Apple wijst VolumeSnap-functie van Camera+ af

·

volumesnapOntwikkelaar tap tap tap wilde een update uitbrengen van de populaire foto-applicatie Camera+. Ze hadden een leuk idee: een VolumeSnap-functie, waarbij je alleen maar op de volumeknoppen van de iPhone hoeft te drukken om een foto te maken. Iets dergelijks is er nog niet en het maakt het schieten van foto’s een stuk makkelijker. Maar Apple heeft de update afgewezen, omdat er op een ongebruikelijke manier gebruik wordt gemaakt van de volumeknoppen.

Apple schrijft:

Your application cannot be added to the App Store because it uses iPhone volume buttons in a non-standard way, potentially resulting in user confusion. Changing the behavior of iPhone external hardware buttons is a violation of the iPhone Developer Program License Agreement.

Vervolgens verwijst Apple naar de iPhone Human Interface Guidelines, waarin staat hoe de bediening van apps zou moeten verlopen. Toch zou er in een dergelijk geval weinig verwarring zijn: de ontwikkelaar geeft VolumeSnap als extra optie en heeft een duidelijke omschrijving erbij gezet (‘Use volume buttons to snap photo’). Juist voor het maken van foto’s in landschapsweergave is het drukken op een van de knoppen handiger.

Tap tap tap heeft nog een sprankje hoop: ze kregen de suggestie om een feature request in te dienen bij Apple, waarbij ze een alternatief gebruik van de volumeknoppen voorstellen. Het gebeurt wel eens dat Apple het beleid rondom een bepaalde regel wijzigt, als ze maar genoeg verzoeken krijgen. Als voorbeeld noemt tap tap tap het beleid rondom de zaklamp-applicaties die gebruik maken van de flitser in de iPhone 4. Aanvankelijk wees Apple deze applicaties af, maar wijzigde het beleid hieromtrent later. De hoop is nu dat Apple dit ook met de volumeknoppen doet.

Meer info op: tap tap tap blog

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

59 reacties

 1. door Julianl

  Balen, had me wel mooi geleken.
  Alleen zou ik de volumeknoppen gebruiken om te zoomen…

  Beantwoorden Quote

 2. door Maarten

  Als hij deze app in Cydia plaatst, dan ondersteun je juist het iede om je iPhone te laten jailbreaken. Daar wordt Apple blij van!

  Beantwoorden Quote

 3. door AlexT

  Zonde, het is toch altijd lastig om tegen je telefoon aan te drukken om een goede foto te maken.

  Alhoewel dat met de iPhone 4 geen probleem is. Wat een kwaliteit!

  Beantwoorden Quote

 4. door WillemB

  SnapTap was ook altijd makkelijk, weet alleen niet of tie iOS4 compatible is…
  Met SnapTap (tweak, cydia) kan je in de standaard camera-app foto’s maken doormiddel van de volumeknop.
  Welmakkelijk voor een zelfportret ;p

  Beantwoorden Quote

 5. door belgiumiphone

  Voor mensen met een JB: er is al snaptap in de cydia store, een applicatie die hetzelfde doet!

  Beantwoorden Quote

 6. door Sjaak

  Terecht (alhoewel jammer).

  Beantwoorden Quote

 7. door Sem

  Jammer, Camera+ is echt een top app en het zou een leuke toevoeging zijn geweest

  Beantwoorden Quote

 8. door Miti96

  Er was toch al een camera app die gebruik maakt vande volume knoppen? Waarom wordt het verteld alsof dit de eerste keer is?

  Hoe dan ook, ik ben het absoluut met Apple eens. Die volume knoppen zijn niet voor niets hardware i.p.v. alleen software: je moet te allen tijde de mogelijkheid hebben het geluid van de muziek harder of zachter te zetten. Als dat niet meer uitmaakt, kunnen ze in de iPhone 5 de volume knoppen net zo goed helemaal weglaten.

  Beantwoorden Quote

 9. door Donstil

  Wat is er precies beter aan camera+ tov de standaard camera app?

