Apple-patent beschrijft nieuwe veiligheidsfuncties voor Find My iPhone

· Gonny van der Zwaag

find my iphoneEen nieuw gepubliceerd patent van Apple, laat nieuwe functies voor Find My iPhone zien, de dienst waarbij je je iPhone op afstand kunt opsporen, blokkeren en wissen. In de patentaanvraag is te lezen hoe je meer controle over je toestel kunt krijgen, als deze is gestolen of zoek is geraakt. Je kunt nauwkeuriger bepalen wat een niet-eigenaar zoal kan doen. Het gaat daarbij vooral om ongeautoriseerde toegang tot je gegevens. Wanneer herhaaldelijk een fout wachtwoord wordt ingevoerd, wordt je iPhone vergrendeld. Dit is een beter systeem, dan wanneer je een wachttijd krijgt na het fout invoeren van de code.

Ook kun je nauwkeuriger aangeven welke data wordt gewist of versleuteld, wanneer de telefoon gestolen wordt. Je hoeft de telefoon da niet helemaal te wissen, zoals nu het geval is. Als je alleen de gevoelige gegevens wist, kun je de iPhone blijven volgen via Find My iPhone. Ook VPN-toegang, telefoongesprekken of sms-berichten kun je selectief blokkeren. De functies zijn een verbetering in vergelijking met de huidige werking van Find My iPhone. Grappig is trouwens, dat in veel screenshots de naam ‘St. John Smyth(e)’ voorkomt, een van de aliassen van James Bond in de film ‘A View to a Kill’. Een van de uitvinders is blijkbaar een Bond-fan.

Find My iPhone is een gratis dienst van Apple, waarmee je een zoekgeraakte iPhone of ander iOS-apparaat op de kaart kunt opsporen. Je kunt hiervoor de app Zoek mijn iPhone installeren. Op afstand kun je dan je toestel wissen, blokkeren, of een hard geluid laten afspelen – handig als je iPhone ergens tussen de kussens van de zitbank zoek is geraakt. Apple heeft een aparte pagina met instructies hoe je Find My iPhone inschakelt.

patently apple

Meer info: Amerikaans patentbureau
Via: Patently Apple

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.