Apple-patent beschrijft nieuwe veiligheidsfuncties voor Find My iPhone

16 juni 2011, 22:03 · Gonny van der Zwaag

find my iphoneEen nieuw gepubliceerd patent van Apple, laat nieuwe functies voor Find My iPhone zien, de dienst waarbij je je iPhone op afstand kunt opsporen, blokkeren en wissen. In de patentaanvraag is te lezen hoe je meer controle over je toestel kunt krijgen, als deze is gestolen of zoek is geraakt. Je kunt nauwkeuriger bepalen wat een niet-eigenaar zoal kan doen. Het gaat daarbij vooral om ongeautoriseerde toegang tot je gegevens. Wanneer herhaaldelijk een fout wachtwoord wordt ingevoerd, wordt je iPhone vergrendeld. Dit is een beter systeem, dan wanneer je een wachttijd krijgt na het fout invoeren van de code.

Ook kun je nauwkeuriger aangeven welke data wordt gewist of versleuteld, wanneer de telefoon gestolen wordt. Je hoeft de telefoon da niet helemaal te wissen, zoals nu het geval is. Als je alleen de gevoelige gegevens wist, kun je de iPhone blijven volgen via Find My iPhone. Ook VPN-toegang, telefoongesprekken of sms-berichten kun je selectief blokkeren. De functies zijn een verbetering in vergelijking met de huidige werking van Find My iPhone. Grappig is trouwens, dat in veel screenshots de naam ‘St. John Smyth(e)’ voorkomt, een van de aliassen van James Bond in de film ‘A View to a Kill’. Een van de uitvinders is blijkbaar een Bond-fan.

Find My iPhone is een gratis dienst van Apple, waarmee je een zoekgeraakte iPhone of ander iOS-apparaat op de kaart kunt opsporen. Je kunt hiervoor de app Zoek mijn iPhone installeren. Op afstand kun je dan je toestel wissen, blokkeren, of een hard geluid laten afspelen – handig als je iPhone ergens tussen de kussens van de zitbank zoek is geraakt. Apple heeft een aparte pagina met instructies hoe je Find My iPhone inschakelt.

patently apple

Meer info: Amerikaans patentbureau
Via: Patently Apple

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

27 reacties

 • Jasper
  3 years

  wat ik zou willen is een oplossing waarbij je een code moet invullen als je iphone uitgezet of gerestored wordt. Dat vind ik een stuk beter dan deze functies! Nu kan je met een simpele restore alle instellingen eraf halen

  Antwoord Quote

 • iMAron
  3 years

  Dat sms’je in die comment is ook echt zo’n grapje tussen al dat serieuze gedoe…

  “I just ‘picked up’ an iPhone from an unlocked car.’

  Antwoord Quote

 • timminater
  3 years

  Ze moeten het eigenlijk zo maken als de app iGotYa (cydia)
  dat als iemand een verkeerde PIN invult dat je iphone4 met de front facing cam een foto maakt en samen met de GPS lokatie mailt naar je e-mail.
  Dan eventueel nog de functie om zelf op afstand een foto te maken met je toestel, dan kun je hem altijd tegerugvinden aan de hand van een foto.

  Antwoord Quote

 • Don_Grigori
  3 years

  Leuke is dat het normaal enkel voor iPad en iPhone 4 is maar in beta iOS 5 werkt het ook met je oude 3GS î„„

  Antwoord Quote

 • Kenzo
  3 years

  De dief moet gewoon je iPhone in DFU-mode zetten en herstellen in iTunes

  Antwoord Quote

 • Paul
  3 years

  @timminater: Net als dat programma op je macbook.. IAlert.. Als je m actief zet en je raakt je macbook maar aan maakt hij n foto en stuurt hij deze naar je mail!

  Gaaf!

  Antwoord Quote

 • art
  3 years

  Sim er uit en dan niks meer te tracen of te wissen of als ze hem meteen uitzetten waardeloos dus..

  Antwoord Quote

 • Peter
  3 years

  Origineel geplaatst door Don_Grigori: Leuke is dat het normaal enkel voor iPad en iPhone 4 is maar in beta iOS 5 werkt het ook met je oude 3GS î„„

  Dat is sinds iOS 4.2 al zo dacht ik, als je je apple id / find my iPhone eerst activeert op een iPhone 4, dan kun je deze dienst daarna ook je iPhone 3 en 3Gs activeren….

  Antwoord Quote

 • Rik
  3 years

  Wanneer ze de app verwijderen, kun je toch ook niet meer zien waar je iPhone is of wel?

  Antwoord Quote

 • Eric
  3 years

  @Don_Grigori:

  Huidige versie werkt gewoon op 3GS met iOS 4.

