Apple Store Leidseplein onthuld, opening binnenkort (update)

·

Apple Store Leidseplein AmsterdamDe Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam komt er nu écht aan. De afzettingen rondom de nieuwe winkel zijn weggehaald. Wie dat wil, kan alvast een kijkje gaan nemen, maar veel is er nog niet te zien omdat de ramen zijn voorzien van oranje bestickering. Naar binnen kijken is daardoor niet mogelijk. Op de ramen is te lezen ‘Apple Store, Amsterdam. Binnenkort geopend.’ In plaats van het Amsterdamse stadslogo met drie kruisjes zijn drie appeltjes te zien.

De eerder genoemde openingsdatum van 18 februari lijkt op het eerste gezicht misschien best haalbaar, maar feit is dat het personeel op die dag een verplichte vrije dag heeft gekregen. We rekenen daarom op een iets latere datum.

Update: Nu met een flinke reeks eigen foto’s:
[flickr]set:72157629313580017[/flickr]
[flickr]set:72157629313629385[/flickr]

Op een aantal foto’s gemaakt door de gaten en kieren van het gebouw is te zien dat er nog een aantal spullen van de verbouwing staan. Gezien er ook bouwvakkers in en uit het gebouw liepen terwijl wij er waren, lijkt het er op dat er nog het één en ander verbouwd of afgewerkt wordt. Er hangen plastic zeilen, waarschijnlijk om te voorkomen dat je makkelijk naar binnen kunt kijken.

hirschgebouw

apple store leidseplein
Foto via @i_spitglitter, openingsfoto via @semmtex

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

79 reacties

 1. door King1987

  24 februari zou mooi zijn, ben toevallig dan in Amsterdam ;)

 2. door UtregCity

  Yeah eindelijk! Zullen we er alvast voor gaan liggen? Ik zorg voor de koffie, wie voor de koekjes? ;-)

 3. door Gerbrand

  Ikke ;)
  Kan mij niks schelen wanneer ik hiervoor 140km moet rijden… kopen bij een (nep)winkel doe ik vanaf volgende maand niet meer! Wanneer ik een Apple product wil kopen… Dan wil ik daarheen

 4. door Sam

  Mooi half nl verliest haar baan. Maar gelukkig hebben we een Applestore! Gelukkig heb ik nog een baan. Dan kan ik decadent een laptop kopen van €3000 voor heel veel Nederlanders meer dan 1mnd salaris..

 5. door iAlsatian

  @Sam: En wat is de bedoeling van jouw bericht? Als je hard werkt voor je geld mag je het niet besteden zoals jij het wilt?

 6. door Alexander

  @Sam: Huil huil
  Realiseer je wel dat van die 3000 euro bijna 500 euro belasting is. Die uitkeringen moeten ook ergens van betaald worden.

 7. door Henri

  Hoe toepasselijk een oranje thema, ook binnen zie je een oranje gloed.

  Ook fijn om te zien dat de lelijke schutting van het plein verdwenen is.

  Ben benieuwd!

 8. door shortway

  3 maart it is!

 9. door fran

  Mensen, het is maar een winkel hoor! Ze verkopen er dingen die we allemaal al kennen dus waarom die poeha?

 10. door eddiemen

  Origineel geplaatst door fran
  Mensen, het is maar een winkel hoor! Ze verkopen er dingen die we allemaal al kennen dus waarom die poeha?

  Omdat het voor veel mensen een soort hemel is!

 11. door Donstil

  Origineel geplaatst door Alexander
  @sam
  Huil huil
  Realiseer je wel dat van die 3000 euro bijna 500 euro belasting is. Die uitkeringen moeten ook ergens van betaald worden.

  Haha precies. Daarom koop ok graag dure spullen. Ik help de mensheid graag :D

 12. door fran

  @eddiemen: Triest leven heb je dan zeg. Ach ieder zijn ding

 13. door eddiemen

  Origineel geplaatst door fran
  Triest leven heb je dan zeg. Ach ieder zijn ding

  Dus niet mijn ding…

 14. door K53846

  @Sam: Nounounou niet zo cynisch… Als je het niet wil kopen dan doe je dat toch lekker niet! Ik neem wel de warme choco mee :P

 15. door appeltje

  De winkelopening zal nog even op zich laten wachten. Reken op eind februari of misschien wel maart..

