1001 Wonders of the World: ontdek gratis mooie plekjes op aarde

· Gonny van der Zwaag

1001 wondersDe app 1001 Wonders of the World probeert de mooiste plekjes op de aardbol in kaart te brengen. 1001 Wonders of the World is vergelijkbaar met boeken die opsommen welke bezienswaardigheden je eens in je leven gezien moet hebben – maar dan in een app. En gratis, want de app is tijdelijk in prijs verlaagd van €1,79 naar €0. Er zitten meer dan 2.000 professionele foto’s in de app, die je op een kaart kunt bekijken, op trefwoord kunt opzoeken of bookmarken. Je kunt vanuit de app je vrienden op Facebook vertellen welke prachtige plekken je hebt ontdekt.


Omdat 1.001 stuks nogal veel is heeft de app een filterfunctie om snel een bepaald type bezienswaardigheid te vinden. Er zijn filters voor land, categorie, maand, regio, plaatsen waar je al geweest bent en plaatsen waar je nog eens naartoe wilt.

Je kunt in de app ook willekeurig door locaties bladeren en hoeft er de deur niet voor uit. De app is blijkbaar zo moeilijk dat je er een tutorial voor nodig hebt (want die zit erin). Tijdens het bladeren hoor je achtergrondmuziek en geluidseffecten om de sfeer op te voeren. Je zou bij een app met mooie foto’s verwachten dat ‘ie ook op de iPad te gebruiken is. Maar dat is niet het geval.

Downloaden: 1001 Wonders of the World (tijdelijk gratis, normaal €1,79, iPhone, iOS 4.3+)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.