Beantwoorden Quote

 41. door Wessel Meijer

  Werkt voor geen meter. ingbuddy aangezet, accountname en pasword ingevuld maar krijg foutmelding. Via msn werkt het wel

  Beantwoorden Quote

 42. @Wessel Meijer: Wessel, de foutmelding verschijnt voornamelijk bij een slechte Internet verbinding of onjuiste login gegevens van Live Messenger (MSN).

  Beantwoorden Quote

 43. door Wessel Meijer

  Origineel geplaatst door BankSaldo team
  @Wessel Meijer: Wessel, de foutmelding verschijnt voornamelijk bij een slechte Internet verbinding of onjuiste login gegevens van Live Messenger (MSN).

  Ik heb mijn ……@hotmail.com + password goed ingevuld. Mijn (WiFi) internetverbinding werk met alle andere apps prima. Zou het in de router kunnen zitten? Maar via 3G werkt het ook niet dus… wat nu?

  Wat is er aan de hand?

  Beantwoorden Quote

 44. @Wessel Meijer: Wessel om beter te kunnen helpen wil ik je vragen ons per email te contacteren op support@bank-saldo.nl

  Beantwoorden Quote

 45. door Wessel Meijer

  Okay de BankSaldo app bleek een kleine bug te hebben voor een bepaald leesteken in mijn wachtwoord.

  Nu is alles prima en ik vind dit een super handige applicatie.

  De helpdesk van BankSaldo was super snel met hun hulp. Prima en hartelijk dank.

  Beantwoorden Quote

 46. door louis

  Ik heb hetzelfde probleem als Wessel alleen ik heb geen speciaal leesteken in mijn wachtwoord,ik gebruik Adium en heb de juiste inlog-gegevens gebruikt,ook doet mijn buddy het goed op mijn Imac..

  Wat kan ik doen?

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.