 16. door iAlsatian

  Als ik in Amsterdam ben ga ik zeker een kijkje nemen! Ben wel erg nieuwsgierig naar zo’n Apple store.

 17. door Josti

  Origineel geplaatst door eddiemen
  Origineel geplaatst door franMensen, het is maar een winkel hoor! Ze verkopen er dingen die we allemaal al kennen dus waarom die poeha?Omdat het voor veel mensen een soort hemel is!

  Hoe triest zijn die mensen dan wel niet! Wat een fuckin’ onzin zeg! Puberaal gedrag! Valt me mee dat er geen klok op deze site gepost wordt die aftelt naar de opening!

 18. @Josti: Goed idee. Gaan we zeker doen!
  Ik zeg: andere mensen in hun waarde laten is een mooie karaktereigenschap. Dus ophouden met die puberale opmerkingen!

 19. door *bear*

  Mooi zo, ben benieuwd hoe het er van binnen is :-)

 20. door vanZelf

  Misschien is het zelfs mogelijk mensen die puberale opmerkingen maken in de ogen van een ander in hun waarde te laten…

 21. door Ahmed

  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  @Josti: Goed idee. Gaan we zeker doen! Ik zeg: andere mensen in hun waarde laten is een mooie karaktereigenschap. Dus ophouden met die puberale opmerkingen!

  Mooi gezegd!!

 22. door Trudie

  @eddiemen: haha hemel, gaat een beetje ver maar ik kijk zelf altijd verliefd naar binnen als ik langs een applestore loop!!

 23. door djsim69

  Kom op mensen, waar gaan deze opmerkingen allemaal over!?
  Volgens mij gaat het hier gewoon om een winkel die geopend wordt in Amsterdam.
  De mensen die al in verschillende Apple Stores over de wereld zijn geweest, weten dat deze qua design zeker een bezoekje waard zijn.
  Echter de inhoud ( lees apple-spullen) is in iedere Apple store exact hetzelfde.
  Wil je het allernieuwste zien? Kijk dan beter op iPC, OMT, Appletips etc, etc.. ;-)
  Waarom dan toch een Apple store bezoeken? Omdat het gewoon LEUK is!! Het is volgens mij door Apple bedacht als een ‘Apple-experience’ ( beleving ).
  Aangezien een beleving voor een ieder anders kan zijn, heeft het volgens mij geen zin om een ander hierop te beoordelen.
  Maar ja, dat zijn tenminste mijn gedachtes ;-)

 24. door Rik Bardyn

  Mooi pandje hebben ze wel uitgekozen…

 25. door Sam

  Wel leuk dat de winkel een oranje kleur heeft en 3 Apple tekens heeft. Geeft echt een vaderlands gevoel. Ook al is het alleen om beter te verkopen.

 26. door Roko

  Origineel geplaatst door Trudie
  … als ik langs een applestore loop!!

  Je bedoeld zeker een APR, want een echte AppleStore is er juist nog niet

 27. door Sam

  Begrijp me niet verkeerd,eerdere opmerking. Apple maakt beste spullen ever! En hun winkels zijn smaakvol ingericht. Alleen soms gaan ze te ver in het ons gevoel. Koop apple product niet alleen omdat het goed is. Maar omdat het jouw leven en de wereld verbetert. Das een beetje te veel van het goede! Er speelt meer in de wereld. En hoewel ik me apple hardware kan veroorloven. Zijn er veel mede nl’rs die dat niet kunnen. Waarom ik dit nu ter spraken breng weet ik niet haha.. Zal wel door het nieuws komen van de laatste tijd en de Maleise. Maar het is een winkel opening niet meer niet minder. Dus mooie zaak. Leuk opgezet..En shoppen maar! Ik gun iedereen de luxe die apple ons verkoopt!

 28. Origineel geplaatst door Sam
  Mooi half nl verliest haar baan. Maar gelukkig hebben we een Applestore! Gelukkig heb ik nog een baan. Dan kan ik decadent een laptop kopen van €3000 voor heel veel Nederlanders meer dan 1mnd salaris..

