Nieuwe applicatie Paper Plane

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

Paper PilotHet lukt al lang niet meer om aandacht te besteden aan alle interessante games die dagelijks in de App Store verschijnen. Het zijn er simpelweg teveel. Er zit dan ook niets anders op dan regelmatig eentje uit te kiezen die echt de aandacht trekt of echt anders is dan alle andere. Paper Pilot is zoiets: een game waarbij je een papieren vliegtuigje door een ruimte kunt sturen. De 3D-game is gemaakt door Clever Coding en kost €2,39.

Doel van het spel is om het vliegtuigje door verschillende kamers in een huis te laten vliegen, het liefst zonder de muren en objecten te raken. Onderweg moet je aan het plafond bungelende paperclips proberen te vangen. Je bedient de game via de accelerometer, door acht verschillende omgevingen. De snelheid kun je bepalen door met je vinger over het scherm te slepen.

paperpilotHet leuke van de game is dat je ook bepaalde rangen kunt halen: je begint als Test Pilot, gaat door als Fighter Pilot en wordt uiteindelijk Captain terwijl je steeds meer levels unlockt.

Paper Pilot is een mooi voorbeeld wat er met de Unity Engine mogelijk is. Unity is een 3D-engine waarmee ontwikkelaars makkelijk 3D-games kunnen maken. Op de website van de ontwikkelaar zijn meerdere video’s te zien. Helaas kun je Paper Pilot niet op de eerste generatie iPod touch spelen; alleen de iPhone (eerste generatie en 3G) en de iPod touch 2G zijn geschikt. Dit bleek echter een foutje van de ontwikkelaar en zal zo snel mogelijk worden rechtgezet in een nieuwe versie, die nog meer functies zal bevatten, zoals wapens (bijvoorbeeld potloden) en vijanden (bijvoorbeeld nietmachines en plakbandapparaten).

Installeren: Paper Pilot (€2,39)
Via: Touch Arcade

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.