  Beantwoorden Quote

 10. door Azertyke6

  Wat??
  Er staan meerdere apps in de appstore die exact hetzelfde doen? Waarom wordt dan net deze afgewezen?
  Shame on you apple…

  Beantwoorden Quote

 11. door kees

  Volledig met Apple eens. Volume knop is voor het regelen van het volume, de rest doe je met het touch display.

  Tweaken en experimenteren op deze manier is niet iets wat op een iPhone plaats moet vinden.

  Trouwens, wat is er mis met de standaard camera app? Ik zie tientallen camera apps die nog meer mp’s beloven. Is het maken van een foto of filmpje niet genoeg?

  Beantwoorden Quote

 12. door sidderke

  Moet met de meesten hierboven toch ook eens zijn: ik geef Apple gelijk in deze. De hardware knoppen zijn er voor vaste functies die zo goed als nooit veranderen van functie, en zorgen voor een enorme consistentie. De reden van de weinige hardware-toetsen is dat alle variatie in het design van een app kan zitten op het touch-screen, waar je de toetsenlay-out kan aanpassen.

  Ik geef hen dus gelijk in deze kwestie.

  Beantwoorden Quote

 13. door Apple740

  Jongens niet zo bekrompen, je piemel is er toch ook niet alleen om mee te plassen? :)

  Beantwoorden Quote

 14. door Erwin

  vreemd. ik zat toevallig gisteren nog te denken dat zoiets toch makkelijker zou zijn.

  Beantwoorden Quote

 15. door tom

  Origineel geplaatst door Apple740: Jongens niet zo bekrompen, je piemel is er toch ook niet alleen om mee te plassen? :)

  Haha, goede vergelijking! Mn volgende telefoon wordt een android, nu weet ik het zeker ! Ik zal mn iphone wel misen :(

  Beantwoorden Quote

 16. door rufus kohn

  Real Cam kan dat toch ook. Die wordt wel goedgekeurd. Daarmee kun je met de volumeknop een foto schieten. De app is wel buggie maar het concept is goed.

  Muziek luisteren terwijl ik fotografeer doe ik toch niet dus waarom niet die volume knop ergens anders voor gebruiken, toch?

  Beantwoorden Quote

 17. door Ruben.cc

  Origineel geplaatst door Apple740
  Jongens niet zo bekrompen, je piemel is er toch ook niet alleen om mee te plassen?

  Verschil is wel dat er voor het gebruik van mijn piemel geen richtlijnen zijn waar ik van tevoren mee akkoord ben gegaan. Als je een app wilt maken en indienen ben je akkoord gegaan met een belachelijke lijst van zaken die niet mogen en enkele dingen die wel mogen.

  Ook al vind ik dat Apple in dit geval groot gelijk heeft is de bekrompenheid van het beleid voor mij ook een reden om niet eens een poging te wagen om apps in de appstore te krijgen en hou alles fijn voor mezelf en een groepje gelijkgestemden. Gelukkig is er wel een manier om te zorgen dat apps niet alleen in de simulator werken of op een iPhone die vast zit aan een snoertje.

  Beantwoorden Quote

 18. door Julianl

  @Tom
  Lekker boeiend en thanks for sharing. Misschien is het niet persoonlijk bedoeld maar die mensen die bij het minste of geringste van platform wisselen, die mot ik niet.

  Beantwoorden Quote

 19. door Henk

  @Julian
  De iphone als geloof. Pas op. U bent gevoelig voor sektes. Iemand niet motten omdat hij snel van platform veranderd… Get a life.

  Beantwoorden Quote

 20. door iphonicus

  Apple heeft gelijk omdat het in hun beleid.
  Maar dat is de enige reden voor mij dat ze gelijk hebben want qua idee is het wel top.
  Heb altijd het gevoel dat het ik die knop mis om foto’s te maken.
  Hopelijk is Apple wat ruimdenkender dan de mensen die hierboven reageren en zullen ze het beleid veranderen zodat het wel toegelaten wordt.

  Waarom zou het niet kunnen om die knop voor meerdere functies te gebruiken. Jullie raken toch ook niet in de kluts kwijt nu je de home knop voor meerdere functies moet gebruiken.

