Arcadie: iPad mini-arcadekast verbruikt geen stroom

23 april 2013, 09:45 · Bastiaan Vroegop

ArcadieDe iCade liet in het verleden al zien hoe je van je iPad een arcadekast kan maken. Een nieuwe versie van de Arcadie doet ongeveer hetzelfde, maar dan voor de iPad mini. Door je iPad in deze kast te steken kun je speciale iOS-versies van oude arcadespellen spelen met een joystick en twee knoppen. Bijzonder is dat de Arcadie geen stroomtoevoer vereist: de knoppen verbinden met de onderkant van je iPad mini-scherm.

Onderop het scherm drukt de Arcadie op bepaalde delen van het touchscreen, waardoor er commando’s aan games worden doorgegeven. Dit betekent wel dat spellen specifiek voor de Arcadie gemaakt moeten zijn. Ze moeten immers zo ontworpen zijn, dat enkel de bovenkant van het scherm wordt gebruikt om het spel te tonen terwijl de onderkant de game bestuurt.

De Arcadie zal vanaf dit najaar worden verkocht. Hoeveel de iPad mini-arcadekast zal kosten is nog niet duidelijk, maar een eerder uitgebrachte iPhone-variant wordt verkocht voor ongeveer 20 euro. We vermoeden dat de arcadekast voor de iPad mini niet veel meer dan dat zal gaan kosten.

Via Chipchick.

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

0 reacties

    Plaats een reactie

    Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.