Apple haalt Airfoil Speakers Touch uit de App Store

·

AirfoilApple heeft de iPhone-app Airfoil Speakers Touch uit de App Store verwijderd. De app zou gebruikmaken van privé-API’s, die vermoedelijk afgelopen maand in een nieuwe update zijn toegevoegd. Hierdoor werd het mogelijk om muziek op je iPhone op een andere iDevice af te spelen. Ontwikkelaar Rogue Amoeba zegt echter dat de app na de update nog steeds voldoet aan al Apple’s voorwaarden.

Volgens Apple gebruikt Rogue Amoeba een privé-API om van de iPhone een AirPlay-ontvanger te maken in de laatste update. De ontwikkelaar stelt echter dat ze met behulp van openbare API’s de functionaliteit hebben ontwikkeld, waardoor de app aan de App Store-regels voldoet. Regel 3.3.1 van de iOS Developer Program licentieovereenkomst stelt echter het volgende:

Applicaties mogen alleen gedocumenteerde API’s op de manier beschreven door Apple gebruiken en mogen geen privé-API’s gebruiken of oproepen.

Deze regel kan breed genoeg opgevat worden om de app uit de App Store verwijderen.

Apple lijkt, ongeacht de redenering achter het verwijderen van de app, niet blij te zijn met de functie die in Airfoil Speakers werd geïntroduceerd. Dit is niet de eerste keer dat een iPhone-app uit de App Store wordt gehaald omdat hij iets doet waar ze niet blij mee zijn: Camera+ was lange tijd onbeschikbaar, omdat Apple liever niet wilde dat de volumeknoppen werden gebruikt om foto’s te maken.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

3 reacties

 1. door Berrie

  Gelukkig was het geen probleem om een appje van deze dev (weliswaar betaald) als basis voor iTunes te gebruiken.

  Beantwoorden Quote

 2. door ruben

  Apple moet hier echt niet zo moeilijk over doen

  Beantwoorden Quote

 3. door nukenine

  Nu is het zaterdag na heerlijke borrels en ik ben zeker niet nuchter meer, dus beetj nuance is op zijn plaats.
  EDOCH! Ik heb onze gasten de hele avpnd laten genieten van een briljante zender op mijn Mac die gestreamed wordt naar bij AppleTV.
  Nu niet gaan køtten met airfoil Apple, anders staat er hier zo weer een WinPC die deze shit al 10 jaar geleden zonder problemen kon. Ben blij met alle MacSh#t – ook al kost het TE veel, maar nu niet gaan klooien met de mooie aps.
  IphoneClub vrinden – mafze!

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.