Apple verlengt 20GB gratis opslag voor MobileMe-klanten tot 30 september

06 mei 2012, 11:53 · Gonny van der Zwaag

MobileMe ten einde door iCloudHeb je vroeger een betaald MobileMe-account gehad, dan kon je daar nog tot juni 2012 gratis gebruik van maken. Wel moedigde Apple klanten aan om over te stappen naar iCloud. Misschien loopt die overstap niet zo vlot als Apple had gedacht, want de deadline voor het aanvragen van de beloofde 20GB extra opslagruimte is opgeschoven van 30 juni naar 30 september 2012. Toen Apple vorig jaar iCloud aankondigde, waren er nog veel mensen die een lopend MobileMe-abonnement hadden. Alle betalende klanten kregen circa een jaar gratis verlenging om hun bestanden tijdig over te zetten. MobileMe-klanten die voor 20GB opslag betaalden krijgen 20GB iCloud-opslag extra en MobileMe-klanten die voor 40 tot 60GB betaalden krijgen 50GB iCloud-opslag erbij.

Een officiële aankondiging heeft Apple (nog) niet gedaan. De wijziging werd opgemerkt door Mac Otakara: zij zagen dat de uiterste datum was verschoven van 30 juni naar 30 september 2012. Ook een pagina met veelgestelde vragen (FAQ) op de website van Apple is aangepast, zodat nu de nieuwe datum wordt vermeld.

Na september kunnen voormalige MobileMe-klanten blijven betalen voor hun gebruikte opslagruimte. Overstappen naar iCloud kan ook, maar na 30 september krijgen ze dan nog maar 5GB opslagruimte. Om oude klanten nog sterker aan te moedigen over te stappen, werd vorige maand bekend dat Apple gratis versies van OS X Snow Leopard uitdeelt aan MobileMe-gebruikers die nog gebruikmaken van OS X Leopard. Gelijktijdig met de installatie van Snow Leopard kunnen ze ook overstappen naar iCloud. Al 125 miljoen gebruikers zijn overgestapt naar iCloud, onder andere omdat je gemakkelijk back-ups kunt maken van de apps op je iPhone en omdat je muziek, apps en andere content op elk moment opnieuw kunt downloaden. Apple verdient weinig aan iCloud, zo bleek vorige maand tijdens een bespreking van de Apple-kwartaalcijfers. Chief Financial Officer Peter Oppenheimer liet weten dat er weinig inkomsten uit iCloud in de boeken te vinden zal zijn. Het ging Apple vooral om het gebruikersgemak, niet om het verkopen van extra opslag. Of die belofte gemeend was, is de komende jaren in de boekhouding van Apple na te pluizen.

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 • Timosha
  2 years

  Sinds wanneer draait iCloud ook op OS X 10.6.x Snow Leopard? Bij mij werkt dat in ieder geval niet !!!

  EDIT:
  Heb het gevonden ! Leopard gebruikers kunnen gratis een Snow Leopard DVD krijgen. Als Snow Leopard geïnstalleerd is kunnen ze dan Lion kopen, die wel met iCloud werkt.

  Antwoord Quote

 • ©™
  2 years

  Ja op een Mac waarop Lion niet kan draaien, omdat hij 5 jaar oud is. Daarom stappen mensen niet over. Ik heb persoonlijk er maar wat ram bijgeprikt en ben over op Lion, maar denk dat er meer mensen op een oudere Mac zitten. Die kan gewoonweg geen Lion draaien.

  Antwoord Quote

 • Nico
  2 years

  Ik heb erg veel geluk gehad. I’m heb de trial van mobile me genomen een week voor bekend gemaakt werd dat ze stopten met mobile me. Ik kan dus al een jaar echt gratis mobile me gebruiken ;-)

  Maar ik baal er echt van dat Apple stopt met igallery.., dat blijft echt een gemis voor mij…

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Ik hoopte toen ik dit bericht las dat ook de gallery dus verlengt was maar helaas… daar staat nu toch echt een melding dat het verloopt en dat je je albums moet downloaden… zucht…

  Antwoord Quote

 • fred
  2 years

  wat er ook gebeurt iDisk moet blijven!!!! meneer Apple!

  Antwoord Quote

 • Dennis
  2 years

  @nico: ik zeg iPhoto Verslagen.

  Ik begrijp goed dat er heel veel mensen nog niet over zijn, wanneer ik zie hoe mensen soms geen idee hebben wat ze aan hun product hebben. Iets kopen waar ze niets mee doen, en ‘omdat ze Mobile Me moeten hebben’ omdat Jan Evert Roderick van de Polo Club het ook heeft. Dit zijn degene die bv een 17″ MacBook Pro kopen om te internetten en via de site hun mail ophalen en nooit Mail gebruiken.

  Antwoord Quote

 • Sezgin
  2 years

  Heb 50 GB van Box.com, dus weet niet of ik gebruik hoef te maken van de nietige 5 GB van Apple’s iCloud

  Antwoord Quote

 • Pete
  2 years

  Ik zou toch heel blij zijn als de iDisk zou blijven, ik heb ± 500 foto’s per week daar voor mijn Ebay handel, perfecte oplossing, en bar goedkoop in verhouding met andere (betrouwbare) aanbieders.

  Antwoord Quote

 • 2 years

  Origineel geplaatst door Sezgin
  Heb 50 GB van Box.com, dus weet niet of ik gebruik hoef te maken van de nietige 5 GB van Apple’s iCloud

  Dat heb ik ook.
  Heel handig ook dat je daarheen per 25 Mb mag uploaden.

  Dat schiet lekker op. :)

  Antwoord Quote

 • Sezgin
  2 years

  Origineel geplaatst door Karel-Willem
  Dat heb ik ook. Heel handig ook dat je daarheen per 25 Mb mag uploaden. Dat schiet lekker op.

  Volgens mij was het maximaal 100 MB. Althans, zo las ik.

  Antwoord Quote

 • Bubbly
  2 years

  Origineel geplaatst door Sezgin
  Heb 50 GB van Box.com, dus weet niet of ik gebruik hoef te maken van de nietige 5 GB van Apple’s iCloud

  De reden dat je er geen gebruik van hoeft te maken is omdat het overgrote deel van je iCloud-gebruik onbeperkt is en niet van die 5GB wordt afgetrokken.

  Antwoord Quote

 • hennie
  2 years

  Volgens mij is een privécloud, bijv. op een NAS, nog veel handiger.

  Antwoord Quote

 • Granny Smith
  2 years

  Lion werkt niet op mijn 5 jaar oude iMac (te weinig geheugen) en zit dus te wachten op een nieuw model iMac.
  Hopelijk kan ik via Mobile Me ook nog even gebruik blijven maken van Zoek mijn iPhone….

  Antwoord Quote

Comments are closed.