AbelLife: offline wandel- en fietsroutes op de iPhone

· Bart Breij

AbelLife iPhone iPod touchMet de daadwerkelijke lente in het verschiet verschijnt werkelijk de ene na de andere applicatie met toeristische trektochten voor de iPhone. De afgelopen halve week hebben er al maar liefst vier behandeld op iPhoneclub: BeleefRoutes, Het Land van ANWB, Uit in de Heuvelrug en NLstreets. En daarmee hadden we AbelLife nog niet beschreven, een andere pas uitgekomen applicatie om een wandelroute, fietsroute, autorit of vaarroute mee af te leggen. De toepassing laadt je kaart en informatie offline in.

Net als BeleefRoutes draait AbelLife zijn hand niet om voor in-app aankopen die je kan doen om routes aan te schaffen. Bij AbelLife koop je de routes in bundels, waar je al snel een paar euro’s voor neerlegt. Het mooiste van Twente kost bijvoorbeeld 11,99 euro. Fietsen vanuit Muntendam en Mooi kort – Ootmarsum zijn de goedkoopste pakketten routes en kosten 2,39 euro per stuk. Er zijn routes met allerlei thema’s: fietsen langs meren, moderne Belgische architectuur in Twente, bijzondere bomen in de kop van Overijssel en ‘hotspots rond de Dom’. Bij elke route die je in de Shop bekijkt, zie je een aantal foto’s, een algemene omschrijving en tips voor horeca onderweg. Met de knop Bekijk bundel zie je tot welk pakket een route behoort en hoeveel je ervoor kwijt bent.

Routes die je aangeschaft hebt, zie je terug in het tabblad Mijn Routes. Druk er een aan en je route wordt geladen op een offline kaart waarin je eigen positie middels GPS wordt bijgehouden. Je kan instellen dat je een audiosignaal krijg als je je richting in de route moet veranderen – als een volleerd navigatiesysteem – en je kan een signaal laten afgaan als er een interesse op de route onderweg is waar je gerust even aandacht aan kan besteden. De iPhone-app begeleidt je van een foto en omschrijving.

In het overzicht van routes zie je rechts hoe ver je verwijderd bent van de aanwezige routes. Dat is een handige functie, met name omdat het specificeren van de zoekopdracht niet werkt. Je kan prima manieren van bewegen en gebieden in Nederland uitschakelen die je niet wilt zien, maar ze blijven vervolgens gewoon in de resultaten staan. Wel kan je met de knop Gratis zien welke routes gratis worden aangeboden. Volgens AbelLife zullen steeds andere routes tijdelijk voor niks zijn te downloaden.

Downloaden: AbelLife (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.