Apple beperkt app-zoekdienst Chomp tot iOS

· Bastiaan Vroegop

ChompIn februari kocht Apple nog Chomp, een dienst waarmee je makkelijk iPhone-apps kunt zoeken en ontdekken. De ontwikkelaar had naast de iPhone-app ook een Android-versie gemaakt, om apps voor dat platform mee op te zoeken. Nu de dienst echter van Apple is, heeft de maker de Android-versie uit de Google Play Store gehaald. De iPhone-app is wel nog steeds beschikbaar, vermoedelijk totdat Apple de dienst in de App Store implementeert.

Het verwijderen van Chomp uit de Google Play-store lijkt een bewuste keuze te zijn. Kijk je op Chomp’s website, dan staan alleen de iPhone en iPad nog aangegeven. Chomp is nu in het bezit van Apple, die waarschijnlijk liever niet de app op een concurrerend platform ziet.

Geruchten wijzen er al langer op dat Apple aan een vernieuwde App Store en iTunes Store werkt, iets waar de dienst voor gebruikt zal worden. De nadruk zou bij de nieuwe winkels liggen op het ontdekken van apps en muziek. In januari 2010 schreven we voor het eerst over Chomp, dat in San Francisco is gevestigd. Er is niet bekendgemaakt hoeveel Apple voor de overname heeft betaald. De laatste keer dat Apple grote en veelbesproken overnames deed was met PA Semi, Siri en Anobit. Chomp werd in 2009 opgericht en haalde 2,5 miljoen dollar ontwikkelgeld op.

Downloaden: Chomp (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.