AniGif: maak bewegende afbeeldingen van je foto’s

·

anigifWebpagina’s in de jaren ’90 stonden er vol mee: animated gifs. GIF is een bestandsformaat voor afbeeldingen die de mogelijkheid heeft om verschillende beelden achter elkaar op te slaan in hetzelfde bestand, waardoor er een klein tekenfilmpje wordt vertoond. Google maar eens op “animated gif”. Dit levert duizenden hits op met pagina’s vol met deze bewegende plaatjes. Hetzelfde effect van het maken van die animaties kun je nu op je iPhone bereiken met de applicatie AniGif.

Met AniGif kun je van bestaande foto’s op je iPhone een animated gif maken. Ook kun je vanuit de applicatie zelf nieuwe foto’s maken. Het werkt vrij eenvoudig.

Wat je moet doen is een set foto’s kiezen die op je iPhone staan. Vervolgens zet je deze in de goede volgorde, mocht dat nodig zijn. De applicatie doet daarna de rest en maakt er een animated gif van. Je kunt daarna eventueel nog de delay aanpassen, om te bepalen hoeveel tijd er tussen de verschillende foto’s moet zitten.

anigifHiernaast zie je een voorbeeld zo’n bewegend plaatje, gemaakt met AniGif. Wanneer je tevreden bent met het resultaat kun je de GIF opslaan op je iPhone. Leuker is het natuurlijk om het resultaat te delen met anderen. Dit kan zowel via e-mail als via Twitter. Om het plaatje op Twitter te krijgen voer je je Twitter gebruikersnaam en wachtwoord in in de app. Vervolgens kun je een tweet schrijven en wordt het bestand via fotoservice Twitpic meegestuurd.

Animated gifs zijn in iedere browser of e-mail programma te bekijken, je hoeft hiervoor geen speciale software te hebben.

In onderstaand filmpje ook nog een (nogal uitgebreide) amateur-review van AniGif:

AniGif is verkrijgbaar in de App Store en kost 1,59 euro.

Onderwerpen
door Edward Neve

Edward Neve (1979) was vaste blogger op iPhoneclub.nl van maart 2009 tot februari 2010. Al van kinds af aan bezig met computers, gadgets, en alles waar zoveel mogelijk knopjes op zitten. Nadat hij in 2007 voor het eerst in aanraking kwam met een iPod Touch volgde er niet lang daarna zijn eerste iPhone 3G. Sindsdien is hij helemaal verknocht aan het apparaat en probeert hij al het nieuws bij te houden wat hierover langskomt. Hij was al een vaste lezer van iPhoneclub en kwam via Twitter in contact met Gonny en Jean-Paul, die hem destijds vroegen om zijn nieuws voortaan ook hier op te schrijven. Edward schrijft onder meer ook voor PCM en Computer Idee. Nauwlettend hield hij voor ons de AppStore en Cydia in de gaten op zoek naar de beste tweaks, programma's en spellen. 

10 reacties

 1. door Exotic

  Hahaha een jochie die reviewt:D Mja lijkt me wel leuke app! Dat voorbeeldje is trouwen echt gaaf =^.^=

  Beantwoorden Quote

 2. Leuk!

  * Gaat snel fotoseries maken *

  :-D

  Beantwoorden Quote

 3. door Timen

  Haha vooral die zucht helemaal aan het einde van: Gelukkig, ik ben er vanaf!

  Trouwens; de happende laptoptas is zeer origineel;-).

  Beantwoorden Quote

 4. door Simon

  En zit hier geen abonnement aan vast waarbij de tekst per ongeluk is vergeten? :P :P

  Beantwoorden Quote

 5. door Des

  Stop motion eigenlijk, erg onhandig als je de camera beweegt.

  Beantwoorden Quote

 6. door Freshworks

  En zo ziet het dan uit op twitter http://twitter.com/dtjmedia :) leuke app

  Beantwoorden Quote

 7. door Zandzak

  Die app wil ik ook wel :-)

  Beantwoorden Quote

 8. door eenjordi

  Erg vet ! Heb hem gelijk aangeschaft en het werk makkelijker dan ik dacht ! Je kan je gemaakte animatie alleen niet tussen je foto’s zien (filmrol) Maar je kan hem wel naar je email sturen enz.

  Erg leuk bedankt voor de tip iphoneclub.

  Beantwoorden Quote

 9. door eenjordi

  Deze heb ik snel even gemaakt op mijn werk als test.

  http://eenjordi.com/images/stories/moviemax%20bolt%20stopmotion.gif

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.