Apple noemt iWeb voor iPad in nieuw patent

03 april 2011, 14:43 · Gonny van der Zwaag

iweb iconApple heeft bij de release van de iPad 2 een paar desktoptoepassingen uitgebracht die we al van de Mac kennen: iMovie, Garageband en PhotoBooth. Nu hebben ze een patentaanvraag gedaan waarin een andere app voorkomt die we al kennen van de desktop: iWeb. Met iWeb kun je moeiteloos websites maken, zonder kennis van HTML. Apple heeft onder nummer 20110074710 een manier beschreven om productiviteitsprogramma’s zoals Keynote, Pages en Numbers te bedienen via het touchscreen. Deze drie applicaties zijn al beschikbaar voor iOS. Wat echter ook wordt genoemd, is de app iWeb.

Dat wijst erop, dat Apple op termijn de app ook op de iPad beschikbaar zou willen stellen. De app is met vingerbewegingen te bedienen, zo blijkt uit de patentaanvraag. Als we op de eerdere aankondigingen van Apple afgaan kunnen we nog wel even wachten. iWork werd gelijktijdig met de eerste iPad geïntroduceerd, Garageband, iMovie en PhotoBooth volgden bij de iPad 2-introductie. Eén optie is dat Apple de iPad-applicatie aankondigt bij de eerstvolgende grote update van de Mac iLife-applicatie. Maar als je kijkt naar de twee belangrijkste Apple-softwarepakketten voor de Mac, dan is iWork (’09) eerder aan een grote update toe dan iLife (’11).

Zelf een website maken op de iPad? Probeer het dan eens met de onlangs uitgebrachte app Zapd, die eigenlijk voor de iPhone bedoeld is maar ook te gebruiken is op de iPad.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

4 reacties

 • R
  3 years

  (Red.) Aangepast.

  Antwoord Quote

 • Martijn
  3 years

  Opmerkelijk: in de laatste iLife-update op de Mac kwam iWeb nauwelijks voor. Apple noemde het programma niet bij de vernieuwingen en de versie was bijna identiek aan de oude. Ik had de indruk dat het al zo’n beetje afgeschreven was …

  Antwoord Quote

 • Pieter
  3 years

  @Martijn: ik weet het toch niet, misschien waren ze nog niet helemaal tevreden en hebben ze daarom besloten om het nog niet bij iLife 2011 te steken. Ofwel is het inderdaad afgeschreven ofwel komt er een reuze-update dE volgende keer: laten we hopen!

  Antwoord Quote

 • fruitfan
  3 years

  hierna komt idvd voor ipad:P

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.