AirFoil Speakers Touch 3: via Airplay muziek afspelen tussen twee iDevices

·

Airfoil iOSWil je muziek op je desktopcomputer via AirPlay afspelen op een iPhone, iPod touch of iPad, dan kun je de het programma Airfoil gebruiken. De bijbehorende app heeft een update gekregen, waardoor het voortaan ook mogelijk is om je muziek op de ene iDevice af spelen op een andere iDevice, met behulp van AirPlay. Je moet de functie wel vanuit de app kopen.

Niet iedereen zal iets hebben aan de mogelijkheid om muziek van de ene iDevice op de ander af te spelen, maar er zijn wel een aantal situaties te bedenken waar het van pas komt. Zo kun je een ongebruikte iPod touch aansluiten op je speakers, zodat je niet een Airplay ondersteunende speaker, Airport Express of Apple TV nodig hebt om je muziek hierop af te spelen.

Airfoil Speakers Touch is gratis te downloaden, maar voor de mogelijkheid om muziek vanaf andere iDevices naar de app toe te sturen via AirPlay moet betaald worden. Je kunt de functie voor €2,39 aanschaffen. Wil je muziek van je computer op je iPhone afspelen, dan moet je het bijbehorende programma voor Windows of OS X kopen voor 25 dollar. Er is ook een probeerversie die na 10 minuten ruis over muziek heen plaatst.

Downloaden: Airfoil Speakers Touch (gratis)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

14 reacties

 1. door PdK

  Je kan ook gewoon thuisindeling instellen? wel iTunes voor nodig maja

  Beantwoorden Quote

 2. door Harm Jan

  Ik vind Airfoil persoonlijk een waardeloos programma. Zit bij mij elke keer minstens 10 seconden vertraging tussen de computer en mijn Apple TV !

  Beantwoorden Quote

 3. door eiskoud

  je kan toch ook via thuisdeling muziek van je mac op je ipod/phone spelen ?

  Thuisdeling

  Beantwoorden Quote

 4. door ikkieman

  Thuisdeling, Apple Remote appje, probleem opgelost.
  Verder, Airserver om van je mac een iTV te maken en AirVideo om lekker vanaf je iPad het eea te kunnen afspelen. Nergens voor nodig, dat Airfoil.

  Beantwoorden Quote

 5. door Jodokus

  Zelfde hier. Je drukt de pauze knop in en 3 seconden later reageert de boel. Schiet niet op.
  Welke leuke features, maar ik heb ze niet nodig.

  Beantwoorden Quote

 6. door Enrique

  Dat Airfoil is in mijn optiek alleen maar handig als je draadloos audio van een film wilt afspelen over je speakers.
  In VLC (om maar iets te noemen) kun je instellen dat het geluid voorloopt op het beeld (scheelt bij mij doorgaans een seconde of 2) zodat het uiteindelijk weer synchroon loopt.

  Beantwoorden Quote

 7. door drBas

  Airfoil is handig.
  Vooral als je op Windows pc of laptop zit en je wilt muziek uit een willekeurig programma op de airport express afspelen ipv alleen maar gebruik kunnen maken van het gebruikersonvriendelijke i(hate)Tunes.
  Dus lekker YouTube of mediaplayer over goede boxen!!!!

  Beantwoorden Quote

 8. door MarcelXXX

  Ik airplay de hele dag muziek vanaf mijn Mac via Apple TV, zo wordt de iPhone niet belast en loopt de batterij niet leeg, via Apple TV met HDMI naar de receiver, super geluid!!

  Beantwoorden Quote

 9. door Majette

  Die in-app aankoop zocht ik! Werkt perfect, zonder vertraging :D

  Beantwoorden Quote

 10. door nukenine

  Airfoil is briljant, speelt uit alle aps op mijn Mac (radio vanuit webbrowser, mp3 uit Virtual DJ) de audio af op de AppleTV in de woonkamer. Erg tevreden over; zoek je een app waarmee je ‘alles’ van je Mac naar een Airplay device als apple TV of zo’n airplay doosje kan sturen is Airfoil een aanrader.

  Beantwoorden Quote

 11. door Max

  Ik luister er nu naar van iPhone naar iPad. Zit naast de wifirouter, maar de kwaliteit laat te wensen over. Het is niet extreem, maar er is een duidelijke stotter in de muziek. Dus wie wil genieten van muziek, niet van iDevice naar iDevice iig.

  Beantwoorden Quote

 12. door John

  “Wil je muziek van je computer op je iPhone afspelen, dan moet je het bijbehorende programma voor Windows of OS X kopen voor 25 dollar”

  bovenstaand klopt niet helemaal. Als de app op bv je iphone draait is deze ook vanuit itunes op de pc te gebruiken als airplay device.
  zie ook de omschrijving :

  Airfoil Speakers Touch turns your iOS device into an audio receiver. Send any audio from your Mac or PC to your iPhone, iPod Touch, or iPad, using Airfoil and Airfoil Speakers Touch. Using the Enhanced Receiving In-App Purchase, you can also receive audio directly from another iOS device, as well as from iTunes

  Beantwoorden Quote

 13. door Micha

  Ik gebruik airfoir elke dag, de hele dag. Stuur geluid van mijn MacBook, naar mijn Airport, boven naar de iMac, en naar de MacMini. In heel het huis dezelfde muziek. Ideaal!

  Beantwoorden Quote

 14. door PietjePrecies

  @Harm Jan: Je kunt gratis airfoil video player gebruiken om je video af te spelen 9http://rogueamoeba.com/utm/2010/12/17/whats-new-in-airfoil-video-player-4/) . De vertraging wordt dan automatisch gecorrigeerd.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.