‘Apple werkt aan 42-inch en 50-inch televisie-modellen’

·

apple itvVolgens rapporten is Apple druk bezig met het ontwikkelen van twee modellen van de Apple-televisie, die misschien wel iTV gaan heten. Eerder werd gesproken over schermdiameters van 32- en 37-inch, wat voor huidige begrippen aan de kleine kant is. De veelgelezen Amerikaanse krant USA Today citeert nu een anonieme voormalige Apple-medewerker, die zegt dat er aan een 42-inch en 50-inch model wordt gewerkt. De bron bevestigde verder een aantal details die eerder waren genoemd, zoals bediening met Siri, ondersteuning voor iOS-apps, AirPlay, iCloud en iTunes-integratie.

Eerder vandaag was er het gerucht dat Apple en Google aan het bieden zijn op de tv-rechten voor Engels voetbal van de Premier League. Dit gerucht kwam van Daily Mail, een Britse krant gespecialiseerd in schandaalnieuws. Volgens USA Today zijn er gesprekken met content-aanbieders gaande, maar zijn die op vertraging gestuit omdat de partijen het niet met elkaar eens kunnen worden. Om van de Apple-televisie een succes te maken zouden er topshows aangeboden moeten worden. Apple-medeoprichter Steve Wozniak wilde er ook wel iets over kwijt, tegenover USA Today. “Ik verwacht dat Apple een poging gaat doen, omdat ik verwacht dat de woonkamer het centrum voor gezinsvermaak blijft en dat raakt alle gebieden van de consumentenproducten die Apple al maakt”. Eerder werd onder andere gezegd dat de Apple-televisie net als de iPhone en iPad zou werken met een speciale chip, bijvoorbeeld de A6- of A7-chip van Apple zelf.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

67 reacties

 1. door Remco

  Kijk, dát zijn mooie diameters.

 2. door Sjakelien

  Ik heb de biografie van Steve Jobs nog (steeds) niet uit, maar ik geloof niet dat ik daarin antwoord vind op de volgende vraag:
  “Hoe geïnstitutionaliseerd is het lekken van Apple’s marketingmaterialen, wie doen het, wie ontvangen de leaks, zijn de leak-ontvangers op de hoogte van dit mechanisme, wat doen ze er voor om af en toe een brokje toegeworpen te krijgen, enz, enz.”

 3. door Spysical

  De vraag is alleen, wat gaat dat kosten?

 4. door Rayn

  Hoeveel cm is dat? 42- & 50-inch

 5. door iDennis

  Inderdaad. De eerder genoemde 32- en 37-inch modellen zijn volgens de huidige maatstaven erg klein te noemen. Maar een 50-inch komt er wel in bij mij!

  Als deze TV er komt dan moet ik hem hebben!

 6. door Dromedaris

  Origineel geplaatst door Rayn
  Hoeveel cm is dat? 42- & 50-inch

  maal 2,5 ongeveer = afmeting in cm.

  There’s an app (stuk of 10,000) for that!

 7. door Alex

  Zag al wat leuke reacties op MacRumors.com. :)

  “Well, at least we won’t need to put up with rumours about one going ‘missing’ in certain local bars…”

 8. door Ipoelie

  Yeahhh, begint te sparen ! hebben.

 9. door Suthana

  Ik blijf het fascinerend vinden hoe Apple mensen gek kan maken over een product dat nog niet eens bestaat!
  Zie bijvoorbeeld iDennis’ comment. Het product bestaat nog niet eens en hij wil/MOET ‘m hebben! zo zijn er meerderen

 10. door Dromedaris

  Origineel geplaatst door Suthana
  Ik blijf het fascinerend vinden hoe Apple mensen gek kan maken over een product dat nog niet eens bestaat!
  Zie bijvoorbeeld iDennis’ comment. Het product bestaat nog niet eens en hij wil/MOET ‘m hebben! zo zijn er meerderen

  hij zei wel degelijk ‘als’

  Ik moet het niet hebben, want kan daar nu zo veranderend aan zijn tov andere tv’s. Maar ja dat dacht ik ook van een iPad, waar ik nu dit bericht op aan het typen ben :-)

 11. door Kevin

  Kostprijs schat ik rond 1800 – 1900 euro.
  42 inch is best groot, een gewone huiskamer beschikt totaal nog niet over een tv van 107cm. dit zal dus voor de gebruiker worden met een groot huis.

