Avonturengame Horn krijgt grote update met eindeloze Quest-modus

·

Horn geüpdatet op iPhone en iPadHorn is een van de meest ambitieuze avonturenspellen die dit jaar is uitgekomen op de iPhone en iPad en nu elke gamejournalist in de laatste maand van het jaar broedt op de jaarlijstjes, brengt ontwikkelaar Phosphor Games de game weer goed onder de aandacht. Horn is voorzien van een nieuwe eindeloze Quest-modus die je vrijspeelt als je het verhaal hebt gespeeld. In het speltype bevecht je zolang als je kan tegenstanders en verzamel je steeds betere uitrusting om ze het leven zuur te maken.

In feite brengt de Quest-modus Horn terug tot de inspiratiebron Infinity Blade die werd aangeboord voor de gevechten. Net als in dat zwaardvechtspel, heb je knoppen in beeld om aanvallen van je tegenstander te ontwijken en te blokkeren, en kan je terugslaan met veegbewegingen. In de verhaallijn maakte Horn juist zoveel indruk omdat het er een wereld aan toevoegde waar je zelf doorheen loopt en puzzels oplost, maar in de nieuwe Quest-modus heeft de wereld om de gevechten heen slechts een bijrol. Net als in Infinity Blade kan je door rondkijken hier en daar, geheime grotten en passages vinden die je kunnen leiden naar buit. Voor de rest is het vechten wat de klok slaat.

Je hebt een grote hoeveelheid nieuwe uitrusting voorhanden met ingang van de Quest-modus, zoals bijlen, zwaarden en hamers. Ook kan je je uiterlijk en speciale vaardigheden aanpassen. En dat mag ook wel, want ook het vijandige kamp is aangepakt in Horn. Er zijn allerlei grote nieuwe robot-achtige tegenstanders (Titans) waarmee je in de ring staat. Er is bijvoorbeeld een compleet nieuwe soort zwevende Titans, die je aanvallen met zweefduiken.

Horn is met ingang van de update ook geoptimaliseerd voor de iPhone 5, de 5de generatie iPod touch, de nieuwste iPad en de iPad mini. Volgens Phosphor Games is de game bovendien sneller en stabieler gemaakt op oudere apparaten – maar evenwel wordt aangeraden andere apps af te sluiten voordat je in de weer gaat met Horn, voor de beste en snelste spelervaring.

Eerder dit jaar riepen we Horn uit tot Game van de Week. De nieuwe update maakt het spel ongekend veel uitgebreider en bovendien veel geschikter om in korte sessies te spelen.

Downloaden: Horn (€5,99, universele app, iOS 5.0+)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

5 reacties

 1. door Dekon

  Men spreekt hier over optimalisatie voor de iPhone 5 maar dit is helaas niet waar. Na de update/toestel opnieuw opgestart en zelfs de game opnieuw geinstalleerd te hebben toont de game nog altijd niet fullscreen op mijn 5.

  Beantwoorden Quote

 2. door Jeroen

  Inderdaad hier het zelfde. Wel de laatste versie maar geen iphone 5 support.

  Beantwoorden Quote

 3. @Dekon: @Jeroen: Ik denk wel dat er sprake is van iPhone 5-support, maar niet in beeldschermformaat. Het spel gaat wel merkbaar vloeiender, speelt fijner.

  Beantwoorden Quote

 4. door Onzinbus

  Wat een misser zeg !!!! Wel een update ff snel doordrukken voor de aandacht maar niet even de moeite nemen om een scherm optimalisatie door te voeren.

  Beantwoorden Quote

 5. door dekon

  Origineel geplaatst door Bart Breij
  @Dekon: @Jeroen: Ik denk wel dat er sprake is van iPhone 5-support, maar niet in beeldschermformaat. Het spel gaat wel merkbaar vloeiender, speelt fijner.

  Ze hebben ondertussen de tekst “geoptimaliseerd voor de iphone 5 & ipod 5th gen” op de app store weer verwijdert.
  Wat een bende Prutsers!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.