  En je punt is?
  Apple zorgt hierbij toch juist voor werkgelegenheid?
  Is dat niet uiterst positief?

 29. Ik begrijp werkelijk waar niet dat er, omdat een ander iets lucratiefs bedenkt en aanbiedt, er een keerzijde besproken moet worden die ongefundeerd (en grammaticaal onjuist) geuit wordt.

  Er zullen altijd mensen die het minder hebben maar ik help hen niet door een Dacia te rijden, rijtjeshuis te kopen en boodschappen te doen bij de Lidl. Dat focussen op hen die groots uit kunnen pakken belemmert de eigen groei.

  Groei op. Ga ik ondertussen genieten van alle luxe waar ik zelf hard voor werk en wellicht mensen mee inspireer. Je krijgt wat je toekomt en ondertussen zullen we moeten blijven beseffen dat dat allemaal vergankelijk is en we het uiteindelijk met onszelf moeten doen.

 30. door Josti

  Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
  @Josti: Goed idee. Gaan we zeker doen!Ik zeg: andere mensen in hun waarde laten is een mooie karaktereigenschap. Dus ophouden met die puberale opmerkingen!

  Beste Gonny,

  Het lijkt er hier steeds meer op dat kritiek op Apple op deze site niet getolereerd wordt…… Zeg nou zelf: schieten jullie niet een heel klein beetje door in de “vereering” van Apple? Het is een merk (weliswaar een merk met coole producten) wat alleen maar geld wil verdienen over de rug van de consument.

  Ja er gaat een winkel open…. net zoals elke dag. Alleen betreft het hier dan een apple winkel. So what’s the big deal? Ja je kan hier Apple producten kopen die je al op diverse plekken door het land heen kan kopen. Niks nieuws dus. Oude wijn in nieuwe pakken heet zoiets!

  Er wordt hier net gedaan of het een religie is met wijlen Steve Jobs als nieuwe messiah! Maar ja als je dan kritiek geeft dan doe je dat af als puberaal! Lekker makkelijk. Over iemand in zn waarde laten gesproken!

  Ik denk anders en dus is het dan maar puberaal? Ik zeg: verbeter de wereld en begin bij jezelf.

  Mocht je je het afvragen; ja ik heb ook diverse apple producten in huis. Gewoon omdat het mooi en uitstekende producten zijn zonder krampachtig bij een merk te willen horen (fanboys & girls?).

 31. @Josti: De “big deal” is dat het hier gaat om een iPhone (dus Apple) gerelateerde nieuwswebsite. Het lijkt me dan niet meer dan logisch dat je hier dit soort artikelen kunt verwachten.

  En voor Nederland is de nieuwswaarde hiervan behoorlijk groot, dunkt me.

 32. door Tommy

  Doet me eerder denken aan een Orange-store… maar dat bestaat niet meer in Nederland heb ik begrepen.

 33. door Borgqueenx

  Origineel geplaatst door Josti
  Het lijkt er hier steeds meer op dat kritiek op Apple op deze site niet getolereerd wordt…… Zeg nou zelf: schieten jullie niet een heel klein beetje door in de “vereering” van Apple? Het is een merk (weliswaar een merk met coole producten) wat alleen maar geld wil verdienen over de rug van de consument.Ja er gaat een winkel open…. net zoals elke dag. Alleen betreft het hier dan een apple winkel. So what’s the big deal?

  Het heet hier “iphoneclub”. Dus een club(je) voor liefhebbers van iphones en dus apple.
  Bij een knutselclub komt toch ook geen knutselhater en die alleen kritiek geeft? Nee alleen mensen die alles rondom knutselen zeer boeiend vind.

 34. door Robin

  Wat een gehyp weer om Apple. Een winkel. Ze openen een winkel. Kom op zeg!! Get a life!! Oke Apple is mooi maar we moeten niet gaan overdrijven.

 35. door Josti

  Goed lezen is voor enkelen onder jullie misschien te hoog gegrepen? Heb ik gezegd dat Apple haat? NEE!!! Sterker nog, ik heb zelf zoals gezegd ook de nodige Apple produkten in huis!

