AppEvent: Bino pinguïn-kindergame vandaag gratis

· Gonny van der Zwaag

bino ipadDe hele maand januari zijn er gratis apps van Nederlands en Belgische ontwikkelaars te downloaden, dankzij de actie AppEvent. Vandaag is er weer eens een game voor de iPad, die je gratis kunt downloaden: Bino. De game is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en helpt ze hun fijne motoriek te ontwikkelen. Bino is een pinguïn die je mag aankleden. Je moet zoeken naar de witte pinguïn en zijn kleren, die in de sneeuw verstopt liggen. Wanneer je alles hebt gevonden, mag je Bino aankleden.

De game is gemaakt door Zinder, een ontwikkelstudio uit Utrecht waar we eerder over schreven. Ze maakten bijvoorbeeld de apps voor Alifbaba, Maan Roos Vis, Rom Pompom, Bobo en Bamboeclub.

De app Bino is gebaseerd op de prentenboeken van schrijver Marcel van Driel en illustrator Vera de Backker. De eerste acht prentenboeken zijn inmiddels vertaald en komen dit jaar uit in China, Taiwan, Vietnam en Turkije, maar ze zijn nog niet allemaal omgezet naar een app.

Downloaden: Bino (tijdelijk gratis, universeel, iOS 4.0+)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!