Onderzoek: ’59 procent van de ontwikkelaars verdient niet genoeg’

· Bastiaan Vroegop

59 procent ontwikkelaarsEen onderzoek van marketingbureau App-Promo stelt dat 59 procent van alle ontwikkelaars niet genoeg aan een app verdient om de eerdere investering er uit te halen. 80 procent zou niet genoeg omzet maken om een zelfstandige onderneming te ondersteunen. 68 procent van de ontwikkelaars verdiende minder dan 5.000 dollar aan hun meest gedownloade app.

Het resultaat lijkt opmerkelijk, maar is wellicht ook wel te verklaren: je hoeft immers geen zelfstandige ondernemer te zijn om een app te ontwikkelen. Voor 99 dollar per jaar kun je een app op een zolderkamer proberen te ontwikkelen. Doe je dit, dan ben je wellicht niet bezig met verdienmodellen.

App-Promo sprak met (maar) 102 ontwikkelaars voor het onderzoek. Daarnaast zijn de resultaten op een erg specifieke wijze in onderstaande infographic gezet: het bureau probeert vooral ontwikkelaars te strikken voor hun marketingprogramma.

59 procent ontwikkelaars

Via TUAW.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.