  Antwoord Quote

 • iAlsatian
  3 years

  @Rik:

  Zonder app kan je de iphone gewoon opsporen

  Antwoord Quote

 • Sander
  3 years

  Origineel geplaatst door Jasper
  Wat ik zou willen is een oplossing waarbij je een code moet invullen als je iphone uitgezet of gerestored wordt. Dat vind ik een stuk beter dan deze functies! Nu kan je met een simpele restore alle instellingen eraf halen

  Helemaal mee eens hier zit ik ook echt op te wachten dat zou t echt een goed systeem maken en zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
  Heb ook al bij cydia gezocht maar niks te vinden om een wachtwoord in te voeren bij afsluiten.

  Antwoord Quote

 • Bert
  3 years

  @Don_Grigori: Het heeft altijd op de iPhone 3GS gewerkt, enkel de activatie moest op een iPhone 4

  Antwoord Quote

 • werner
  3 years

  Wat een onzin! Ik heb zelf ook find my iphone, als de dief de telefoon uitzet, en idd restored wat heb je er dan aan? Het toestel zou volledig geblokkeerd moeten worden, en door verschillende bevesting mails opgeheven kunnen worden

  Antwoord Quote

 • 020
  3 years

  Zou het ook niet beter zijn dat je hem ook kan blokeren zodat ze niet op iTunes kunnen aansluiten ookal doen ze een restore.

  Antwoord Quote

 • bob
  3 years

  @Don_Grigori: Het werkt toch nu ook al op 3GS? (bij mij toch)

  Antwoord Quote

 • JPosthuma
  3 years

  Zou handiger zijn als je je UUID kan koppelen aan je iCloud account. (Slechts 1 malig, of vrij kunnen geven zodra je de tel verkoopt ofzo)
  En dat hoe vaak je em ook hersteld, zodra de tel connectie heeft met internet, dat deze de UUID met locatie verstuurd naar (jouw) iCloud, zodat jij hoe dan ook ALTIJD je iPhone kan vinden aangezien jij op dat moment nog steeds de eigenaar bent van de UUID.

  Dan zou je alsnog een UUID faker kunnen gebruiken, maar Apple zou het OS heus wel zo kunnen maken dat deze daar omheen werkt, en het daadwerkelijke UUID blijft sturen naar iCloud.

  Ben je gelijk van dat restore gebeuren af.

  Antwoord Quote

 • Nick
  3 years

  Apple zou beter een systeem maken waarbij een iPhone steeds door de rechtmatige eigenaar kan worden getraceerd via het serienummer. Dan heeft een restore geen zin meer.

  Momenteel heb ik Instellingen, Cydia en iFile wel vergrendeld met iProtect zodat men Find My iPhone niet van op het toestel zelf kan uitschakelen (zonder het helemaal te moeten vergrendelen). Bovendien stuurt iProtect automatisch een sms naar een vooraf ingesteld nummer als er een nieuwe simkaart geplaatst wordt. Tegen een restore is er echter nog geen enkele bescherming…

  Antwoord Quote

 • Nick
  3 years

  Een andere mogelijkheid zou zijn dat iTunes automatisch bij Apple verifieerd of het toestel als ‘gestolen’ is opgegeven en in dat geval updates en restores weigert. Natuurlijk zou dat nog steeds te omzeilen zijn door een oude versie van iTunes te gebruiken.

  Antwoord Quote

 • Flippo
  3 years

  Schandalig dat Apple nog steeds geen “Gestolen” register bijhoudt en UDID check + lock doet via iTunes.
  Zonder dat blijft het eeuwig hampelen…

  Antwoord Quote

 • Errornl
  3 years

  @art: Je kunt hem niet uitzetten als je het wachtwoord niet weet. Bij mij iig.

  Antwoord Quote

 • Wesley
  3 years

  @Errornl: Bovenste en home knop een paar tellen inhouden en hij is uit

  Antwoord Quote

 • Errornl
  3 years

  @Wesley: Bij mij gaat ie dan automatisch weer aan. Dat is namelijk een reboot

  Antwoord Quote

 • Errornl
  3 years

  Alleen doormiddel van dfu mode is de telefoon ontraceerbaar

  Antwoord Quote

 • Jochem
  3 years

  Werkt echt geweldig, wat je nu allemaal wel niet kunt doen met je iPhone , echt veronderstellend !

  Antwoord Quote

 • JPosthuma
  3 years

  @Errornl: Als je em aan houdt tot het scherm uit gaat, zou die daarna niet meer automatisch aan moeten gaan, als je em vast blijft houden (die 2 knoppen) dán is het een reboot.

  Antwoord Quote

 • Was maar zo iets als dit mogelijk:(
  3 years

  Weet je wat handig is? Na 3 poging moet er meteen vinger gescant worden en foto van gezicht gemaakt worden

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.