Awesome Baby Names bevat geheime Game Boy Advance-emulator (update)

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Gameboy AdvanceAwesome Baby Names lijkt in eerste instantie een onschuldige app voor toekomstige ouders, maar is in werkelijkheid een emulator waarmee je Game Boy Advance-spellen kunt spelen. Door op specifieke plekken van het scherm te tappen binnen de app start je de emulator op, waarna je via Google roms kunt opzoeken om te spelen. Om de emulator goed te gebruiken heb je eerst wel een BIOS-bestand nodig dat je moet vinden en downloaden.

Door in Awesome Baby Names driemaal linksboven te tappen, daarna één keer op de knop Middle te drukken en vervolgens nog een keer vlak daarboven, kom je in het emulatorscherm terecht.

Awesome Baby Names uitleg

Dit soort praktijken zien we wel vaker voorbij komen. Voordat Persoonlijke hotspot bij Nederlandse providers mogelijk was, verschenen er bijvoorbeeld diverse apps met een verborgen tetheringfunctie, die je kon activeren door een reeks schermtaps of instellingenschermen. Apple verwijderde deze apps vaak zodra ze werden ontdekt. De kans is daarom groot dat Awesome Baby Names slechts voor korte tijd in de App Store beschikbaar zal zijn.

Downloaden: Awesome Baby Names (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Via iPhoneblog.de.

Het is niet toegestaan om te vragen naar links van roms of BIOS-bestanden.
Apple heeft Awesome Baby Names inmiddels uit de App Store verwijderd.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.