Angry Birds: The Movie op komst?

23 augustus 2010, 10:55 · Vincent Davids

angry birdsDe applicatie Angry Birds is al bijna zeven miljoen keer verkocht in de App Store. Het is dan ook niet gek dat Peter Vesterbacka en Mikael Hed, de twee Finse ontwikkelaars van het populaire spelletje, verder kijken. Er is een Android-versie op komst én de ontwikkelaars ondernemen mogelijk stappen om van Angry Birds een film te maken. De cinematische trailer van Angry Birds op YouTube ziet er prachtig uit, maar is de voedingsbodem rijk genoeg om een negentig minuten durende film te laten groeien?

Rovio, het bedrijf van Vesterbacka en Hed, is door enkele interessante partijen benaderd, waaronder filmstudio’s. Vesterbacka en Hed beweren dat ze over elk aanbod “serieus nadenken”. Vooral Michael Hed ziet wel wat in Angry Birds als een soort merk, net zoals Toy Story. In dat geval zijn games en films slechts het topje van de ijsberg. Misschien lopen kinderen in de toekomst wel in t-shirts rond met daarop hun favoriete Angry Bird. En wat te denken van een Angry Birds attractiepark?

Angry Birds draait om een groep vogels die de strijd aangaat met groene varkens. Je moet jezelf als vogel lanceren via een katapult om de varkens door jezelf of enig ander attribuut kapot te maken. De bedoeling is dat je dit met zo min mogelijk vogels doet en daarbij zoveel mogelijk schade aanricht. Je kunt een aantal sterren winnen als je een level voltooit. Heb je genoeg sterren? Dan kun je nieuwe levels spelen. In totaal zitten er honderden levels in Angry Birds. Regelmatig brengt Rovio updates uit, waardoor je nog meer levels kunt uitspelen.

Hieronder de beroemde trailer van Angry Birds:

Downloaden: Angry Birds (€ 0,79)

door Vincent Davids

  Gerelateerde berichten

  33 reacties

  • 4 years

   Ge-ni-aal !!!

   Antwoord Quote

  • Bram
   4 years

   Geweldig! Ik wacht op een grote update van de iPad, ik heb ze allemaal gehaald en wil meer!!!

   Antwoord Quote

  • Rodeyseijkens
   4 years

   Ik zie het meer voor me als een mini tv serie, met korte sketches.

   Antwoord Quote

  • Patrick
   4 years

   Beetje te vroeg grootheidswaanzin?

   Antwoord Quote

  • Dieter
   4 years

   Gezien het succes in de App Store schuilt hier zeker potentieel in!

   Antwoord Quote

  • Sander wessel
   4 years

   Er komt deze week een update voor angry birds, is al ingeleverd bij de AppStore. geen idee of dat enkel de HD versie is. Game blijft geweldig. Ik droom er snachts al van. Wordt er soms ook zelf ‘angry’ van :)

   Antwoord Quote

  • borgqueenx
   4 years

   mmmmh een film gaat niet werken. mischien wel ports naar andere consoles.
   is inderdaad wel een van de meest brilliante games voor de iphone….wou dat hij support had voor de retina display!

   Antwoord Quote

  • Sander
   4 years

   De trailer ziet er leuk uit

   Antwoord Quote

  • Robin
   4 years

   hahaha, wat een briljante trailer

   Antwoord Quote

  • hoi
   4 years

   ik vind dit iets te ver gaan

   maak gewoon nog een versie voor alle touchscreen telefoons en nog een voor die wii is ook wel leuk, maar een film is te veel

   Antwoord Quote

  • 4 years

   Echt een top spel! De trailer is ook geniaal. Lijkt me helemaal lachen als er ook een film van komt :p

   Antwoord Quote

  • Bram
   4 years

   Hij is al aangekondigt voor DS en WII. Ik heb allebij dus dat word zeker kopen!

   Antwoord Quote

  • Gé
   4 years

   Als een mini tekenfilm heeft het zeker potentie, van die korte 10 min tekenfilmpjes.

   Als film zie ik het niet zo snel zitten, als ik hun was ik eerst kleine filmpjes maken, en als dat een succes word misschien een film.

   Antwoord Quote

  • 4 years

   Ach tuurlijk. Van de Smurfen en Yogi Bear komt tenslotte ook een speelfilm, om de Facebook Movie niet te vergeten. Is de originaliteit weg, of…?

   Antwoord Quote

  • Martin
   3 years

   En daarna zeker ook Doodle Jump: The Movie?….kom op zeg…

   Antwoord Quote

  • poep
   3 years

   Leuk spel, jammer dat ze het gaan uitmelken.. Film is overdreven, korte TV sketches heeft wel wat

   Antwoord Quote

  • RR
   3 years

   Zelfs voor korte tv sketches is het niet echt wat lijkt me. Daarvoor is er te weinig body in het verhaal en moet er teveel bij verzonnen worden. Dat komt het product vaak niet ten goede. Zie alle mislukte films van games en vice versa. Angry Birds heeft dezelfde kracht als zwakte: de eenvoud.

