Apple wijst VolumeSnap-functie van Camera+ af

· Gonny van der Zwaag

volumesnapOntwikkelaar tap tap tap wilde een update uitbrengen van de populaire foto-applicatie Camera+. Ze hadden een leuk idee: een VolumeSnap-functie, waarbij je alleen maar op de volumeknoppen van de iPhone hoeft te drukken om een foto te maken. Iets dergelijks is er nog niet en het maakt het schieten van foto’s een stuk makkelijker. Maar Apple heeft de update afgewezen, omdat er op een ongebruikelijke manier gebruik wordt gemaakt van de volumeknoppen.

Apple schrijft:

Your application cannot be added to the App Store because it uses iPhone volume buttons in a non-standard way, potentially resulting in user confusion. Changing the behavior of iPhone external hardware buttons is a violation of the iPhone Developer Program License Agreement.

Vervolgens verwijst Apple naar de iPhone Human Interface Guidelines, waarin staat hoe de bediening van apps zou moeten verlopen. Toch zou er in een dergelijk geval weinig verwarring zijn: de ontwikkelaar geeft VolumeSnap als extra optie en heeft een duidelijke omschrijving erbij gezet (‘Use volume buttons to snap photo’). Juist voor het maken van foto’s in landschapsweergave is het drukken op een van de knoppen handiger.

Tap tap tap heeft nog een sprankje hoop: ze kregen de suggestie om een feature request in te dienen bij Apple, waarbij ze een alternatief gebruik van de volumeknoppen voorstellen. Het gebeurt wel eens dat Apple het beleid rondom een bepaalde regel wijzigt, als ze maar genoeg verzoeken krijgen. Als voorbeeld noemt tap tap tap het beleid rondom de zaklamp-applicaties die gebruik maken van de flitser in de iPhone 4. Aanvankelijk wees Apple deze applicaties af, maar wijzigde het beleid hieromtrent later. De hoop is nu dat Apple dit ook met de volumeknoppen doet.

Meer info op: tap tap tap blog

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.