Backup van je contactpersonen maken met iSIM

· Jean-Paul Horn

isimiSIM is een nieuwe applicatie van Makayama. Hiermee kun je het iPhone-adresboek kopiëren van en naar je eigen simkaart. Het is verkrijgbaar via de iMatrix-repository als shareware. De gratis versie bevat alle functies, maar met de betaalde versie ($9,95) kun je de backup- en importeer-acties met één klik uitvoeren.

iSIM komt bijvoorbeeld van pas wanneer je alle contacten op de simkaart van je oude telefoon hebt staan. Wil je ze ook op je iPhone importeren zonder Outlook of het Mac Addressbook te gebruiken, dan kun je ze met iSIM overzetten. Je steekt de oude simkaart in je iPhone en een minuut later zijn alle contactpersonen gekopieerd. Heb je een unlocked iPhone (en dat heb je nodig om de software überhaupt te kunnen gebruiken) dan kun je de telefoonnummers die op de simkaart staan ook rechtstreeks vanaf de simkaart bellen.

Meer info over iSIM vind je op de website van Makayama.

Een andere en eveneens nieuwe simkaart-tool is SIMport. Deze is gratis verkrijgbaar en helpt bij het importeren van contactpersonen. Installeren kan via deze source: install.ifon.no.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jean-Paul Horn is uitgever van iCulture. Hij studeerde journalistiek en communicatie en werkte daarna een aantal jaren als webdeveloper en consultant. Jean-Paul zorgt op iCulture.nl voornamelijk voor de techniek (app en site), marketing & sales en aansturing van projecten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.