AppEvent: realistische game Road to Recovery vandaag gratis

·

road-to-recoveryRoad to Recovery is eigenlijk een nogal trieste game. Je ervaart hoe het is om alles kwijt te raken en opnieuw te beginnen met het bouwen aan je toekomst. Er zit dan ook een serieuze boodschap achter: wat gebeurt er als jijzelf een vluchteling wordt. Ontwikkelaar Daylike heeft dit idee gegoten in een verborgen objecten-spel, maar gaf er wel een draai aan met scrollbare scènes en een diepte-effect. Daardoor is het mogelijk de objecten nog beter te verstoppen.

Samen met je dochter en jongste zoon maak je een grote ramp mee. Man en zoon zijn spoorloos verdwenen. Je helpt hoofdpersoon Ruth met het opbouwen van een nieuwe toekomst en het achterhalen wat er met de andere gezinsleden is gebeurd. De game is gemaakt in samenwerking met hulpverleningsorganisatie ZOA. De game is tweetalig (Nederlands en Engels) en is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Road to Recovery is geschikt voor iPads vanaf iOS 3.2. De game is dankzij AppEvent vandaag helemaal gratis, maar je er zijn nog wel in-app aankopen om hints te kopen en onbeperkt te spelen.

Downloaden: Road To Recovery (tijdelijk gratis, was €0,89/€2,69, iPad, iOS 3.2+)

road to recovery

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

4 reacties

 1. door Bart

  Is het nou gratis, of is dit gewoon een vermomde trial versie? Zie de laatste regel:

  […] maar je er zijn nog wel in-app aankopen om hints te kopen en onbeperkt te spelen.[…]

  Beantwoorden Quote

 2. door Brad

  @Bart, de game is tijdelijk gratis, te lezen in het bericht van AppEvent. Met de in-app aankopen kun je volgens mij het spel makkelijker maken en de opbrengst is voor het goede doel. Maar ik ben nog niets tegen gekomen wat me laat betalen om het spel uit te spelen. Ik vind het best wel nice eigenlijk.

  Beantwoorden Quote

 3. door Panyaterror

  Helaas niet beschikbaar in de Nederlandse App Store, zegt de iPad.

  Beantwoorden Quote

 4. door cyclus

  @Bart: hij is niet eens te vinden in de app store (fail)

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.