Apple brengt iCloud Control Panel 1.0.1 voor Windows uit

·

iCloud Control PanelApple heeft vandaag iCloud Control Panel 1.0.1 voor Windows uitgebracht. De iCloud-software helpt Windows-gebruikers om hun cloudgegevens die ze op bijvoorbeeld hun iPhone synchroniseren ook via een laptop of desktopcomputer te openen. Wat er precies nieuw is in de update is niet duidelijk: Apple heeft nog geen changelog openbaar gemaakt. Je kunt de update downloaden met behulp van de Software Update-functie, of als los programma op Apple’s officiële site.

Gezien het versienummer van de update en het gebrek aan een changelog, zijn er waarschijnlijk geen nieuwe functies toegevoegd in deze update. Wij vermoeden dat het vooral gaat om de nodige bugfixes.

iCloud Control Panel werd door Apple op 12 oktober uitgebracht. De software zorgt ervoor dat fotostream, je contactpersonen, agenda’s en bladwijzers met iCloud synchroniseren. Mac-gebruikers hebben geen apart programma nodig: deze synchronisatie zit ingebakken in Lion, de laatste versie van OSX.

Om iCloud Control Panel te gebruiken heb je Windows Vista SP2 of Windows 7 nodig. Apple raadt ook aan om als internetbrowser minstens Internet Explorer 8 of Safari 5.1.1 te gebruiken en Microsoft Outlook 2007 of 2010 te installeren, gezien sommige iCloud-diensten met deze programma’s synchroniseren.

Meer informatie: Apple Support

Apple’s supportpagina’s hebben de afgelopen dagen last van een cachingprobleem. Mocht je een melding krijgen dat de pagina niet bestaat, dan helpt het om een paar keer te refreshen.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

38 reacties

 1. door Alexander

  Ik zie nog steeds de handigheid van iCloud niet in…
  Ik gebruik Dropbox al een half jaar en deze biedt echt veel meer.

  Beantwoorden Quote

 2. door ItsAdot

  Origineel geplaatst door Alexander
  Ik zie nog steeds de handigheid van iCloud niet in… Ik gebruik Dropbox al een half jaar en deze biedt echt veel meer.

  Kan je niet 100% vergelijken vind ik, icloud is super handig voor je contacten en fotostream is een leuke optie, ook al gebruik ik deze niet.

  Beantwoorden Quote

 3. door Timosha

  Origineel geplaatst door Alexander
  Ik zie nog steeds de handigheid van iCloud niet in… Ik gebruik Dropbox al een half jaar en deze biedt echt veel meer.

  Hoe werkt die die DropBox mail en DropBox synchronisatie van contacten, agenda’s, taken, enz…..

  Beantwoorden Quote

 4. door lulu

  Ik word ook nog niet wild van iCloud. Had liever gezien dat er meer MobileMe-functionaliteiten gebruikt waren, zoals bestandsdeling. Hopelijk komt dat nog.

  Overigens blijft het jammer dat XP niet ondersteund wordt, want nu blijven mijn Windows-PC, iMac en MacBook niet goed ‘in sync’.

  Beantwoorden Quote

 5. door iDriftKing

  @Alexander: ik zie het nu van iCoud ook niet echt.

  Ik gebruik ook al enkele jaren dropbox, veel handiger, en voor men contacten mails en agenda gebruik ik gmail, die synct alles identiek hetzelfde en ik heb meer opslag ruimte.

  Beantwoorden Quote

 6. door Dannydekr

  Gebruik sinds eergisteren weer Windows, maar vind het belachelijk dat ik per se outlook moet hebben om mijn agenda en contacten te synchroniseren. Waaron contacten niet gewoon via Windows Contacts zoals nu ook al kan via iTunes? Outlook 2010 is een overkilled lelijk programma dat voor simpele mail veel te uitgebreid is.

  Beantwoorden Quote

 7. door MasterPlace

  Je hebt Windows VISTA nodig of HOGER !!
  Zet dat er nou toch bij, dat voorkomt weer een hoop irritatie bij het installeren.
  Jammer weer…….

