ActiefMET: Nederlandse iPhone-app om beweeggedrag te meten

· Gonny van der Zwaag

actiefmet logboekActiefMET is een nieuwe Nederlandse app, waarmee je je beweeggedrag kunt vastleggen. Slenteren door de stad tijdens Koninginnedag, een marathon lopen of tuinieren, alles kun je registreren in het logboek van deze app. Daarbij wordt ook de geografische locatie (GPS) vastgelegd. Om de gegevens te kunnen synchroniseren met de website actiefmet.nl moet je wel een account aanmaken. De app rekent je activiteiten om naar MET-punten, een maat voor de intensiteit. Een uurtje winkelen is daarbij minder intensief dan een marathon lopen.

ActiefMET is een organisatie die een leefstijl heeft ontwikkeld, met als aandachtspunten bewegen, voeding, ontspanning, roken en alcohol. Trainers, diëtisten en sportgroepen kunnen zich bij ActiefMET aansluiten, zodat hun leden of klanten activiteiten kunnen vastleggen via de ActiefMET-website (een handleiding in PDF-formaat legt uit hoe het werkt). De vandaag uitgebrachte app geeft je de mogelijkheid om dat ook onderweg te doen. Een account aanmaken is gratis, maar daarmee krijg je nog geen begeleiding door een trainer. Je kunt dit systeem gewoon op eigen houtje gaan gebruiken, of je aansluiten bij een club, zoals wandelcommunity The Walking Companions of de Nordic Walking-club in Dongen. ActiefMET lijkt zich vooral te richten op wandelaars, fietsen en mensen die vaak in diëtistenpraktijken komen.

Wat het uiterlijk van de app betreft, is er duidelijk geen Jonathan Ive aan te pas gekomen. Het ziet er allemaal nogal lelijk uit, in vergelijking met de website.

Downloaden: ActiefMET (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.