Onderzoek: ’59 procent van de ontwikkelaars verdient niet genoeg’

·

59 procent ontwikkelaarsEen onderzoek van marketingbureau App-Promo stelt dat 59 procent van alle ontwikkelaars niet genoeg aan een app verdient om de eerdere investering er uit te halen. 80 procent zou niet genoeg omzet maken om een zelfstandige onderneming te ondersteunen. 68 procent van de ontwikkelaars verdiende minder dan 5.000 dollar aan hun meest gedownloade app.

Het resultaat lijkt opmerkelijk, maar is wellicht ook wel te verklaren: je hoeft immers geen zelfstandige ondernemer te zijn om een app te ontwikkelen. Voor 99 dollar per jaar kun je een app op een zolderkamer proberen te ontwikkelen. Doe je dit, dan ben je wellicht niet bezig met verdienmodellen.

App-Promo sprak met (maar) 102 ontwikkelaars voor het onderzoek. Daarnaast zijn de resultaten op een erg specifieke wijze in onderstaande infographic gezet: het bureau probeert vooral ontwikkelaars te strikken voor hun marketingprogramma.

59 procent ontwikkelaars

Via TUAW.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

15 reacties

 1. door BdR

  Ondanks het feit dat App-Promo, een app marketing bureau, hier in feite zegt dat er meer geld aan app marketing moet worden uitgegeven (“wij van WC-Eend adviseren WC-Eend”), klopt het globaal gezien wel denk ik. De drempel voor developers om een app aan te bieden is laag, dus moet je wel iets extra’s doen om op te vallen tussen zoveel apps..

  Beantwoorden Quote

 2. door Norbert Schmidt

  Da’s geen onderzoek. Vooral de stelling developers who spend=succeed is inderdaad wc-eend talk. Ik heb geen cent uitgegeven aan promotie (en dat ga ik ook niet doen).
  Bovendien is het gericht op appstore-verkopen. Ik kan prima rondkomen van een mix van appstoreverkopen (33%), klantopdrachten (33%) en backends (33%) :)

  Beantwoorden Quote

 3. door Joeri

  Die cijfers vallen me nog mee aangezien niet 59% maar 95% ontzettende meuk is in de AppStore..

  Beantwoorden Quote

 4. door Barry55

  Ik zal nooit meer dan 79cent betalen voor een app. beste ontwikkelaars..
  En hoezo zou 80% niet genoeg omzet maken ?? Voor de gouden hand-druk inc envelop bij de achter deur ?

  En 5.000 euro verdient voor een app dat binnen 2 dagen gemaakt is lijkt me toch meer als genoeg..

  Beantwoorden Quote

 5. Origineel geplaatst door Barry55
  Ik zal nooit meer dan 79cent betalen voor een app.

  Waarom niet?

  En 5.000 euro verdient voor een app dat binnen 2 dagen gemaakt is lijkt me toch meer als genoeg..

  Het is bijna onmogelijk om in 2 dagen een App te maken die 5000 euro omzet genereert.
  Je zal dan óf een bagger app hebben die niemand wil, óf het kost veel meer tijd.
  Bij de gemiddelde App van aardige kwaliteit zit er weken zo niet maanden aan ontwikkeling in meestal door meerdere mensen. Dan is 5000 echt niet genoeg.

  Beantwoorden Quote

 6. door Flieps

  Origineel geplaatst door Barry55
  Ik zal nooit meer dan 79cent betalen voor een app.

  Voor een goede app betaal ik graag meer: Reeder, 1Password, Plex, iWork, iLife. Die apps zijn niet in 2 dagen gemaakt.

  Beantwoorden Quote

 7. door WdS

  @Barry55: Heb je enig idee hoe het maken van een app in z’n werk gaat? Iedereen wil ook zo veel mogelijk voor zo weinig mogelijk geld (en het liefst gratis). En vergeet niet dat Apple ook nog een deel van de app prijs ‘opeist’.

  Beantwoorden Quote

 8. door Peter

  Ach, ik verdien ook structureel te weinig!
  Overigens betaal ik graag voor goede apps, ook meer dan 0,79. Wat een onzin reactie om niet meer dan dat te willen betalen. In de supermarkt kost ook niet alles minder dan €1,-

  Beantwoorden Quote

 9. door Bas

  12% verdient $50000, dat is omgerekend net een modaal inkomen. Wie kan daar nu nog van rondkomen? Ik zou zeggen dat 88% niet genoeg verdient.

  Beantwoorden Quote

 10. door Raymond

  Ik kan zeggen dat de ontwikkeling van Connect M bijvoorbeeld een jaar heeft geduurd en nu nog zijn we elke keer bezig met de updates. En wat betreft omzet.. geen 5000, maar eerder 500 euro. Dus apps maken moet je vooral ook doen omdat je het leuk vindt en dat vind ik gelukkig ook.

  Beantwoorden Quote

 11. door Tom van Zummeren

  Hebben ze ook onderzocht hoeveel procent van alle ontwikkelaars pure prutsers zijn? Als je namelijk gewoon iets goeds maakt dan verkoopt het wel. Maakt niet uit of het idee al eens eerder is uitgewerkt. Jouw implementatie moet gewoon beter/makkelijker zijn. Wel hier en daar een beetje promoten zoals zorgen voor een artikel op iphoneclub ;)

  Beantwoorden Quote

 12. door Berr11

  Als Apple nou eens begint met 30%-graaien vanaf een zeker bedrag zeg € 2000,= dan is het voor de modale heikneuter-ontwikkelaar nog te hachelen.

  Beantwoorden Quote

 13. door Raymond

  Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
  Hebben ze ook onderzocht hoeveel procent van alle ontwikkelaars pure prutsers zijn? Als je namelijk gewoon iets goeds maakt dan verkoopt het wel. Maakt niet uit of het idee al eens eerder is uitgewerkt. Jouw implementatie moet gewoon beter/makkelijker zijn. Wel hier en daar een beetje promoten zoals zorgen voor een artikel op iphoneclub

  All done.. drie pagina’s aan promoties en ook deze site, maar die slaan het spel helaas elke keer over. En ik vind de prutsers de mensen die een app maken om een lampje aan te zetten of een puist uit te knijpen. Verbaast me nog steeds dat die zo hoog staan.

  Beantwoorden Quote

 14. door Raymond

  Origineel geplaatst door Berr11
  Als Apple nou eens begint met 30%-graaien vanaf een zeker bedrag zeg € 2000,= dan is het voor de modale heikneuter-ontwikkelaar nog te hachelen.

  Goed idee :)

  Beantwoorden Quote

 15. door Michel

  @Berr11:
  … Volgens mij is Apple niet echt een Links bedrijf.
  Ze willen overigens ook geen ruzie met de grote developers.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.