  Beantwoorden Quote

 8. door Alexander

  @itsadot: Zoals idriftking al zei, contacten en email syncen heb je lijkt mij al? tenminste ik gebruik al 3 jaar gmail om alles te syncen, dan ga ik niet opeens iCloud gebruiken hiervoor. Aangezien je via Dropbox ook muziek en films kan delen of bekijken via je iphone zogauw je deze in je dropbox map zet vind ikzelf iCloud dus gewoon nutteloos. (en waarschijnlijk scheelt het nog batterij ook wanneer je dit uitzet op je iphone)

  Beantwoorden Quote

 9. door dries6951

  De Engelse versie is versie 1.01 Uitgifte novermber 29)en de Nederlandse nog steeds op 1.0 (uigifte oktober)
  . . .

  Beantwoorden Quote

 10. door John Smits

  Waarom apart programma installeren, via iCloud.com kan het toch ook? (contacten en agenda beheren)

  Beantwoorden Quote

 11. door marcservice

  Helemaal gelijk in: ZET ER EVEN BIJ DAT HET VOOR VISTA EN HOGER IS!!

  Een vriend van mij belde me al op, hij blij dat die nu ook via zijn windows XP op icloud kan. Of ik even wil helpen met installeren. Ga ik dat hele eind rijden, komen we er achter dat het niet werkt.

  Misschien is wel handig om even te melden in het artikel.

  Beantwoorden Quote

 12. door Yash

  De vraag is of iCloud maar ook Dropbox de toekomst heeft. Er zijn nu veel NAS apparaten die veel meer functies hebben en gewoon via elke plek met een internetverbinding te benaderen zijn. De voordeel is dat je ook al je films en gehele muziek collectie kan benaderen. Je bent niet aan een bepaalde relatief kleine capaciteit gebonden. Ik denk dat wel een jailbreak tzt nodig is.

  Beantwoorden Quote

 13. “Je kunt de update downloaden met behulp van de Software Update-functie”

  Waar?

  Beantwoorden Quote

 14. door iMarnick

  De Cloud kan je toch ook beheren via de site:

  https://www.icloud.com/#

  Deze vind ik beter, niets te hoeven installeren en ik kan daar tenminste men agenda, contacten enzovoort zien. Bij het programma dat je moet installeren gaat dit precies alleen via Outlook en aangezien ik deze niet gebruik lukt het niet. Plus ook op de mobiele versie via de site kan je ook Find my iPhone terug vinden.

  Beantwoorden Quote

 15. door Karsten

  Origineel geplaatst door marcservice
  Helemaal gelijk in: ZET ER EVEN BIJ DAT HET VOOR VISTA EN HOGER IS!!Een vriend van mij belde me al op, hij blij dat die nu ook via zijn windows XP op icloud kan. Of ik even wil helpen met installeren. Ga ik dat hele eind rijden, komen we er achter dat het niet werkt.Misschien is wel handig om even te melden in het artikel.

  Wat je vriend zei klopt niet: iCloud werkt niet op Win XP of hij moet iets gelezen hebben zodat hij wel werkt op een computer met XP.

  Beantwoorden Quote

 16. door Flieps

  Origineel geplaatst door iDriftKing
  @Alexander, ik zie het nu van iCoud ook niet echt.Ik gebruik ook al enkele jaren dropbox, veel handiger, en voor men contacten mails en agenda gebruik ik gmail, die synct alles identiek hetzelfde en ik heb meer opslag ruimte.

  Dit is een kwestie van voorkeur, denk ik. Ik vind iCloud superhandig en makkelijk in het gebruik. Heb Google een tijd gebruikt, maar contacten en afspraken verdwenen zo nu en dan. iCloud is eenvoudig in te stellen en daarom voor veel mensen veel handiger (leg maar eens aan mijn moeder in 3 stappen uit hoe je Google Calender op je iPhone en Mac installeerd….)

  Beantwoorden Quote

 17. door Luc

  Fout melding outlook, alle contacten en agenda weg van PC.

  Beantwoorden Quote

 18. door 10y

  Origineel geplaatst door Trainingsacteur
  “Je kunt de update downloaden met behulp van de Software Update-functie”Waar?

  Dat zou ik ook graag willen weten.

  Beantwoorden Quote

 19. door Pieter

  Hij blijft bij inloggen hangen. Zijn er meer mensen met dat probleem?

  Beantwoorden Quote

 20. door Luc

  @Dannydekr: Begrijp dat je Windows Contact gebruikt, hoe doe je dat???