  Misschien wel de grootste flop van Apple zelf, ik zie hen eigenlijk veel eerder digitale camera’s maken dan televisies.

 12. door Pim Brussee

  En dan maar hopen dat er geen Samsung Led LCD scherm in zit.

 13. door tiger1050

  Origineel geplaatst door Kevin
  Kostprijs schat ik rond 1800 – 1900 euro. 42 inch is best groot, een gewone huiskamer beschikt totaal nog niet over een tv van 107cm. dit zal dus voor de gebruiker worden met een groot huis.Misschien wel de grootste flop van Apple zelf, ik zie hen eigenlijk veel eerder digitale camera’s maken dan televisies.

  pff 42 inch is toch niks meer, denk dat de meeste hier wel zoiets hebben, als apple tv’s mooi zijn heb ik er wel oren naar, streamen gelijk naar de tv, vanaf mbp en iphone/ipad.

 14. door JoGu

  Origineel geplaatst door Pim Brussee
  En dan maar hopen dat er geen Samsung Led LCD scherm in zit.

  Of dat Apple hierop ook bepalen wat we mogen zien en wat niet. Geen RTL maar wel SBS……. Want anders wordt er een patent geschaad……;-)

 15. door JPJdeMaat

  @tiger1050: 42inch is een zeer grote TV, i.i.g. in mijn omgeving hebben weinig mensen z’n grote TV. En als ze die al hebben, staat die in een aparte TV-kamer. Maar ok, ieder de vrije keuze uiteraard.

 16. door iemand

  @JoGu ach joh daar komt wel een jailbreak voor

 17. door Bones

  Origineel geplaatst door Pim Brussee
  En dan maar hopen dat er geen Samsung Led LCD scherm in zit.

  Juist wel, er is geen betere.

 18. door Mark

  Hmmmm… Maar 50 inch.. Leuk.. Maar scheelt toch 7 inch met wat ik nu heb, dat is toch 14 cm kleiner..
  Kleiner dan 55 inch is geen optie voor mij.

 19. door Rayn

  Heb het:

  42-inch = 106 cm (gemiddeld HD TV)
  50-inch = 127 cm (wat groter dan gemiddeld)

  @JoGu: Ja, lang leven Jailbreak dan maar hé.

 20. door Remco

  Origineel geplaatst door Kevin
  Kostprijs schat ik rond 1800 – 1900 euro.
  42 inch is best groot, een gewone huiskamer beschikt totaal nog niet over een tv van 107cm. dit zal dus voor de gebruiker worden met een groot huis.Misschien wel de grootste flop van Apple zelf, ik zie hen eigenlijk veel eerder digitale camera’s maken dan televisies.

  Ik denk dat 1800-1900 nogal aan de lage kant is.. Nieuwe tv’s van Philips kosten al een dikke €2000, ik denk dat de tv’s van apple toch wel naar de 3000 gaan, zo niet hoger..

 21. door sib

  ben ook benieuwd momenteel een 55 inch Samsung Led LCD en die is zeel goed
  Samsung mag van mij juist wel voor het scherm zorgen want tot nog toe vind ze wel bij de goede onder de tv schermen
  Ieder toestel is apple bij mij uitgezonderd mijn tv … als die mij in de smaak valt wil ik toch wel enkele uren langer werken

 22. door Donstil

  Ooh daar is het Apps op de TV gerucht weer.
  Dat zou er voor de Appltv2 ook al anderhalfjaar komen maar daar heb ik ze ook nog niet voor.

  Gebruiksvriendelijk is leuk hoor voor een tv maar een echte freak wil juist alles in kunnen stellen, iets wat bij de HighEnd tv’s prima kan.

  Ik loop nog niet echt warm voor een tv van Apple. Zappen via SiRi lijkt me trouwens ook veel trager als met een normale afstandsbediening.

 23. door LeonK

  Het zal waarschijnlijk wel niet eens 3D zijn. Ga ik liever een Sony tv kope met internet en 3D voor het geld waar ze de iTV voor zullen aanbieden.

 24. door palson

  Ik verkoop tv’s en kleiner dan 40″ gaat bij ons bijna de deur niet meer uit. Ideale zitafstand is 3x diagonaal ( beeldbuis was 5x ) een Samsung UE55D8000 kost ongeveer 3000,- dus een Apple zal een stuk meer gaan kosten denk ik.

