Apple wijst ebooks en ebookapplicaties voor de iPhone af

·

ebooksApple is begonnen met het afwijzen van e-books en ebook-readers voor de iPhone en iPod touch. De reden daarvoor, is dat ze vrezen dat auteursrecht wordt overtreden. Ontwikkelaars van dergelijke applicaties hebben een e-mail gekregen, waarin wordt gezegd dat deze categorie applicaties (dat wil zeggen: ebooks) vaak rechten van anderen overtreden. Apple geeft verder aan, dat ze ervoor gekozen hebben deze applicaties niet langer in de App Store toe te staan. Minstens één aanbieder heeft een afwijzing gehad: het gaat hierbij om een nationaal contentsyncicaat, dat alle auteursrechten op het materiaal heeft en dat ook kan bewijzen.

In de App Store is nog steeds een categorie Boeken aanwezig, die nog goed is gevuld. Stanza, Kindle voor iPhone en eReader zijn daar ook nog steeds aanwezig. De vraag is daarom, of het om een incident gaat of dat Apple van plan is om alle ebooks uit de App Store te verbannen en of het iets te maken heeft met Apple’s plannen om zelf een ebookwinkel te openen. Vorige week gingen daar geruchten over (er gingen trouwens ook geruchten over een PayPal-achtige betaaldienst).

Via: TUAW

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.