Backup van je contactpersonen maken met iSIM

·

isimiSIM is een nieuwe applicatie van Makayama. Hiermee kun je het iPhone-adresboek kopiëren van en naar je eigen simkaart. Het is verkrijgbaar via de iMatrix-repository als shareware. De gratis versie bevat alle functies, maar met de betaalde versie ($9,95) kun je de backup- en importeer-acties met één klik uitvoeren.

iSIM komt bijvoorbeeld van pas wanneer je alle contacten op de simkaart van je oude telefoon hebt staan. Wil je ze ook op je iPhone importeren zonder Outlook of het Mac Addressbook te gebruiken, dan kun je ze met iSIM overzetten. Je steekt de oude simkaart in je iPhone en een minuut later zijn alle contactpersonen gekopieerd. Heb je een unlocked iPhone (en dat heb je nodig om de software überhaupt te kunnen gebruiken) dan kun je de telefoonnummers die op de simkaart staan ook rechtstreeks vanaf de simkaart bellen.

Meer info over iSIM vind je op de website van Makayama.

Een andere en eveneens nieuwe simkaart-tool is SIMport. Deze is gratis verkrijgbaar en helpt bij het importeren van contactpersonen. Installeren kan via deze source: install.ifon.no.

door Jean-Paul Horn

Jean-Paul Horn is uitgever van iCulture. Hij studeerde journalistiek en communicatie en werkte daarna een aantal jaren als webdeveloper en consultant. Jean-Paul zorgt op iCulture.nl voornamelijk voor de techniek (app en site), marketing & sales en aansturing van projecten.

9 reacties

 1. door Johan

  Die gratis tool lijkt niet meer beschikbaar, als je de url intikt krijg je een mededeling dat zijn hosting provider hem heeft afgesloten ofzoiets.

  Die van Makayama is zo te zien ook uitgebreider qua mogelijkheden.

  Beantwoorden Quote

 2. door Luque

  waarom moeten we voor hun dingen allemaal betalen? beetje jammer vind ik dat, ook dat cam progie. leuk dat je kan zoomen enzo, maar waarom moet je daar dan 20e voor dokken?

  Beantwoorden Quote

 3. door Ton Veen

  Nou ik heb hem binnen en geïnstalleerd, en zo te werkt het als een speer !

  Vicent, het is weer mooi !

  En die 9,95 € voor zo’n mooi tooltje kan je kop niet kosten………

  Al je telefoonnummers handmatig invoeren kost meer, alleen de zon komt gratis op !

  “een tevereden klant”

  Beantwoorden Quote

 4. door Ton Veen

  Sterker nog……………. zelfs de “gratis” versie werkt al waanzinnig !

  Moet ik hem wel kopen ;-) ????

  Echt een ***** (5 sterren) applicatie ! . Wij zijn heel erggggggggggggggggggg blij ;-)

  Beantwoorden Quote

 5. door Paz

  Kan aan mij liggen maar mijn outlook werkt ook als een speer en GRATIS.
  Wat is de meerwaarde van dit programma? Ik zie het namelijk niet.

  Beantwoorden Quote

 6. door Luque

  simport is gratis en werkt ook prima! ;)

  Beantwoorden Quote

 7. door Paz

  Toch mooi dat er meerdere mogelijkheden zijn en vooral gratis. Dat er meerdere apps mogen volgen. Btw, simport voor windows of apple ?

  Beantwoorden Quote

 8. door Max Croes

  Waarom komen de contacts niet op de telefoon zelf te staan en kan ik ze alleen vanf de SIM kaart bellen? Dat laden duurt erg lang…

  Beantwoorden Quote

 9. door leendert

  Nadat ik de iphone opgehaald had in de winkel heb ik mijn sim-kaart geplaatst. Vervolgens ga je naar instellingen-contacten. en kies je vervolgens op: importeer sim-contacten. Hier heb je dus toch helemaal geen tool voor nodig?

  waarom moeilijk doen als het makkelijk kan…

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.