  Heb trouwens zelf de 50″ Pioneer en Apple moet van goeie huize komen wil die van mijn muur afgaan!!!!

 25. door sannie

  Ik heb een enorme hekel aan te kleine huiskamers met veel te grote tv’s (en die zijn er heel veel) die ook nog eens de hele dag aan staan. Ik heb zelf een heel grote woonkamer….maar 42inch is toch echt het max wat er in komt.

 26. door klakke

  Wil graag alles van Apple, maar heb nu 42″ plasma.
  Al die led zooi, hoe duuur ze ook zijn kunnen niet tippen aan een plasma.

 27. door Martine

  Het lijkt me zeker de moeite waard om deze ontwikkelingen in de gaten houden. Ik zag net op iTVclub dat de Apple iTV deze kerst zelfs al beschikbaar zou moeten zijn? Ik moet er 1 hebben!

 28. door dmeerpa

  Heb ook een Pioneer maar dan een 60″, en ik wil geen kleiner meer. In het begin vind je die inderdaad te groot. Maar dat wend heel snel. De volgende mag zelfs nog groter.
  Geeft zekers iets extra bij film en sportwedstrijden.

  @Sannie, ik zou niet weten waarom je er een hekel aan moet hebben. Ik heb hier een mooie en degelijke homecinema staan en die vraagt gewoon om een groot beeld. En niet om een 42″, ik heb zelf een jaar of 3 een 43″ gehad van Pioneer, en na drie maand beklaagde ik me al niet de 52″ te hebben gekozen. Daarom heb ik bij het vervangen onmiddellijk de stap naar 60 gemaakt.

  En ik weet niet of er al iets bestaat dat een beter beeld geeft dan die Pioneers. Zelfs de huidige top van bijvoorbeeld Samsung LCD of LED zijn een maat te klein voor die Pioneers.

 29. door Cozmo

  De echte kenner en filmliefhebber koopt een (Panasonic) plasma. Lcd en led komen niet in de buurt.
  Los daarvan koop ik NOOIT een eerste generatie product, laat eerst de kinderziektes er maar uitgehaald worden.
  Daarnaast gebruik ik de online Apps op m’n tv nooit.

 30. door nadorst

  ik ben benieuwd waar de grote verbetering zit. Er bestaat een hele grote doelgroep die hierop niet overstapt.

 31. door Jan-Willem

  Apple zal de prijzen wel richting Loewe en B&O gooien, 4000 tot 5000 euro voor de 42 inch. Maar even afwachten wat er gaat gebeuren, maar ik zou er zeker een willen hebben.

 32. door Nigel

  Hmm een 50″ Apple scherm… ja dat gaat zeker 4000 á 5000 euro kosten.

 33. Belachelijke prijzen die ik hier zie staan. Tegenwoordig kun je een zeer nette TV krijgen voor een eurootje of 800. Laat Apple maar met een upgrade komen van de AppleTV2. Dan koop ik er zelf wel een geschikte TV voor.

 34. door Dennis

  Ik denkdat dit geen flop wordt, de verwachte schermen zijn inderdaad aan de grote kant als je het vergelijkt met de meeste tv’s. Maar als je de 21 inch en de 27 inch iMac’s vergelijkt met de gemiddelde windows pc, dan zijn de iMac’s ook groter. En de iMac is ook geen flop.

 35. door MobileBelg

  Ik denk dat het een kruising zal worden tussen de grootste iMacs en een hoogtechnologische hd-tv met de laatste nieuwe snufjes zoals Siri bvb.

  Over de prijs durf ik me niet uit te spreken maar ik hoop alleen dat het goedkoopste model dan niet veel meer dan de duurste IMac zal kosten, heb namelijk de Apple-smaak te pakken na een iPod Touch,iPad2 en iPhone 4S.

  Ik reserveer alvast nu al een budget voor deze toekomstige HD-internet- tv van Apple. :-)

 36. door Thiemo

  Ik vind 50″ wel redelijk wat hoor,

  Hier staat een 37″ Samsung LED-TV

 37. door Kevin53846

  Origineel geplaatst door tiger1050
  pff 42 inch is toch niks meer, denk dat de meeste hier wel zoiets hebben, als apple tv’s mooi zijn heb ik er wel oren naar, streamen gelijk naar de tv, vanaf mbp en iphone/ipad.

