ASN Mobiel Bankieren: iPhone-app voor geld overmaken en rekeningen

30 januari 2013, 13:01 · Bart Breij

ASN Mobiel Bankieren iPhone iPad headerIn navolging van de grote banken en de gisteren op iPhoneclub.nl besproken app Triodos Bankieren, heeft ook ASN Bank een iPhone-app uitgebracht waarmee je mobiel kan bankieren. ASN Mobiel Bankieren is de logische naam van de applicatie die je op de iPhone en iPad inzicht geeft in je rekeningen en recente transacties. Natuurlijk kan je ook geld overmaken via de app. Ook kan je acceptgiro’s inscannen en het gewenste bedrag in de app overboeken.

Om je aan te melden in ASN Mobiel Bankieren, gebruik je de Digipas van de bank (die je ontvangt bij een betaalrekening) of een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna volstaat de 5-cijferige pincode om in te loggen. Je hebt ook geen Digipas meer nodig om geld over te maken naar anderen.

De app ontvangt je in een rekeningoverzicht terecht waarin je je verschillende rekeningen onder elkaar ziet. Op dit moment is de app alleen geschikt voor particuliere rekeningen. Zakelijke rekeningen komen in een later stadium. Per rekening zie je een lijst met de laatste afschrijvingen en bijschrijvingen overzichtelijk onder elkaar.

ASN Mobiel Bankieren iPhone rekeningoverzicht ASN Mobiel Bankieren overschrijven

Het tabblad Overboeken geeft je zowel toegang tot het overmaken van geld aan anderen, versturen naar andere eigen rekeningen en het inscannen van een acceptgiro. Wat ASN Mobiel Bankieren meteen beter doet dan bijvoorbeeld de al langer meegaande applicatie Rabo Bankieren van de Rabobank, is dat je meteen het opgebouwde adresboek van het internetbankieren bij de hand hebt. Je hoeft in veel gevallen dus niet meer actief op zoek naar rekeningnummers van ontvangers. Daarnaast kan je ook overboekingen inplannen voor later.

Downloaden: ASN Mobiel Bankieren (gratis, universeel, iOS 4.3+)

door Bart Breij

Heeft bijna 1200 apps op de iPhone staan - net iets meer dan het gemiddelde aantal van 26. Is dan ook de appmeister van iCulture, met meer dan 5000 artikelen over apps en games. Kan niet zonder todo-app Clear.

3 reacties

 • soupload
  1 year

  zakelijke rekeningen? asn heeft geen zakelijke rekeningen…

  Antwoord Quote

 • Jona
  1 year

  Het werd inderdaad tijd dat de oude saldo app van de ASN bank werd aangepakt. Die werd nauwelijks bijgewerkt, was niet gebruikersvriendelijk (bv inloggen was omslachtig), zag er niet uit en je kon er alleen maar je saldo mee checken.

  Deze nieuwe app is echt een reusachtige stap voorwaarts. Jammer is dat ze het voorbeeld van de Rabo en de ABN AMRO volgen door overboeken met enkel de veiligheidscode alleen toe te staan naar bekende rekeningen. Wil je dus geld overmaken naar een nieuwe rekening, zul je toch je digipas weer bij de hand moeten hebben. Dat berperkt het nut onnodig onderweg, wanneer je je digipas niet bij je hebt.

  @soupload: De ASN heeft ook zakelijke rekeningen. Het is wel zo dat je alleen zakelijke spaarrekeningen kan openen.

  Antwoord Quote

 • draakje
  1 year

  @Jona: .. door overboeken met enkel de veiligheidscode alleen toe te staan naar bekende rekeningen.

  Dat is een extra veiligheid. Betalen met alleen een pincode is onveiliger dan met een pas-reader-pincode combinatie.

  Veiligheid opofferen aan gebruiksgemak is nu net de oorzaak waardoor hacken zo financieel lucratief is.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.