BankSaldo: vraag je ING-banksaldo op via de iPhone

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

banksaldoBankSaldo is een nieuwe applicatie om je ING-banksaldo op te vragen. Sinds vanavond staat de applicatie in de App Store voor €1,59. Het klinkt eng: moet je je inloggegevens van Mijn ING invoeren om de applicatie te gebruiken? En hoe weet je dan dat de gegevens niet in verkeerde handen vallen? De applicatie is namelijk gemaakt door een externe partij, niet door ING zelf. Gelukkig werkt de applicatie anders, waardoor je geen rekeningnummers of TAN-codes hoeft in te voeren. BankSaldo maakt gebruik van de ING Buddy, waarmee je via Live Messenger (MSN) al langer je banksaldo kunt opvragen. De applicatie werkt ook bij (voormalige) Postbank-rekeningen.

Bij het opstarten van de applicatie zie je een scherm met 3 stappen: allereerst activeer je op Mijn ING via Instellingen > Alerts en nieuwsbrieven de optie ING Buddy. Als je slim bent doe je dat op de desktop zodat je stap 1 kunt overslaan. Instructies voor het activeren van ING Buddy vind je op de website van ING. Stap 2 is het invullen van je MSN/Live-gebruikersnaam en -wachtwoord. Vervolgens tap je op een knop en zie je meteen het saldo in beeld. Met een knop kun je vervolgens het saldo verversen.

Meer opties heeft de applicatie niet: het toont simpelweg het saldo op de rekeningen die je gekoppeld hebt aan je account voor internetbankieren. Zo kun je snel zien of je salaris al binnen is (zo te zien niet…).

In de toekomstige versie komen er nog meer mogelijkheden:

  • Ondersteuning van de ABN-Amro Buddy
  • Ondersteuning van de Rabobank Buddy
  • Laatste bij- en afschrijvingen
  • Pincode voor het openen van de applicatie
  • Ik ben rijk/arm demofunctie

banksaldo ing

Op de website van BankSaldo lees je meer over de applicatie, onder andere een FAQ en een artikel over veiligheid. Op de iPhone worden alleen MSN-inloggegevens opgeslagen, die alleen worden gebruikt om met de ING Buddy te communiceren. De inloggegevens van online bankieren heb je niet nodig. MAAR… als iemand jouw inloggegevens van MSN weet, kan deze persoon ook checken wat er op jouw rekening staat. Gebruik dus een moeilijk wachtwoord (en niet het wachtwoord dat je voor allerlei forums en online diensten gebruikt)!

Downloaden: BankSaldo (€1,59)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!