Achtung: Nederlandse multiplayer-game voor iPad

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

Achtung is een nieuwe Nederlandse iPad-game van iSignz waarmee je vrienden moet uitdagen in een Snake-achtige game. Achtung speel je met maximaal 4 personen.

13 reacties

 1. Geen reactie maar wel al de codes al ingewisseld zie ik.

 2. Kleine toevoeging: het spel is eigenlijk afgeleid van het bekende DOS-spel Achtung die Kurve! (ook wel Zatacka). De gameplay is precies hetzelfde als in Zatacka.

  Inhoudelijk: erg leuk dat dit spel nu ook op de iPad beschikbaar is. Vroeger deden we dit op school op de computer, nu kan het dus ook op de iPad πŸ™‚

 3. Aan iedereen die de promocodes van Achtung heeft gescoord of de game heeft gekocht: We zijn benieuwd naar jullie feedback! IdeeΓ«n over hoe we de game nog leuker kunnen maken zijn welkom..

  Wat we sowieso op de planning hebben staan zijn de volgende features:
  – extra bonuspunten op het speelveld
  – powerups (bijvoorbeeld een powerup dat je door de lijn van een dode worm heen mag)
  – optioneel: gaten in de wormen zodat je als speler nog een mogelijkheid hebt om te ontsnappen aan een crash

 4. Heb’m via een promocode gescoord(dankjewel jongens ;-))
  Is zoals gezegd een leuk en goed uitziend spel, wat ik wel mis, is een singleplayer mode en een multiplayer via wifi/bluetooth.

 5. Wat een geweldig spel is dit! Ik heb het op me laptop en geweldig leuk met paar vrienden.
  Originele naam is geloof ik “Achtung die kurve!”
  Jammer dat het scherm van de iPhone niet groot genoeg is om het op te spelen.

  Leuk nieuwtje +1

 6. Gisteren op de boot van Terschelling waren er vier jongens aan een tafeltje naast mij dit aan het spelen. Ze hadden duidelijk veel plezier. Jammer dat ik nog geen iPad heb…

 7. Ziet er leuk uit!

  Vraag me echter af waarom deze vanwege copyrights nog niet uit de appstore is verdwenen, want ik zou toch zweren dat de geluidjes die ik hoor afkomstig zijn van een lightsabre uit Star Wars… πŸ˜›

 8. Origineel geplaatst door Aldert
  optioneel: gaten in de wormen zodat je als speler nog een mogelijkheid hebt om te ontsnappen aan een crash

  Dit zou echt briljant zijn! Vroeger zo’n spelletje gehad en meeste spanning kwam van de moment dat iemand probeerde door zo’n gat heen te gaan!

 9. @Leon_V: Willen we misschien ook nog gaan doen inderdaad. Waar we verder nog aan zitten te denken is een modus om je iPhone als besturing te gebruiken. Dan kan je dus met 4 iPhones en 1 iPad spelen en zit je niet met je vingers op het scherm.

  @stefan: Het zijn eigen geluiden maar sommige lijken er inderdaad wel wat op πŸ˜‰

  @steven: Briljant! Achtung nu al gespot in het wild πŸ™‚

 10. @Aldert Greydanus: Even een off-topic vraagje aan jou: welk nummer hebben jullie gebruikt in de video? Klinkt erg leuk, maar Shazam en SoundHood herkennen het niet door de gamesounds die erdoorheen klinken πŸ˜‰

 11. Topgame! Echt zeer leuk en verslavend, vandaag zeker een klein uurtje zitten spelen met mijn twee broers πŸ˜€

  Zou idd zeer prettig zijn dat er meer ontsnappingsmogelijkheden en dergelijke komen, zoals hierboven al gezegd werd is de meeste spanning er wanneer er iemand ergens tussendoor probeert te glippen.

  Misschien ook verschillen in spelmodus? Bv. Als korte lijn beginnen terwijl deze stilletjesaan langer word? Duurt het wat langer om de andere in de val te lokken, wat dan ook net het leukste is. Of een soort van punten verzamelen? Soort van battle om zo snel mogelijk punten te verzamelen in de vorm van ‘bolletjes’ die op het scherm verschijnen en die men om het eerst moet proberen te pakken/raken.

  Alleszins een topgame!

 12. Origineel geplaatst door Aldert
  @Leon_V: Willen we misschien ook nog gaan doen inderdaad. Waar we verder nog aan zitten te denken is een modus om je iPhone als besturing te gebruiken. Dan kan je dus met 4 iPhones en 1 iPad spelen en zit je niet met je vingers op het scherm.

  Dat zou echt briljant zijn!
  Als dat er bij komt, dan geniet ik helemaal haha πŸ˜›
  Gaaf spel voor de rest. Maar staan wel leuke ideetjes in dit topic πŸ˜‰ Spelmodussen enzo!

 13. @Aldert: Gaten in de wormen zijn essentieel. Was in achting die kurve ook het leuke aan het spel, dat je nog kon ontsnappen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.