  Wat ik tracht over te brengen en wat enkelen niet kunnen/willen begrijpen is dat de vereering van Apple hier bij vlagen hele enge vormen aanneemt. Met als lichtend voorbeeld dit bericht over, godbetert, een te openen winkel! Een WINKEL!!! Geen nieuwe produkten of diensten, nee een WINKEL!!! En dat mensen oh zo benieuwd zijn hoe het er binnen uitziet!

  Zal ik wat verklappen? Ziet er net zo uit als alle andere Apple stores.

 36. door Daejji

  Staat zelfs op sites van diverse grote kranten..dus het zou juist raar zijn als iphoneclub er geen aandacht aan zou besteden aangezien het hier alleen om iphone’s en apple gaat.

  @Arthur Alexander Hofman-Klünder: Helemaal geen hear hear.
  Zat mensen die harder werken dan jij..die niet krijgen wat hen toekomt.
  Het leven komt niet iedereen aanwaaien..zelfs niet als ze keihard werken en van alles proberen.
  Je krijgt wat je toekomt? Was het leven maar zo simpel.
  Maar dat is een hele andere discussie.

 37. door Michael

  Wel opvallend dat mijn training die ik daar 23 februari zou hebben, sinds vanochtend geannuleerd is..

 38. door fran

  @Sam: Ik stel voor dat je mijn broer even belt, die heeft pas zijn derde hd in zijn macbook laten zetten! O ja, de derde in een jaar! En bij mij was het scherm van de macbook pro binnen 4 maanden na aankoop al kapot. O en dan vergeet ik nog de Ipod Nano van mijn dochter die binnen een half jaar na aankoop zo dood als een pier was. Dus begin niet over de kwaliteit, die is echt niet bijzonder.

  @Josti: Ik ben het voor 1000 procent met je eens!

 39. door marian

  Origineel geplaatst door Josti
  Zal ik wat verklappen? Ziet er net zo uit als alle andere Apple stores.

  Nee het is niet zomaar een winkel. Het is een bijzondere Apple Store waar er in NL nog geen van was, dus heel anders dan de normale iFactors en Mac Store etc. Het heeft heel lang geduurd eer wij zo’n echte Apple Store kregen, dus het lijkt me meer dan normaal dat we daar enthousiast door zijn. De mening van een ‘normale’ fan.

  Origineel geplaatst door fran
  Dus begin niet over de kwaliteit, die is echt niet bijzonder.

  Wat doen jullie met je spullen? Je kunt er ook wat beter mee omgaan. Ben al jaren in het bezit van van alles van Apple en nooit enig probleem gehad. En dat geldt denk ik voor 99% van de gebruikers. Kun je van Windows, Samsung enz niet zeggen….

 40. door Josti

  (Red.) Verwijderd: trolling.

 41. @Josti: Nogmaals; het is niet voor niets een Apple website. Hier komen mensen die het wél interessant vinden dat er een nieuw soort winkel gaat openen.

  Voor die mensen heeft het wel degelijk een (al dan niet grote) nieuwswaarde. Ze mogen toch enthousiast zijn over zoiets? Ze doen jou er geen kwaad mee, lijkt me.

  Daarbij kan een Apple Store wel degelijk extra diensten bieden ten opzichte van de APR’s die we nu kennen.

 42. door kees

  ik ben iphonefan geen applefan.
  Al dat merk gedoe.
  Mensen begrijpen soms niet dat de wereld ook om andere dingen draait dan merkartikelen.
  Dus dat apple een store opent in adam. what’s in a name.

 43. door David

  Origineel geplaatst door Donstil
  Haha precies. Daarom koop ok graag dure spullen. Ik help de mensheid graag

  Haha! Geniaal.

