AirFoil Speakers Touch 3: via Airplay muziek afspelen tussen twee iDevices

· Bastiaan Vroegop

Airfoil iOSWil je muziek op je desktopcomputer via AirPlay afspelen op een iPhone, iPod touch of iPad, dan kun je de het programma Airfoil gebruiken. De bijbehorende app heeft een update gekregen, waardoor het voortaan ook mogelijk is om je muziek op de ene iDevice af spelen op een andere iDevice, met behulp van AirPlay. Je moet de functie wel vanuit de app kopen.

Niet iedereen zal iets hebben aan de mogelijkheid om muziek van de ene iDevice op de ander af te spelen, maar er zijn wel een aantal situaties te bedenken waar het van pas komt. Zo kun je een ongebruikte iPod touch aansluiten op je speakers, zodat je niet een Airplay ondersteunende speaker, Airport Express of Apple TV nodig hebt om je muziek hierop af te spelen.

Airfoil Speakers Touch is gratis te downloaden, maar voor de mogelijkheid om muziek vanaf andere iDevices naar de app toe te sturen via AirPlay moet betaald worden. Je kunt de functie voor €2,39 aanschaffen. Wil je muziek van je computer op je iPhone afspelen, dan moet je het bijbehorende programma voor Windows of OS X kopen voor 25 dollar. Er is ook een probeerversie die na 10 minuten ruis over muziek heen plaatst.

Downloaden: Airfoil Speakers Touch (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.