Babbel: iPad-taalcursussen met abonnement

·

babbel talen lerenBabbel is een nieuwe app waarmee je talen kunt leren op de iPad. De meeste apps kiezen daarbij voor een gratis eerste les, waarbij je voor overige lessen een in-app aankoop kunt doen. Babbel heeft een ander betaalmodel: je sluit een abonnement af waarbij je per maand, drie maanden of halfjaar betaalt. Ben je niet meer gemotiveerd, dan stop je ook gewoon met betalen.

Er zitten 11 talen in de nieuwe iPad-apps, waarbij je de keuze hebt uit Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Duits, Zweeds, Turks, Nederlands, Pools, Indonesisch en Engels. Ondanks de Nederlands klinkende naam is Babbel een bedrijf uit Berlijn. Ze hebben meer dan 6.000 uur aan materiaal in de iPad-apps verwerkt, met grammatica, woordenlijsten, zinnetjes en uitspraak oefenen en cursussen rond bepaalde thema’s. De apps zijn geoptimaliseerd voor de iPad en hebben allerlei interactieve functies gekregen. Natuurlijk zit er ook de (obligate) koppeling naar Facebook in.

Met Babbel op schoot kun je thuis op de bank een taal leren. Je betaalt €9,95 per maand, €19,95 per kwartaal of €33,30 voor een halfjaar. Daarbij heb je 20 dagen de tijd om je geld terug te vragen, als het toch niet bevalt. Wil je toegang via de iPad en de website, dan betaal je iets meer. Vorig jaar bracht Babbel een simpele iPad-app uit, om wat ervaring op te doen met het leren van talen op de iPad. Nu hebben ze alle 11 talen beschikbaar. Een alternatief is bijvoorbeeld Duolingo, een app die nog niet is geoptimaliseerd voor de iPad, maar wel daarop te gebruiken is. Duolingo heeft toevallig vandaag net een update gekregen.

Downloaden: Babbel-apps (gratis, abonnement vereist)

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

2 reacties

 1. door Bjorn

  Alleen jammer dat je bijvoorbeeld Engels niet kan leren via de Nederlandse taal. Engels kan je alleen via het Duits, Spaans, Portugees, en ja dat spreek ik dus al helemaal niet.

  De overige talen kan je wel vanuit het Engels doen, maar ja, daar ben ik ook niet goed in.

  Hopen op een update om te leren vanuit het Nederlands en dan hoop ik dat Deens erbij komt!

  Beantwoorden Quote

 2. door Trudi

  Babbel iPad taalcursus? Klopt niets van: ik heb een abonnement genomen en daarna kon ik alleen maar verder als ik Adobe Flashplayer installeerde! En dat kan nu juist niet op de iPad!! Na enige contacten met Babbel blijkt het echt waar, ik kan de cursus dus helemaal niet doen met m’n iPad op schoot op de bank!!!! Ja, met m’n laptop, maar daar heb ik de cursus niet voor gekocht natuurlijk. Ik ben erg boos!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.