  Beantwoorden Quote

 21. door Roy

  Logisch, als elke app knoppen voor andere dingen gaat gebruiken snapt de casual gebruiker niet meer waar de knop voor is. Home = terug en volume = volume. Klaar.

  Beantwoorden Quote

 22. door Jester

  Origineel geplaatst door Apple740
  Jongens niet zo bekrompen, je piemel is er toch ook niet alleen om mee te plassen?

  Heb daar gisteren nog een feature request voor ingediend…..:)

  Beantwoorden Quote

 23. door rudy

  dus alle mankementen die veroorzaakt worden door applicaties uit de itunes app store, vallen binnen de apple garantie???

  Beantwoorden Quote

 24. door Job l'Amie

  Hoewel Apple er een vreemd acceptatiebeleid op nahoudt, vind ik deze afwijzing weer volkomen terecht. Jammer, dat wel, maar terecht. Die knop(pen) zijn bedoeld voor volume, niet om een foto te maken. Verwarrend, en die verwarring wil Apple niet in hun apps. Is hun goed recht.

  Beantwoorden Quote

 25. door Marcooo

  Origineel geplaatst door tom
  Origineel geplaatst door Apple740: Jongens niet zo bekrompen, je piemel is er toch ook niet alleen om mee te plassen? Haha, goede vergelijking! Mn volgende telefoon wordt een android, nu weet ik het zeker ! Ik zal mn iphone wel misen

  Haha succes.. Ik spreek je wel 2 maanden na je Android toestel. Wat een enorme domper was dat voor mii zeg.
  Dat is alleen leuk voor mensen die van veel menu opties houden en windows mobile gewend zijn. Steeds meer mensen die een iphone hadden, nu Android hebben, stappen terug naar de iPhone.

  Wat een gezeur weer om een volumeknopje weer hier zeg.

  Als je perse wel met een telefoon met een volumeknop een foto wil maken (??) dan moet je Android (net als Tom) gaan proberen. Ik twijfel of er voor Android iets dergelijks is, maar die laten alles toe in hun store.. Inclusief apps die gegevens stelen, apps met virussen whatever.. Geen controle. Gelijk een firewall, virusscan en dergelijk programmaas uit de marketstore halen.

  Beantwoorden Quote

 26. door Hugo

  De angst voor verwarring is wel terecht, maar volgens mij heeft Tap Tap Tap deze feature als een opt-in gebouwd. Oftewel, standaard staat de feature uit en is er dus geen verwarring en als de gebruiker de volumeknoppen wil gebruiken om foto’s te maken moet hij de optie aanzetten. Na zo’n bewuste actie mag je er (vind ik :) ) vanuit gaan dat er geen verwarring meer optreedt.

  Beantwoorden Quote

 27. door dbr

  Inderdaad, standaard staat hij gewoon uit, optioneel kan je het aanzetten, als andere apps zoals realcam dit mogen gebruiken, snap ik nog steeds niet waarom Apple dit voor de 2de keer afwijst… Misschien moet Apple maar nog een universele knop uitvinden voor de iPhone5 dat dan exclusief voor de openstaande app kan gebruikt worden.

  Beantwoorden Quote

 28. door Nils

  @tom: Mijn iPhone ga ik niet missen, ik ga de app store missen.

  Beantwoorden Quote

 29. door rudy321

  inderdaad, verwarring bij gebruikers is niet de reden is bij apple om een applicatie te weigeren.

  als je het verwarrend vind dan gebruik je die applicatie toch gewoon niet? het is niet zo dat het je iphone hijackt

  zou je ook een computer willen hebben waarop je niet kan downloaden van het internet wat je zelf wil? als mensen die bescherming graag willen kunnen ze voor de appstore kiezen en als ze de bescherming van apple niet hoeven, gewoon lekker ergens anders je apps vandaan halen toch? ik snap het probleem niet hoor.

  als mijn computer stuk gaat in de garantie, vragen ze ook niet of ik er illegale software op heb zitten downloaden.