  Beantwoorden Quote

 21. door wvb22

  ICloud en dropbox zijn toch niet echt te vergelijken vind ik. ICloud werkt volledig automatisch. Een bestand dat je in iCloud zet wordt direct weer gepushed naar je anders iOS devices en computer. Dropbox slaat alleen maar een bestandje op in de cloud die je vanaf een ander device weer op moet halen. Dat is toch net even anders. Een foto genomen op mij iPhone kan ik zonder ook maar iets te doen ook laten zien op mijn iPad of PC. Ik kan ze zelfs op een grote tv laten zien via een AppleTV.

  ICloud is toch een stapje verder dan dropbox naar mijn mening. En ik moet zeggen dat het prima werkt. Weinig problemen tot nu toe.

  Beantwoorden Quote

 22. door Bubbly

  Laat Apple eerst maar eens Snow Leopard gebruikers support aanbieden in plaats van zich voor Windows in te zetten, het eigen besturingssysteem waar meer dan 30 miljoen gebruikers mee werken wordt zwaar benadeeld. Ben bang dat veel mensen overstappen naar de goedkope Windows machines omdat ze binnen 2 jaar na aankoop al niet meer up-to-date zijn door Apples eigen beslissingen.

  Beantwoorden Quote

 23. door poserman

  Origineel geplaatst door Bubbly
  mensen overstappen naar de goedkope Windows machines omdat ze binnen 2 jaar na aankoop al niet meer up-to-date zijn door Apples eigen beslissingen.

  En voor nog geen 30 euro update je je systeem naar de laatste versie. sorry maar ik zie echt het probleem niet. Ik heb nog nooit betaald voor Windows maar een update van OSX is tot nu toe altijd de moeite waard geweest. (draai Windows, Linux en OSX door elkaar heen, zowel thuis als op het werk).

  Beantwoorden Quote

 24. door cyber2001

  Je KUNT icloud controlpanel laten draaien op een windows XP Pro ( heb het zelf namelijk ook en het werkt super!)

  Er zijn alleen een aantal stappen nodig om dit voor elkaar te boxen.

  Beantwoorden Quote

 25. door Patty

  Helemaal eens met Bubbly… nog steeds geen fatsoenlijke Snow Leopard ondersteuning, echt supertriest.

  Beantwoorden Quote

 26. door Patty

  En voor nog geen 30 euro update je je systeem naar de laatste versie. sorry maar ik zie echt het probleem niet.

  Zucht, niet iedereen is in de positie om te updaten omdat niet alle software compatible is (of omdat men de minimum systeemeisen niet haalt). Dit is gewoon een zet om iedereen verplicht te laten updaten naar Lion, wat ik overigens ook nog steeds een brak OS vind.

  Beantwoorden Quote

 27. door AirJonn

  “Mac-gebruikers hebben geen apart programma nodig: deze synchronisatie zit ingebakken in Lion, de laatste versie van OSX.”

  Voor fotostream is toch iPhoto of Aperture nodig, beide niet ingebakken en niet gratis. Voor Windows kan dit gewoon gratis in je foto library..

  Vind het maar een raar iets, of zie ik iets over het hoofd en heb ik voor niks iPhoto gekocht?

  Beantwoorden Quote

 28. door Bubbly

  Origineel geplaatst door poserman
  En voor nog geen 30 euro update je je systeem naar de laatste versie. sorry maar ik zie echt het probleem niet. Ik heb nog nooit betaald voor Windows maar een update van OSX is tot nu toe altijd de moeite waard geweest. (draai Windows, Linux en OSX door elkaar heen, zowel thuis als op het werk).

  1. Lion-support op relatief jonge hardware ontbreekt.
  2. Rosetta ondersteuning is verwijderd op Lion, wat leidt tot een groot gapend gat in compatibel software.
  3. De vele honderden, duizenden (?) reacties op de Apple forums zullen je misschien kunnen overhalen dat het niet correct handelen is.

  https://discussions.apple.com/thread/3102265

  Edit: Ben het met je eens dat een Mac niet duurder is of hoeft te zijn dan een Windows machine hoor, geldproblemen zullen bij 95% van de klanten geen probleem spelen met de lage update-prijzen die Apple hanteert. Maar Apples vereisten leveren zeker wel problemen op.