  Wat een ge-ouweneel van iedereen hier zeg, dat onder de 37″ onder de maatstaf is voor deze tijd… De meeste mensen kunnen dat gewoonweg niet betalen, of ze moeten naar lenen.nl… 32″ is prima en 37″ is gewoon luxe… Alles boven de oude beeldbuis is eigenlijk al luxe, dus niet zo patsen heren en dames!!!

 38. door berend botje

  ik heb al een 55″ van B&O dus hoef geen apple tv :P

 39. door Max

  Het zijn allemaal weer mooie ideeën, alleen is het enige wat ik me afvraag: wat gaat het kosten?

 40. door iko

  Met al die A4, A5,A? modellen begint Apple al aardig op een Audi dealer te lijken. Voorsprong door techniek…zelfs dat komt overeen

 41. door Flieps

  50″! Wat het design ook zal zijn, als hij uit staat blijft het een groot zwart vlak van 50″……niet in mijn huiskamer.

 42. door sb

  Haha apple kennende zal er een prijskaartje aanhangen van minimaal 3500 euro. Dan heb je een 1e generatie tv, dus veel kinderkwaaltjes, wat ze telkens gaan updaten en updaten. Apple kennende gaan ze zeker ook zelf beslissen wat jij mag kijken en waar je hem op kan/mag aansluiten. Haha doe mij maar gewoon een normale tv uit de mediamarkt, veel goedkoper, je kan er alles op aansluiten(Wat bij apple’s producten meestal niet zo is, omdat ze speciale poortjes etc altijd willen gebruiken), ongeveer zelfde grootte scherm, en waarschijnlijk wel beter. Laten we maar gewoon afwachten, maar dit zijn mijn bedenkingen.

 43. door Peter

  Ik heb nog zon ouwe beeldbuis tv, 53cm/15(?)”…..
  En dat beeld is schérp, jonguh!

 44. door fraddy

  Waar nog weinig reageerders hier aan denken is het feit dat veel mensen in NL vast zitten aan een UPC en ZIGGO, inclusief een HD-STB of een CI+ module/kaartje. Die kabelmaatschappijen moeten er dan wel voor zorgen dat hun apparatuur en signalen compatibel zijn met de Apple TV. En dat wordt nog een probleem denk ik.

 45. door Paul

  Hebben jullie iTVclub.nl al geregistreerd?

 46. door Hoije

  De prijs zal waarschijnlijk een stuk lager zijn dan de meesten verwachten. Waarom?
  – Omdat Apple als ‘TV’ maker straks een ander verdien model heeft. Andere merken verkopen het apparaat en klaar. Apple verkoopt het apparaat en vervolgens ga je films huren/kopen, apps kopen, andere betaalde content kijken. Wellicht maken ze deals met gratis contentmakers waarin reclame inkomsten worden gedeeld. Etc. Etc. Etc.

  Daarnaast is Apple’s potentiele afzet zo gigantisch dat de kosten voor het maken lager zijn (volume) dus krijg je net zoals bij de iPad wat we eerst dachten dat ook niet kon een prijs van €499. Men dacht in eerste instantie aan een prijs van €1000! Concurenten kregen wel prijzen rond de €800 en zoals bekend faalde zij allen.

  Straks komt de iTV of Apple TV uit voor een prijs van €1299 bijvoorbeeld. Zoveel nieuwe functies, nieuwe ideeen en wat zal er gebeuren. De hele TV markt zal wakker geschud worden, maar dan is het alweer te laat. Heeft Apple een dikke voorsprong en een betere visie en zul je zien dat Apple ook de TV business overneemt.

 47. door Rob

  @Remco: Dat is te hoog. Ik hoop dat de 50″ max rond de 2300 gaat kosten.
  Anders is het niet te betalen voor de consument, zeker in crisis tijd…

  @Cozmo: Fout, een echte filmliefhebber heeft een projectr in de huiskamer staan. 110″ perfect zuiver mooi rustgevend beeld.
  Apple moet van goede huize komen. En moet hun product ook bij bv een BCC hebben staan zodat je kan vergelijken…

 48. door ScarAce1989

  Heb nu een 50″ plasma tv van Samsung in de woonkamer en een 32″ lcd tv van Sony in de slaapkamer. 50″ voor in de woonkamer is een prima formaat. Die 32″ in de slaapkamer is te klein. Dus misschien een 50″ in de woonkamer en een 42″ in de slaapkamer?

