Apple haalt Airfoil Speakers Touch uit de App Store

· Bastiaan Vroegop

AirfoilApple heeft de iPhone-app Airfoil Speakers Touch uit de App Store verwijderd. De app zou gebruikmaken van privé-API’s, die vermoedelijk afgelopen maand in een nieuwe update zijn toegevoegd. Hierdoor werd het mogelijk om muziek op je iPhone op een andere iDevice af te spelen. Ontwikkelaar Rogue Amoeba zegt echter dat de app na de update nog steeds voldoet aan al Apple’s voorwaarden.

Volgens Apple gebruikt Rogue Amoeba een privé-API om van de iPhone een AirPlay-ontvanger te maken in de laatste update. De ontwikkelaar stelt echter dat ze met behulp van openbare API’s de functionaliteit hebben ontwikkeld, waardoor de app aan de App Store-regels voldoet. Regel 3.3.1 van de iOS Developer Program licentieovereenkomst stelt echter het volgende:

Applicaties mogen alleen gedocumenteerde API’s op de manier beschreven door Apple gebruiken en mogen geen privé-API’s gebruiken of oproepen.

Deze regel kan breed genoeg opgevat worden om de app uit de App Store verwijderen.

Apple lijkt, ongeacht de redenering achter het verwijderen van de app, niet blij te zijn met de functie die in Airfoil Speakers werd geïntroduceerd. Dit is niet de eerste keer dat een iPhone-app uit de App Store wordt gehaald omdat hij iets doet waar ze niet blij mee zijn: Camera+ was lange tijd onbeschikbaar, omdat Apple liever niet wilde dat de volumeknoppen werden gebruikt om foto’s te maken.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.