Apple-uitvinding: inductieladen via iOS-oordopjes

·

apple-earbudsMet de Palm Pre is het al geruimde tijd mogelijk: inductieladen via een magnetisch blokje op je bureau. De benodigde Touchstone had qua uiterlijk (en prijskaartje) een product van Apple kunnen zijn. Toch is Apple wel degelijk bezig met inductieladen, blijkt uit een nieuwe patentaanvraag die bij het USPTO is gepubliceerd. Het patent beschrijft een inductief oplaadsysteem voor iOS-apparaten dat vergelijkbaar is met de Touchstone. Het gaat om een soort paaltje waar je je oordoppen omheen moet wikkelen.

Een geleidende oordop van metaal zorgt ervoor dat het laadproces begint. De magnetische flux kan zich ook door de lucht verplaatsen, zodat het laadstation ook kan functioneren zonder ferromagnetische kern. Daarmee wordt het echt mogelijk om iOS-apparaten draadloos op te laden.

apple inductie opladenEr staat in de patentbeschrijving ook een alternatief systeem, waarbij je je oordopjes in een akoestische lader moet steken om een apparaat op te laden dat met de oordopjes is verbonden. Dit akoestische signaal bevindt zich in een niet-hoorbare frequentiereeks. Het signaal zorgt ervoor dat de speakers in de oordopjes gaan trillen, waardoor een stroompje wordt opgewekt.

Als uitvinders worden genoemd: Fletcher Rothkopf, Anna-Katrina Shedletsky en Stephen Lynch.

Wil je het zelf bekijken, dan kun je terecht bij het Amerikaanse patentbureau USPTO, nummer 20110188677.

apple inductie oordopje

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

14 reacties

 1. door Ahmed

  Vandaag actie van T-Mobile… 50% korting 2 jaar abonnement iphone 4.
  Je moet alleen maar 21 euro per maand gedurend 2 jaar en 150 euro in het begin!

  Dit actie is vandaag tot 9 uur geldig en alleen in amsterdam bj Swindenstraat!
  Gr
  Ahmed

 2. door Niels Kooiker

  Vreemde patentaanvraag. Ik zie de meerwaarde niet. Het is minder moeite om gewoon een stekker in een stopcontact te steken in mijn ogen ;)

 3. door Peter

  Woehahahaha die naam ‘Fletcher Rotkopf’ :D

 4. door Peter

  @Ahmed: heb je dit al getipt bij iPc?
  Welke abbo’s zijn in de actie, alleen de i-150?

 5. door Thomas

  Is het niet in je opgekomen dat het zo mogelijk is om je iphone op te laden zonder spanning uit het stopcontact? Dus altijd een opgeladen telefoon zelfs als er geen spanningsbron in de buurt is. @Niels Kooiker:

 6. door Lars

  Het lijkt me moeilijker om die oordopjes om een paal heen te moeten wikkelen dan een stekker in het stopcontact te steken.

 7. door Maccew

  Ik heb nooit oordopjes aan mijn iPhone zitten… Das 2 handelingen extra: oortjes in de iPhone steken en oortjes om een paaltje heen wikkelen.

 8. door Ben

  Is ook killing voor de draadjes van je oordopjes :-(

 9. door Ahmed

  @Peter: Nee ik hebt het niet getipt bij iPc? Hoe moet ik dat doen?
  EN ja het is alleen de de i-150. De actie is vandaag tot 21:00 geldig!

 10. door Outlaw

  Lijkt me een hoop gepiel op die manier. Opladen zonder stekker lijkt me wel handig en mooi (geen aansluiting meer nodig), maar dan moet ‘t wel op de Palm manier…

 11. door jordy

  Zonder die oortjes zou het zeer interessant zijn maar ik gebruik die rommeloortjes echt niet.

 12. door @rno

  Eerst goede oordopjes, dan verder ontwikkelen

 13. door jasper

  In een dock zetten kost minder moeite.. En ook minder geld waarschijnlijk..

 14. door Jarko

  Laat Apple inplaats alles te patenteren zelf eens een licentie nemen op fatsoenlijke oordoppen – desnoods bij de Blokker.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.