  Beantwoorden Quote

 30. door James

  Hoe zet je in je iphone die knoppen om naar ON / OFF ipv I / O ?

  Ik zie dat op alle plaatjes tegenwoordig…

  Beantwoorden Quote

 31. door jazzle

  Ik lees dat er mensen zijn die het eens zijn met Apple.

  Het is toch waanzin dat Apple bepaalt hoe ik het toestel gebruik.

  Als ik een applicatie koop waarvan ik weet dat ik de knoppen toewijs aan een andere functie… wat is dat het probleem? Over het algemeen koop je een applicatie omdat je een bepaalde functie handig vindt.

  Datzelfde geldt voor andere applicaties.
  Apple mag best een advies geven, maar daar houdt het naar mijn idee op.

  Beantwoorden Quote

 32. door waspoeder

  @Jester: Mijne werd geweigerd

  Beantwoorden Quote

 33. door M.

  @Jester: en? afgewezen zeker?

  Beantwoorden Quote

 34. door Lambert van Meerten

  Wat een flut-beleid.
  Apple gebruikt ook de home en aan/uit knoppen op een verwarrende manier voor soft resets en screendumps, DFU-mode.
  Probeer die eens zonder half gestoord te worden.
  (en dan hebben we het nog niet eens over antenne hotspots als call abort switch )
  Laat ze liever een kritische houding tav zichzelf aannemen. Waarom kan ik nou nog steeds geen overzichtje van mijn laatste notifications zien..?

  Beantwoorden Quote

 35. door nadorst

  Origineel geplaatst door Donstil
  Wat is er precies beter aan camera+ tov de standaard camera app?

  Iemand die dit weet? Ik ben ook benieuwd.

  Beantwoorden Quote

 36. door Rudolf

  Origineel geplaatst door Apple740: Jongens niet zo bekrompen, je piemel is er toch ook niet alleen om mee te plassen? :)

  Klopt. M’n vrouw regelt er m’n volume mee.

  Beantwoorden Quote

 37. door loma

  Volkomen onterecht afgewezen.
  Hilarisch om te zien hoe bekrompen ( om soms gewoon weg dom) sommigen hier reageren.
  Om verwarring te vermijden ? Denken jullie nu echt dat alle andere iPhone gebruikers ( buiten jullie natuurlijk) totale debielen zijn ?
  De rest van de hardware knoppen zijn trouwens ook absoluut niet rechtlijnig en foolproof. Printscreen iemand ? Of home button is “enkel om terug te keren ” ?? Je moet deze eens dubbel tappen dan en zien wat er gebeurt…
  Het lijkt me toch normaal dat een HARDWARE functie (activeren van camera) mag gebeuren met een hardware knop? Apple heeft die niet voorzien ( fine to me, is hun recht) , maar laat dan anderen wel tenminste de kans.
  Apple voorziet trouwens wel een debiele onhandige niet verlichte (bioscoop, slaapkamer iemand?) hardware knop voor een software instelling als “mute” ( zonder software aanduiding in de statusbalk).
  Soit…deze typische app afwijzing gaat me niet verhinderen verder te genieten van een voor de rest prima foon hoor. Maar als ik de kortzichtige reacties hier lees heb ik soms wel zin om mijn iPhone door het raam keilen, uit schrik om daarmee geassocieerd te worden :-)

  Beantwoorden Quote

 38. door marcoooo

  @Ioma
  Yep..veel gebruikers (buiten ons om) zijn iPhone ondeskundig. Hebben een neefje of zoon die hem instelt en zij gebruiken de iPhone (bellen smsen en wat spelletjes) heel simpel.

  Ik vraag me af waarom je je zo druk maakt. Ik snap niet waarom een camera app bediend moet worden met de hardware buttons?? Er zit toch gewoon heel duidelijk een knop met een camera erop waar je op kan drukken? Ik zie serieus de toegevoegde waarde hier niet van en voel me daarom ook niet dom.

