Arcadie: iPad mini-arcadekast verbruikt geen stroom

· Bastiaan Vroegop

ArcadieDe iCade liet in het verleden al zien hoe je van je iPad een arcadekast kan maken. Een nieuwe versie van de Arcadie doet ongeveer hetzelfde, maar dan voor de iPad mini. Door je iPad in deze kast te steken kun je speciale iOS-versies van oude arcadespellen spelen met een joystick en twee knoppen. Bijzonder is dat de Arcadie geen stroomtoevoer vereist: de knoppen verbinden met de onderkant van je iPad mini-scherm.

Onderop het scherm drukt de Arcadie op bepaalde delen van het touchscreen, waardoor er commando’s aan games worden doorgegeven. Dit betekent wel dat spellen specifiek voor de Arcadie gemaakt moeten zijn. Ze moeten immers zo ontworpen zijn, dat enkel de bovenkant van het scherm wordt gebruikt om het spel te tonen terwijl de onderkant de game bestuurt.

De Arcadie zal vanaf dit najaar worden verkocht. Hoeveel de iPad mini-arcadekast zal kosten is nog niet duidelijk, maar een eerder uitgebrachte iPhone-variant wordt verkocht voor ongeveer 20 euro. We vermoeden dat de arcadekast voor de iPad mini niet veel meer dan dat zal gaan kosten.

Via Chipchick.

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!