Babbel: iPad-taalcursussen met abonnement

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

babbel talen lerenBabbel is een nieuwe app waarmee je talen kunt leren op de iPad. De meeste apps kiezen daarbij voor een gratis eerste les, waarbij je voor overige lessen een in-app aankoop kunt doen. Babbel heeft een ander betaalmodel: je sluit een abonnement af waarbij je per maand, drie maanden of halfjaar betaalt. Ben je niet meer gemotiveerd, dan stop je ook gewoon met betalen.

Er zitten 11 talen in de nieuwe iPad-apps, waarbij je de keuze hebt uit Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Duits, Zweeds, Turks, Nederlands, Pools, Indonesisch en Engels. Ondanks de Nederlands klinkende naam is Babbel een bedrijf uit Berlijn. Ze hebben meer dan 6.000 uur aan materiaal in de iPad-apps verwerkt, met grammatica, woordenlijsten, zinnetjes en uitspraak oefenen en cursussen rond bepaalde thema’s. De apps zijn geoptimaliseerd voor de iPad en hebben allerlei interactieve functies gekregen. Natuurlijk zit er ook de (obligate) koppeling naar Facebook in.

Met Babbel op schoot kun je thuis op de bank een taal leren. Je betaalt €9,95 per maand, €19,95 per kwartaal of €33,30 voor een halfjaar. Daarbij heb je 20 dagen de tijd om je geld terug te vragen, als het toch niet bevalt. Wil je toegang via de iPad en de website, dan betaal je iets meer. Vorig jaar bracht Babbel een simpele iPad-app uit, om wat ervaring op te doen met het leren van talen op de iPad. Nu hebben ze alle 11 talen beschikbaar. Een alternatief is bijvoorbeeld Duolingo, een app die nog niet is geoptimaliseerd voor de iPad, maar wel daarop te gebruiken is. Duolingo heeft toevallig vandaag net een update gekregen.

Downloaden: Babbel-apps (gratis, abonnement vereist)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.