  Ik ben er na 3,5 jaar achter dat de grote kracht van Apple en de iPhone zit in de eenvoud en een goed beleid in de Appstore. Ik ben het ook niet altijd met ze eens, maar door alles maar toe te staan wordt het er allemaal niet beter op.

  De appstore is superdruk bezocht, de iPhone verkoopt als nooit tevoren en er komen betere apps dan ooit. Je moet toegeven dat Apple het ergens wel heel goed doet, niet alles, maar een hoop wel.
  Nogmaals ..in dit geval zie ik de toegevoegde waarde niet.

  Enne..niet met iPhones gooien he!!

  Beantwoorden Quote

 39. camplus://enablevolumesnap

  Beantwoorden Quote

 40. door jaeger1979

  @Ioma,
  helemaal mee eens!!
  Serieus, verwarring optreden door een paar knopjes?
  Het is niet de standaard camera app van apple, het is een aan te schaffen app in de store. Mensen die dat doen, zullen zeer bewust een keuze maken om deze app aan te schaffen om zodoende gebruik maken van hardware knopppen op de camera.

  Ik vind het soms erg onhandig om een zelfportretje te maken of een foto-tje samen met je vriendin met mijn 3gs. En laten we nu niet meteen gaan roepen dat je dan maar een gewone camera moet gaan pakken. Apple wil toch een zo veelzijdig mogelijk apparaat maken?? Zorg er dan ook voor dat ie op gebruiksvriendelijk is!!

  Maar ja, das mijn mening.

  Beantwoorden Quote

 41. door SD

  @jaeger1979 Gebruiksvriendelijk is nu ook het punt.

  Dat je voor elke app moet onthouden wat elk knopje doet is niet gebruiksvriendelijk.

  Of het kan niet wat ze willen, of ze lossen het op een andere manier op.

  Heb je er echt veel last van dan kun je naar Cydia of je zoekt een andere telefoon, maar ja das mijn mening. :)

  Ik snap het wel hoor, ik zou t ook wel handig vinden als ik daarmee foto’s kan maken.

  Maar ja wat nou als ik muziek zit te luisteren via mn iPhone en ik druk die knoppen in. Wat gebeurt er dan? Een niet oplettende gebruiker denkt dan dat zn telefoon kapot is? Hij maakt opeens foto’s en de muziek gaat niet zachter. Dan bellen ze weer apple voor support, dat kost een hoop geld. etc etc.

  Ofschoon, het is een goede zaak voor de gemiddelde gebruiker, voor degene die wat meer willen is de iPhone net niet goed genoeg. :/ Misschien moeten ze een pro versie maken, dan koop ik die. :D

  Beantwoorden Quote

 42. door ik

  Zoals veel mensen hier al zeggen:
  Koop SnapTap in Cydia als je gejailbreakt hebt, dan kan je hetzelfde in de officiele camera applicatie.

  Beantwoorden Quote

 43. door P5ycho

  Wat een hoop gelul comments weer van een nog grotere hoop non-developers. Als developer heb je nu eenmaal een overeenkomst getekend. En als je daar niet aan houdt……

  Beantwoorden Quote

 44. door mhoutman

  Origineel geplaatst door rufus kohn
  Real Cam kan dat toch ook. Die wordt wel goedgekeurd.

  die zijn dus binnenkort het haasje ;)

  Beantwoorden Quote

 45. door Kath

  Origineel geplaatst door SD
  @jaeger1979 Ofschoon, het is een goede zaak voor de gemiddelde gebruiker, voor degene die wat meer willen is de iPhone net niet goed genoeg. :/ Misschien moeten ze een pro versie maken, dan koop ik die.

  Is er al:
  http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s_vs_apple_iphone_4-review-500.php

  Beantwoorden Quote

 46. door Gert

  Beetje off-topic, maar toch…

  Zou het echt zo praktisch zijn?

  – het lijkt me dat foto’s eerder bewogen worden
  – je houdt best snel vingers voor de lens…

  Beantwoorden Quote

 47. door iphon0

  Soms heb ik het idee dat mensen die een iphone hebben niet de slimste zijn of te lui zijn om hun hersens te gebruiken. Los van het feit dat het niet mag van Apple, hoezo de verwarring?
  Als je een App opent weet je wat die App doet, dan zal je ook weten wat de functies van je telefoon zijn die deze App gebruikt op dat moment.
  Je hoeft de App niet eens op je telefoon te downloaden als je dat niet wilt, het word je niet verplicht.