 44. door Ruben

  En juist om dit soort nieuwtjes ben ik fan van iphoneclub.nl Nu iedereen graag even stoppen met zeuren… Ik ben blij met de opening van de eerste Apple store in NL. Eindelijk een Genius Bar waar ik terecht kan met problemen! :-)

 45. door alexjeee

  Origineel geplaatst door Josti
  Het lijkt er hier steeds meer op dat kritiek op Apple op deze site niet getolereerd wordt…… Zeg nou zelf: schieten jullie niet een heel klein beetje door in de “vereering” van Apple?
  Maar ja als je dan kritiek geeft dan doe je dat af als puberaal! Lekker makkelijk. Over iemand in zn waarde laten gesproken!Ik denk anders en dus is het dan maar puberaal? Ik zeg: verbeter de wereld en begin bij jezelf.Mocht je je het afvragen; ja ik heb ook diverse apple producten in huis. Gewoon omdat het mooi en uitstekende producten zijn zonder krampachtig bij een merk te willen horen (fanboys & girls?).

  Noem het puberaal door de manier waarop er kritiek gegeven werd en andere mensen met eigen meningen naar beneden worden gehaald. Zoals jij *nu* een mening geeft is precies het tegenovergestelde. Gewoon op een volwassen manier.

  btw. super nieuws ik zal er de ochtend van de opening zeker zijn om apple te vereren;)

 46. door hoi

  Lol jullie staan op 9to5Mac :)

  OT: Eindelijk, op de 9to5Mac staat trouwens dat hij 18 februari wordt geopend, zaterdag dus. Kan iemand dit bevestigen?

 47. door alexjeee

  nee dit kan niemand bevestigen, Apple heeft nog geen datum genoemd dus is er niets zeker

 48. door Kyhd

  Eind februari kan nog steeds. Als er een bouwmarkt van 3500m2 in 2 weken kan worden afgerond, dan kan dit zeker:)

 49. door borgqueenx

  heeft iemand google maps cordinaten voor me?
  ik wil alvast weten waar ik het precies kan vinden :)

 50. door alexjeee

  hier kun je hem vinden.

 51. door Bastiaan

  Fijne van zijn officiële apple store in Nederland is dat je de wereld dekking op je iPhone nu ook in Nederland te gelden kan maken. Ik weet nog dat ik een iPhone 4 had gekocht in Frankrijk en dat in NL de home button defect raakte. Wat een gedoe om het onder de apple wereld garantie gerepareerd te krijgen. Geen enkele premium reseller wilde zich er aan wagen (nep apple winkels met schandelijk slechte service). Uiteindelijk via dit forum hier een adres gevonden die het wel deed en toen moest ik dat ding helemaal verzekerd opsturen enz. Nu kan ik gewoon naar de store lopen en klaar. Ik ben er heel blij mee. Ook fijn dat Apple Nederland serieus neemt als consument. Al met al top dus!

 52. door RvD

  Daar ga ik dus mijn iPad (3) halen en ook de komende beste iPhone ooit…

 53. door suisje

  (Red.) Verwijderd: niet nodig.

 54. door Victor

  (Red.) Verwijderd: onnodig.

 55. door Demel

  Zo hè, jullie lijken allemaal wel een stel vrouwen die hier uren over staan te discussiëren, ik ben persoolijk (als vrouw zijnde) erg blij dat er een degelijke winkel komt omdat ik daar al mijn vragen kan stellen aan mensen die daadwerkelijk verstand hebben van Apple producten en ja kan ook gwn naar een reseller gaan maar die willen vaak niet op specifieke vragen ingaan als je iPhone niet bij hun vandaan komt, ik denk persoonlijk dat de komst van deze Apple winkel een uitkomst voor vele zullen zijn die zich scheel ergeren aan het feit dat de winkels waar je je iPhone hebt gekocht er niet voor je zijn als er is mis is of gewoon simpelweg een vraag hebt en hoe oud zijn sommige hier? Lijkt wel alsof we nog op de kleuterschool zitten Pff dit is een Apple gerelateerde site, ik verwacht dan niet minder dan alle nieuwtjes op het gebied van apple hier te vinden, ook al gaat het voor mijn part over een pak wc rollen, als Apple fan wil ik alles weten, wil je gaan zeuren, gaan dan maar lekker ergens anders heen!

 56. door rufus kohn

  Wat ik nog mis een grote hap uit de dak koepel.
  zie hier
  lol

 57. door Trinity

  Heerlijk hoor als de service en de kennis net zo is als bij de Amerikaanse Apple Stores dan ben ik helemaal blij!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.