Apple wijst iKaraoke af, dient patent in voor eigen Karaoke-app

03 juli 2009, 15:53 · Gonny van der Zwaag

App RejectionDe ontwikkelaar van iKaraoke kreeg een onverwachte afwijzing van Apple. iKaraoke zou dubbele functionaliteit bevatten, die al in de iPod-applicatie op de iPhone aanwezig is. Dit hebben we wel eens vaker gehoord, maar het toeval is dat Apple een vlak daarna zelf een patent indiende waarin karaoke-functionaliteit op de iPhone wordt beschreven. iKaraoke zou inderdaad wat grote overeenkomsten met de iPod-applicatie gaan vertonen: sommige menu’s zien er hetzelfde uit.

Maar de interface waarmee je nummers selecteert en downloadt is wel degelijk anders. Met iKaraoke kon je ook .kar-bestanden downloaden, waarmee je songteksten in beeld krijgt. Dergelijke functionaliteit zit nog niet in de iPod-applicatie van Apple zelf. Maar Apple zag ook een ander probleem: muziek downloaden buiten iTunes om is niet toegestaan, omdat het de gebruikers in verwarring brengt.

Op 2 juli verscheen bij het Amerikaanse patentbureau een nieuwe patentaanvraag van Apple over karaoke. Het patent heeft niet uitsluitend betrekking op karaoke op de iPhone, maar heeft een bredere toepassing. Nu wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat Apple het idee van de iKaraoke-developer heeft gestolen, maar wel dat ontwikkelaars een glazen bol moeten hebben om te weten waar Apple zelf mee bezig is. Het patent zelf is namelijk al in april 2008 ingeleverd, maar wordt nu pas gepubliceerd. Niemand had kunnen vermoeden dat Apple ermee bezig was.

Meer info: iKaraoke
Via: TUAW

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

16 reacties

 • Runaque
  5 years

  Apple zou beter wat meer feedback geven over hun activiteiten, of althans over wat men in een patent heeft laten beschrijven. Door deze manier van werken gaan zetten developers vaker de stap om hun app buiten de app store te koop te stellen. Kortom, transparantie is iets wat onbekend is bij Apple, terwijl apple gewoon ideeën integreert van developers in hun nieuwere generatie iPhones en firmware, maar dan in een ander jasje gegoten.

  Antwoord Quote

 • psychonikeo
  5 years

  En tap tap dan? Daar kan ik ook muziek downloaden buiten iTunes om toch?

  Antwoord Quote

 • Wildlake
  5 years

  patentmachine Apple weer hoor

  Antwoord Quote

 • Wildlake
  5 years

  of lees ik nou patattent Apple, ..oh nee…

  Antwoord Quote

 • Bart
  5 years

  Stelletje boeven!

  Antwoord Quote

 • Robbert
  5 years

  @psychonikeo: 2 personen 1 gedachte. Ik dacht precies hetzelfde

  Antwoord Quote

 • Sander
  5 years

  @Wildlake: Wahahaha inderdaad!

  Antwoord Quote

 • prullenbak
  5 years

  Bij violet hill van coldplay krijg ik anders mooi de songteksten Scrollbaar in beeld in de ipod-applicatie op mijn iphone (3.0)

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Best zonde als je daar een tijd aan gewerkt hebt..

  Antwoord Quote

 • coen
  5 years

  Ik vind dit nogal een onduidelijke, verbogen titel.

  Patent is oud, nu lijkt het alsof ze een idee jatten..

  Antwoord Quote

 • El Abogado Del Diablo
  5 years

  muziek downloaden buiten iTunes om is niet toegestaan, omdat het de gebruikers in verwarring brengt.

  Lees:

  muziek downloaden buiten iTunes om is niet toegestaan, omdat het Apple geen geld opbrengt.

  Antwoord Quote

 • Nemco
  5 years

  Wat een misleidende titel zeg. TUAW zelf zat er ook al flink naast. het USPTO doet er een maand of elf over om patenten te behandelen. Dit patent is inderdaad in April 2008 al ingediend en wordt nu pas gepubliceerd.

  Dus niet: Apple wijst iKaraoke af, dient patent in
  Maar: Apple wijst iKaraoke af, publiceert patent (oid)

  Antwoord Quote

 • Cloverfield
  5 years

  Apple -1

  Gaat de goede kant op…

  Antwoord Quote

 • Emiel
  5 years

  De iPod applicator op de iPhone begat een functie die songteksten kan afspelen die .m4p bestanden bevatten je kan bv. in iTunes rechtermuisknop klikken en info selecteren om vervolgens songteksten toe te voegen, dacht ik.

  Antwoord Quote

 • â„œuben
  5 years

  Ik snap vaak echt geen ruk van al die patenten. Als je soms ziet waar men allemaal niet patenten voor kan aanvragen. Programma’s, logo’s, icoontjes, kleurtjes en manieren waarop je dingen aanraakt… Als je dat allemaal leest zou je denken dat niemand ook maar iets na zou mogen maken. En als je daarentegen dan weer toestellen op de markt ziet komen als die dingen van Samsung de laatste jaren dan krijg je toch wel een heel erg “iPhone gevoel” en lijkt het wel alsof iedereen maar alles mag na-apen. Vreemde (patent)wereld hoor.

  Antwoord Quote

 • Whacko
  5 years

  Dat dit is goed gekeurd zeg… lijkt me dat er wel prior art is. Er staat in het patent namelijk dat het niet specifiek voor handheld device geldt.

  Antwoord Quote

Comments are closed.