  Origineel geplaatst door Roy
  Logisch, als elke app knoppen voor andere dingen gaat gebruiken snapt de casual gebruiker niet meer waar de knop voor is. Home = terug en volume = volume. Klaar.

  Heb jij wel een Iphone zo ja druk eens twee keer op die home knop dan doet hij een nieuw trucje.
  Niet bang zijn.

  Beantwoorden Quote

 48. door jazzle

  @ P5ycho
  Dat is een nog grotere onzin.

  Ook al staat dat in de overeenkomst. Dat wil dan eigenlijk zeggen dat die overeenkomst totaal waardeloos is.

  @ SD
  Is het niet aan de gebruiker zelf om te kiezen?

  Ik vraag me dan af wat gebruiksvriendelijker is… de keuze aan de gebruiker laten of “wij bepalen wel wat goed voor je is”-beleid

  Beantwoorden Quote

 49. door marcoooo

  @Kath
  Haha de Samsung haalt het bij lange na niet bij de iPhone. Zoveel problemen. Kijk dit forum maar eens na http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=656.
  Problemen met antenne/ontvangst, met KIES het verplichte software programma, er zit lag in het toestel en ga zo maar door.

  Ik heb er hier 1 liggen, maar zal blij zijn als iemand hem wil overkopen. Interesse?

  Beantwoorden Quote

 50. door vloev

  zolang ze de dead-grip niet als knop gaan gebruiken vind ik het goed

  Beantwoorden Quote

 51. door Peerman

  Origineel geplaatst door Tom 4 you
  camplus://enablevolumesnap

  werkt geweldig! Even intikken in Safari en gaan!

  bedankt!

  Beantwoorden Quote

 52. door rubenn

  Origineel geplaatst door James
  Hoe zet je in je iphone die knoppen om naar ON / OFF ipv I / O ?Ik zie dat op alle plaatjes tegenwoordig…

  taal veranderen van Nederlands naar Engels :P

  Beantwoorden Quote

 53. door James

  @rubenn:

  Lol serieus?! Thanks, waarom geen aan / uit?

  Beantwoorden Quote

 54. door iphoneusernr1000

  apple moet in de volgende ios gewoon zelf deze functie toevoegen bij de standaart photo app want ik vind het een gemist je toestel beweegt zo altijd wel en scherp foto’s maken is zo niet makkelijk! ook niet met de ato focus van de iphone 4!

  Beantwoorden Quote

 55. door Babette Gadellaa

  Jammer, was wel handig geweest.

  Beantwoorden Quote

 56. door Kath

  @marcoooo:

  Nee, laat maar dan houden we gewoon de 4 ;-)

  Beantwoorden Quote

 57. door Sjaak

  @Apple740:

  Je punt klopt niet. Je gebruikt je kleine vriend nog steeds voor waar hij voor bedoeld is. Of roer jij ook je koffie ermee?

  Gaat er niet om hoeveel je met een knop kunt doen, gaat erom dat het ineens totaal iets anders doet dan men gewend is en dat kan inderdaad verwarrend werken.

  Beantwoorden Quote

 58. door jazzle

  @Sjaak:

  Het gaat niet hoeveel je met een knop kunt doen?
  Niet?

  Apple heeft altijd gestreden met het motto “think different”.
  Maar als ik jouw reactie lees, dan moeten we als makke lammetjes achter alwetend Apple aanlopen.

  In die applicatie kiest de gebruiker ZELF ervoor om de knoppen aan te passen. In hoeverre is dat nog verwarrend?

  De sneltoetsen in Photoshop zijn echt anders dan in Premiere of Audition. Toch zijn het allemaal Adobe producten.
  Inderdaad vreemd dat Adobe daarvoor gekozen heeft… erg verwarrend allemaal.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.