  Kleiner dan 50″ voor in de woonkamer is niks.

  We zullen het wel weer zien! :)

 49. door Erik van Roekel

  Straks ook apps specifiek geschikt iTV en daarmee ook meteen een concurrent voor de gameconsoles?

 50. door Gertjanneman

  @Remco: Kijk, dát zijn mooie prijzen ;-)

 51. door Robert

  jeetje, al dat gepoch hier over wie de grootste tv thuis heeft, iedereen die hier meld dat ze minimaal 50″ in huis moeten hebben, zit waarschijnlijk in een eenpersoonsflatje met een beeldbuis van 21″.

  maar des al nie te min lijkt het me wel een mooi product, alles in een apparaat, geen losse apple tv er naast. zoals we gewend zijn van apple, strak en elegant zonder tierelantijntjes.

 52. @Paul: Nee, en ook geen behoefte aan. Zoals eerder aangekondigd zullen we al onze websites bundelen onder iCulture.

 53. door chris

  Benieuwd hoe hij gaat heten. Niet apple tv..!

 54. door Dennis

  @Robert: Helemaal mee eens. Wat zijn we hier toch allemaal een stel patsers met ‘ik heb de grootste (langste?)’. Wat maakt de grootte in hemelsnaam uit.

  Origineel geplaatst door dmeerpa
  Heb ook een Pioneer maar dan een 60″, en ik wil geen kleiner meer. In het begin vind je die inderdaad te groot. Maar dat wend heel snel. De volgende mag zelfs nog groter.

  Schei toch eens gauw uit. Als men iets aan de ogen heeft snap ik dat je wat groter beeld nodig heeft (denk aan de grootletterboeken), maar 60″ is gewoon overdreven. Punt.

  Ieder ander mag er anders over denken, maar op dit moment is het alleen maar gepats.
  (Wat is het volgende? Mensen met een 60″-tv die gaan klagen dat de HD-resolutie te laag is voor hun tv? *pfff*)

 55. door Harko

  Zie geen meerwaarde in een tv van Apple. Laten ze zich bij hun corebusiness houden; computers. Straks komt er een elektrische Apple fiets.

 56. door pat

  Origineel geplaatst door fraddy
  Waar nog weinig reageerders hier aan denken is het feit dat veel mensen in NL vast zitten aan een UPC en ZIGGO, inclusief een HD-STB of een CI+ module/kaartje. Die kabelmaatschappijen moeten er dan wel voor zorgen dat hun apparatuur en signalen compatibel zijn met de Apple TV. En dat wordt nog een probleem denk ik.

  Dat heeft toch helemaal niets hiermee te maken?? De keuze van je TV is niet afhankelijk van je kabelaar! Je mag aannemen dat er gewoon HDMI aansluitingen te vinden zijn op die TV, dus dat je ook je Ziggo/UPC of wat dan ook decoder aan kan sluiten. Voor de andere internetgerelateerde zaken zal er ongetwijfeld een netwerkaansluiting op zitten en zeer waarschijnlijk ook wifi.

 57. door jandirk

  50 inch is veel te klein. als je markt aandeel wilt krijgen zul je toch echt groter moeten

 58. door Falex

  Origineel geplaatst door Harko
  Zie geen meerwaarde in een tv van Apple. Laten ze zich bij hun corebusiness houden; computers. Straks komt er een elektrische Apple fiets.

  Die fiets MOET ik hebben! Wanneer komt die?

  Ik heb al 5 jaar een 32″ tft en dat bevalt ook prima. Zou niet weten waarom het allemaal zo groot moet. Als ik groot wil ga ik wel naar de bioscoop. Bespaart je toch gauw E3992,50 voor een avondje film kijken. Wat een topdeal!

 59. door Martijn

  Grappige discussies hier….

