Adobe VideoBite: nieuwe iPhone-app om korte videofilmpjes te maken

· Gonny van der Zwaag

adobe videobite icoonAdobe heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht. Adobe VideoBite is een app waarmee je korte filmpjes kunt maken door clips te combineren. Toen we onlangs over de soortgelijke app Montaj schreven, bleek er best belangstelling voor een dergelijke app. Montaj is helaas wat moeilijk te bemachtigen, omdat de app alleen in de Amerikaanse App Store is verschenen. Gelukkig is dat bij Adobe VideoBite een stuk beter geregeld: die is verkrijgbaar in de Nederlandse, Belgische en diverse andere App Stores. Het idee achter VideoBite is dat het bewerken van video’s tot een minimum aan stappen wordt beperkt.

adobe videobite iphoneJe kunt vanuit VideoBite de video opnemen, bewerken en meteen delen. Het verschil met het pas uitgebrachte app Vine is dat het bij Vine draait om het delen van videoclipjes via sociale netwerken, terwijl het bij Adobe VideoBite gaat om het bewerken van video’s. VideoBite werkt als volgt: je maakt een filmpje, geeft de hoogtepunten aan door op het hartje te tappen en VideoBite maakt er een compilatie van. Je kunt ook bestaande filmpjes van je camerarol samenvoegen. Je kunt zelf de volgorde van de gekozen clips bepalen. De gemaakte filmpjes sla je op in je camerarol of deel je op Facebook.

Omdat je zelf de fragmenten uitkiest heb je meer invloed op de stukjes die in de uiteindelijke film terechtkomen. Toch is het vooral de ‘zoveelste’ app waarmee je video’s op de iPhone kunt bewerken. Geen radicale afrader, maar ook niet eentje die er met unieke functies uitspringt.

Downloaden: Adobe VideoBite (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.