Bad Piggies en Cut the Rope krijgen updates: levels en filmpjes

25 oktober 2012, 20:43 · Bart Breij

Cut the Rope Halloween-thema iPhoneDe twee populaire iPhone-games Bad Piggies en Cut the Rope hebben toevallig op nagenoeg hetzelfde moment vandaag updates gekregen die de spellen voorziet van meer inhoud. Vooral voor Cut the Rope is dat een vrij bijzondere aangelegenheid: het spel is deze maand alweer twee jaar oud geworden. Dat wordt gevierd met de introductie van de Om Nom videospeler in het spel, waarin je de van Cut the Rope verschenen filmpjes kan bekijken. Ook krijg je drie superkrachten gratis en wordt het beeldscherm van de iPhone 5 ondersteund.

Met de laatste toevoeging is Cut the Rope schromelijk laat: vanaf deze versie 2.0 wordt Game Center ondersteund! Twee jaar lang ontbrak Apple’s sociale gamenetwerk in de applicatie, maar nu maakt hij dan toch zijn introductie met achievements die je kan halen. In totaal zit Cut the Rope nu op 3 verschillende seizoenen die je kan spelen met elk 5 dozen vol levels erin.

Bad Piggies header iPhone iPod touchAngry Birds-opvolger Bad Piggies van Rovio Mobile beleeft vandaag zijn eerste update met versie 1.1. Die voegt precies het aantal levels toe dat je verwacht van de makers van Angry Birds; 15 stuks. Nieuw en misschien een knipoogje naar Halloween volgende week, is het nieuwe visuele thema: maanlicht. De donkere kleuren breken eindelijk met het wel erg geel-groene kleurenpalet dat het hele basisspel wordt aangehouden. De laatste toevoeging is een in-app aankoop: Field of Dreams is het grootste sandbox-level tot nu toe, waarop je weer zelf het ultieme voertuig in elkaar mag knutselen om er alles uit te halen.

Downloaden:
Cut the Rope (€0,79)
Bad Piggies (€0,79)

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

9 reacties

 • Kaj Laurent
  1 year

  Ook is Bad piggies nu geoptimaliseerd voor iphone 5!

  Antwoord Quote

 • William
  1 year

  Waarom zijn er zoveel Apps die niet te updaten zijn als je geen iOS6 draaid? Geldt ook voor Cut The Rope. Ik wil ook updates als ik voor een app betaal. iOS 5.1.1 is vrij recent lijkt me.

  Antwoord Quote

 • Max
  1 year

  het kan aan mij liggen maar heb cut the rop al tijdje niet op de iphone staan en toch heb ik al allerlei gamecenter achievements …

  Antwoord Quote

 • Robert
  1 year

  Prijzen kloppen niet meer… Apple heeft zojuist de prijzen in de app store verhoogd!

  Antwoord Quote

 • 1 year

  @Max: Ah, toch wel? Ik begon te twijfelen. De Engelse en Nederlandse update-omschrijving ruzieden wat met elkaar daarover. Ik pas het aan.

  Antwoord Quote

 • Kevin
  1 year

  Er zijn geen nieuwe levels in Cut The Rope? Heb net gekeken en alles is nu gewoon onderverdeeld in seizoenen.

  Antwoord Quote

 • Mooi, dan kunnen we weer verder spelen!

  Antwoord Quote

 • L23
  1 year

  @William: Hoe kom je daar bij? Cut the Rope draait en update prima bij mij op 5.1.1. Daarnaast draaien alle Cut the Rope spellen zelfs op iOS 4.3. Ik heb zelf nog maar 1 app die iOS6 vereist en dat is iPhoto.

  Antwoord Quote

 • Skip
  1 year

  Na updaten van bad piggies crashed hij wanneer ik finish bij het eerste nieuwe level. iemand een idee hoe dit te verhelpen?

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.