  Mijn licht op de zaak:

  1. Als je 1080p beeld afspeelt op een 42″ of kleiner model moet je wel erg dichtbij je scherm zitten wanneer je de scherpte van het beeld wilt beleven. Als je op “normale afstand” zit (bijv. 2-3 meter) zien je ogen het verschil al niet meer tussen 1080p en 720p resoluties. Zo gek is een groter scherm dus niet…

  2. LCD en LED (= LCD, maar met meer marketingpraat) halen het qua kleurdiepte en zwartwaarde niet bij Plasma. Als je alles uit je 1080p films wilt halen, ontkom je er niet aan om een plasma-tv te kopen. Is ook logisch, de plasma-techniek bestaat veel langer en is veel verder ontwikkeld dan LCD/LED. Voor spellen is LCD weer beter, ook verbruik het wat minder stroom. Plasma is weer goedkoper in aanschaf.

  Apple zal ongetwijfeld kiezen voor LED, omdat dat nou eenmaal de “trend” van het moment is en deze schermen minder kosten om te maken (al zou je dat niet denken door het prijsverschil tussen lcd en plasma).

 60. door Matijs

  Origineel geplaatst door Remco
  Origineel geplaatst door KevinKostprijs schat ik rond 1800 – 1900 euro. 42 inch is best groot, een gewone huiskamer beschikt totaal nog niet over een tv van 107cm. dit zal dus voor de gebruiker worden met een groot huis.Misschien wel de grootste flop van Apple zelf, ik zie hen eigenlijk veel eerder digitale camera’s maken dan televisies.Ik denk dat 1800-1900 nogal aan de lage kant is.. Nieuwe tv’s van Philips kosten al een dikke €2000, ik denk dat de tv’s van apple toch wel naar de 3000 gaan, zo niet hoger..

  Ik denk het niet, de prijs zal reuze meevallen. Apple heeft er geen belang bij dat er heel weinig mensen die TV kopen. Ze nemen het korte termijn “verlies (lees minder winst)” door er op langere termijn bakken mee te verdienen. met apps , films , shows etc …

 61. door dmeerpa

  Origineel geplaatst door Dennis
  Mensen met een 60″-tv die gaan klagen dat de HD-resolutie te laag is voor hun tv? *pfff*)

  Heb jij uberhaupt al ooit een HD Blu-Ray gezien op een 60inch…en daarnaast dezelfde film op een CRT, LCD, LED Plasma whatever in wat jij een normaal formaat vind. Nu ik kan je zeggen als film/homecinema liefhebber de 60inch zeker geen overkill is. Je reactie heeft mijn inziens iets meer weg van jaloezie…(en neen ik had er geen lening voor nodig ;-) ) Ga maar eens naar htforum.nl en stel er maar de vraag als ze mochten kiezen 42, 50 of 60 inch…ik denk dat er veel nog zullen vragen geen beamer want ik wil nog groter.
  Iedereen heeft andere interesses en mijn passie is audio/video. Wat ga je zeggen als ik nu ook zeg dat ik een 525 Watt sub heb die 1600€ koste. Zolang je zoiets niet hebt gehoord weet je ook niet wat een verschil dat is met zo’n sony all in one of zelfs Bose Lifestyle. Ik heb een collega en die moet zelfs geen TV.
  Ik kan er inkomen dat die voor jou te groot is, maar misschien vind ik jou auto of woning dan weer te groot ;-)

  Origineel geplaatst door Martijn
  Grappige discussies hier….Mijn licht op de zaak:1. Als je 1080p beeld afspeelt op een 42″ of kleiner model moet je wel erg dichtbij je scherm zitten wanneer je de scherpte van het beeld wilt beleven. Als je op “normale afstand” zit (bijv. 2-3 meter) zien je ogen het verschil al niet meer tussen 1080p en 720p resoluties. Zo gek is een groter scherm dus niet…

  Hmmmm moet jij dringend eens naar een degelijke plasma gaan kijken hoor. Ik zie hier zelfs verschil tussen 720p, 1080i van mijn Telenet decoder en 1080p van mijn Blu-Ray Speler. Maar ik geef toe dat je het verschil niet ziet op de goedkope 50″ Plasma van mijn broer.
  Let op er is ook een wereld van verschil in beeldkwaliteit van je HD-speler.
  Ik had eerst een PS3, daarna een Pioneer BD speler en nu een Marantz UD7005, wel telkens nam de beeldkwaliteit, scherpte en geluidskwaliteit toe.