  Beantwoorden Quote

 29. door Bubbly

  Maar, als MobileMe komende juni ontmantelt wordt zullen veel mensen met een prangend probleem zitten. De reden dat sommige Windows-gebruikers na Vista naar de Mac verhuisden, zal de reden zijn dat vele dergelijke Mac-gebruikers afscheid zullen nemen. Zo iemand heeft in dat topic gepost rond pagina 50. Neem maar eens wat pagina’s door zou ik zeggen..

  As a long time 15 years Windows user (and IT Pro) I religiously upgraded to the latest Windows OS’s.
  I always assumed that newer was better.
  That all changed when Vista was forced on me when I bought a new laptop. After 3 months of incompatibilities, rebuilds and frustration I finally dipped my toe in and bought my first Mac.
  Since that day 3 years ago my partner and I now have an iMac, 2Macbook Air’s, 2 iPhones, 2 iPads, an iPod, 2 Apple TVs, and 3 years of delight!

  I upgraded to Lion on all 3 Macs. From that moment, on the honeymoon was over. I tried for a month but simply put I did not like the interface. Luckily I had old images of SL and restored. Peace in the household again.

  But now the sync issue. I am left with the same irritation that I felt back in the Vista days.

  So please excuse the waffle, but I feel I must add my vote to those wanting iCloud on SL.

  Beantwoorden Quote

 30. door marc

  Apple zou er beter eens voor zorgen dat men direkt doet met de iphone wat men wil. Direkt muziek en beltonen opzetten zonder die vervelende itunes. Die werkt zelfs maar op 1 pc op men andere 2 niet wat een gedoe dat cloud gedoe ook. Men beslist nog niet eens wat je met u eigen telefoon doet.

  Beantwoorden Quote

 31. door frank

  Ik moet zeggen dat ik redelijk tevreden ben over de MacBook pro alleen wat is dat safari toch een driewerf ruk browser. Gebruik nu chrome en dat werkt veel soepeler

  Beantwoorden Quote

 32. (Red.) Graag verder on-topic over iCloud Control Panel. Voor discussie over Windows vs Mac kun je op ons forum terecht.

  Beantwoorden Quote

 33. door AlexT

  Ik vind alleen de synchronisatie tussen nebook, iPad, PC en iPhone qua contacten, agenda en foto’s al een zegen. Snap niet dat mensen iets te klagen hebben over iCloud.

  Beantwoorden Quote

 34. door RemClio

  Ik heb liever een update zodat je de foto’s uit de Fotostream op je iPhone kan verwijderen.

  Beantwoorden Quote

 35. door berndv

  Icloud cp werkt ook nog steeds niet met 64bit office 2010. Zet dat er ook maar bij want dat staat nergens

  Beantwoorden Quote

 36. door Maurice

  Ik had eerst het iCloud-configuratiescherm versie 1.0 op mijn windows 7 pc, en ik krijg een update van apple naar iCloud-configuratiescherm versie 1.0.1. Dus ik installeer die, en raar eens, niks werkt er bij mij meer. iTunes werkt niet, en het iCloud-configuratiescherm opent niet. Hoe kan dit?

  Beantwoorden Quote

 37. door R.J. de Jong

  Ik kwam het volgende tegen voor de XP gebruikers die ICloud willen gaan gebruiken , het is mogelijk en heb het zelf ook gedaan en het werkt.

  iCloud Control Panel for Windows XP [Workaround]

  How to make iCloud Control Panel for Windows run under Windows XP?

  There?s a simple trick?to get the iCloud Control Panel for Windows to work on Windows XP. For this iCloud XP trick, you need to have iTunes, a file archiver like 7-Zip or Winrar and Orca MSI Editor.

  Download?iCloud Windows Control Panel.
  Open?iCloudSetup.exe?file with the file archiver?and extract the file contents.
  Navigate to and open the?iCloud.msi?or iCloud64.msi (for 64bit systems) with?Orca MSI Editor.
  In Orca MSI Editor Window, in the left table section select?LaunchCondition. Then change in the right table ?VersionNT> = 600? to ?VersionNT> = 200? and Save.
  Run modified?iCloud.msi. Now you can install iCloud Windows XP Control Panel
  Run iCloud Control Panel, located in the Windows Control Panel, and set up the settings for iCloud for Windows (The same instructions stated above?are valid for iCloud Windows Panel on XP)

  Succes ermee !

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.