   Antwoord Quote

  • Henkz
   3 years

   Origineel geplaatst door Sven Kersten
   Ge-ni-aal !!!

   dat meen je toch niet echt he,

   Antwoord Quote

  • Michiel
   3 years

   Vind Angry Birds al 3x niets. Zit totaal niets in naar mijn mening, dus een film? Mwa, laat ze maar. Ik kijk hem toch niet.

   Antwoord Quote

  • 3 years

   Een film, nee.. korte afleveringen, misschien.. iets in de zin als Happy Tree Friends, maar dan zonder het steeds op gruwelijke wijze dood gaan enzo.

   Antwoord Quote

  • iKarnemelk
   3 years

   Ik snap de hype rond Angry Birds ook niet. Knap dat ze zoveel kopietjes verkocht hebben, maar wat mij betreft steekt het spel niet uit boven 500 andere soortgelijke spelletjes in de AppStore. Ik heb de lite-versie geprobeerd maar na een paar levels haak ik echt af. Het concept (varkens die eieren van vogels stelen om ze vervolgens te bakken waarna de vogels wraak nemen) slaat m.i. ook helemaal nergens op. Maar goed, ik ben een ouwe zeurpiet. Er zijn genoeg mensen die het spel helemaal de bom vinden, dus wellicht wordt een speelfilm of korte sketches ook een succes.

   Antwoord Quote

  • peter
   3 years

   idd ouwe zeurpiet. ;-)

   Antwoord Quote

  • ScarAce1989
   3 years

   Nee een film is niet echt nodig, maar een update voor het spel wel. Want het spel zelf is gewoon geniaal. Heb dit veel gespeeld, maar kan helaas niet meer verder, want ik heb overal al 3 sterren en alle gouden eieren.

   Dus Rovio kom maar weer eens met een update!!!

   Antwoord Quote

  • Daan
   3 years

   Geweldig spel, hoop snel weer op een update want heb inmiddels bijna alle levels met 3 sterren gehaald!

   Antwoord Quote

  • EnZo
   3 years

   Een film gaat te ver. Wie gaat nou een film maken van zn spel? Er zit toch al geen goed verhaal in! Dus hoe ze het gaan doen? Maakt mij niet uit. Ik download m wel, en als het echt een goede film is, dan koop ik hem… Niet
   @iKarnemelk
   Geweldige naam.

   Antwoord Quote

  • Gert
   3 years

   @EnZo:

   Het draait inderdaad om de verhaaltjes.

   En de karakters van de verschillende personages.

   Wat er niet is, kan nog komen.

   Er kan best een heel bizarre Tom & Jerry-achtige reeks filmpjes van komen…

   Antwoord Quote

  • Ricci
   3 years

   GEWELDIG

   Antwoord Quote

  • 3 years

   Ben ik nu een spelbreker als ik zeg dat dit filmpje al heel lang op te vragen in door op het ‘film’ icoontje linksonder in het menu te klikken?

   Vanaf dat ik het spel heb (…lang :P ) is die trailer al aanwezig. Hij sluit het spel dan af, en linkt naar de youtube movie.

   óf… zeg ik nu iets heel doms (…kan gebeuren hehe)

   Antwoord Quote

  • Vincent Davids
   3 years

   @manneke: Je hebt gelijk, de trailer is ook al heel erg oud. Maar hij staat erbij om een idee te geven van hoe een film eruit zou kunnen zien. :-)

   Antwoord Quote

  • [...] nadert met rasse schreden. Maandag maakten de ontwikkelaars van Rovio bekend dat ze mogelijk stappen ondernemen om van Angry Birds een film te maken. Regelmatig kloppen er interessante partijen aan de deur van Rovio. Ontwikkelaars Vesterbacka en [...]

   Antwoord Quote

  • dwerg85
   3 years

   Origineel geplaatst door Sander wessel
   Er komt deze week een update voor angry birds, is al ingeleverd bij de AppStore. geen idee of dat enkel de HD versie is. Game blijft geweldig. Ik droom er snachts al van. Wordt er soms ook zelf ‘angry’ van

   Het staat al in de store hoor. Ben em hier aan het binnen halen.

   Antwoord Quote

  • sabine
   3 years

   waar in de store staat ie dan want ik kan geen update voor angry birds vinden, of is de update alleen beschikbaar voor de ipad?

   Antwoord Quote

  • [...] weken terug maakten de ontwikkelaars van Rovio bekend dat ze mogelijk stappen ondernemen om van Angry Birds een film te maken. Regelmatig kloppen er interessante partijen aan de deur van Rovio. Ontwikkelaars Vesterbacka en [...]

   Antwoord Quote

  Plaats een reactie

  Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.