  Origineel geplaatst door Falex
  Ik heb al 5 jaar een 32″ tft en dat bevalt ook prima. Zou niet weten waarom het allemaal zo groot moet. Als ik groot wil ga ik wel naar de bioscoop. Bespaart je toch gauw E3992,50 voor een avondje film kijken. Wat een topdeal!

  Heb je gelijk in, tenzij het geluid thuis beter klinkt dan in de bioscoop ;-)

  Origineel geplaatst door Robert
  jeetje, al dat gepoch hier over wie de grootste tv thuis heeft, iedereen die hier meld dat ze minimaal 50″ in huis moeten hebben, zit waarschijnlijk in een eenpersoonsflatje met een beeldbuis van 21″.maar des al nie te min lijkt het me wel een mooi product, alles in een apparaat, geen losse apple tv er naast. zoals we gewend zijn van apple, strak en elegant zonder tierelantijntjes.

  voor de ongelovige Thomas ;-)

 62. door Martijn

  Origineel geplaatst door dmeerpa
  Iedereen heeft andere interesses en mijn passie is audio/video. Wat ga je zeggen als ik nu ook zeg dat ik een 525 Watt sub heb die 1600€ koste. Zolang je zoiets niet hebt gehoord weet je ook niet wat een verschil dat is met zo’n sony all in one of zelfs Bose Lifestyle.

  Offtopic hoor, maar als jij een subwoofer hebt, ben je meer een film- dan muziekliefhebber. :P

 63. door palson

  @Cozmo: Panasonic is zeker niet slecht maar helaas hebben ze nog niet de middelen om de door hun aangekochte techniek van Pioneer te gebruiken in hun nieuwe producten. Pioneer is toch echt een grote stap beter ……maak het licht in huis uit…en kijk dan maar eens hoe donker een Pioneer echt is…niet voor niets heet deze serie KURO (betekent zwart)

 64. door Falex

  @dmeerpa: wow, indrukwekkend! Kom ik aan met mijn logitech setje van 60 euro bij de MM. Hoe zit jouw bank? Zijn daar nog verbeterpunten? ;)

 65. door Kevin

  Dit bewijst maar dat veel mensen gewoon kopen omdat er een appeltje op staat.

  Mocht Apple kak in een zakje verkopen met het befaamde logo op en er 500 euro voor vragen, er zouden er echt nog zijn die het zouden kopen :’)

 66. door Stijn

  @Kevin: Nee Apple maakt gewoon goede producten, niks ‘het logo’.

 67. door dmeerpa

  Apple maakt vooral mooie producten (design) en Steve Jobs wist als geen ander hoe je de consument er gek kon voor maken. De kwaliteit en functionaliteit is soms een ander verhaal.

  Ik heb 3 apple producten in huis, Apple TV (eerste generatie), MacBook Pro 15″ (Late 2011 model) en een iPhone4 (had eerder een iPhone5).

  De Apple TV (1e generatie) is de slechtste koop uit mijn laatste 7-8 jaar. Ik wou die als mediaspeler vooral voor MP3 en LossLess formaten. De ontgoocheling was groot dat je alles moest syncen of streamen vanuit iTunes.
  Verder is het geluid veel minder van kwaliteit dan wat ik gewoon ben op mijn HT-set. Het ding staat hier nu stof te vatten want ik gebruik het niet. Ik heb nu een HDI Dune HD Max, dat ding kost minder en doet veel meer en doet het beter.
  De MacBook Pro is qua design de mooiste laptop die ik al zag. En dat zijn er heel wat als informaticus. Maar de prijs is het dubbel van wat een andere merk voor gelijkwaardige performanties vraagt. Waarom ik hem dan koop, gewoon omdat ik die kan leasen via het werk 15€/maand 3 jaar lang en dan kan ik die kopen voor 1€.
  En de iPhone is een mooi en leuk ding. Al zijn er functies die er al lang hadden moeten zijn. Denk onder andere aan gadgets op de lockscreen (zoals wel kan op gejailbreakte toestellen zoals: IntelliScreen, LockInfo). Ik vind het beroepshalve onmisbaar om de kalender op het lockscreen te zien. En dan alles moet je synchen met iTunes. Niet zo handig om op het werk iTunes te gaan installeren. Active Sync zoals bij Microsoft is dan wel handiger.

  Mijn besluit het is niet het logo, maar ook niet de kwaliteit die het ons doen kopen, maar de looks en het gadget gehalte

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.