Apple Store Amsterdam heeft meeste uitgestalde producten ter wereld

·

Apple Store Amsterdam iPhoneclub.nlDe Apple Store in Amsterdam is de grootste Apple Store ter wereld als het gaat om het aantal producten dat erin staat uitgestald. Dat stelt Apple over de winkel die zaterdagochtend 3 maart wordt geopend. Momenteel krijgen journalisten een rondleiding door de winkel die ook nog eens de langste Genius Bar van allemaal heeft. Aan de Genius Bar kan je in gesprek gaan met een Apple-medewerker om van alles bij te leren over de producten van Apple. Zo’n gesprek kan je aanvragen met de gisteren verschenen Apple Store-applicatie.

Het zal ook in Amsterdam mogelijk zijn om te betalen met behulp van EasyPay in de Apple Store-app. Hierdoor hoef je niet bij de balie af te rekenen, maar wordt het bedrag automatisch via je Apple ID afgeschreven. Om dit te doen moet je wel een creditcard aan je Apple ID koppelen: Click & Buy kan niet gebruikt worden.

De Apple Store in Amsterdam zal producten verkopen die alleen daar verkrijgbaar zijn. Venom en Incase hebben een aantal iPhone cases gemaakt die helemaal in het teken van Amsterdam staan, die voor €29,95 en €34,95 verkocht worden. Eén case met een Amsterdams motief en een bijbehorende laptophoes zijn enkel voor korte tijd verkrijgbaar.

Bowers & Wilkins heeft een witte versie van de P5-koptelefoon gemaakt die voor vier weken lang alleen in de Apple Store in Amsterdam te koop is. Deze wordt verkocht voor €299,95. Hiervoor was deze koptelefoon alleen in het zwart verkrijgbaar. De oranje Beats van Dr. Dre zijn ook te koop, maar deze zijn ook in andere Nederlandse winkels te vinden.

De eerste bezoekers van de Apple Store krijgen op zaterdag een oranje t-shirt van Apple cadeau. Op de voorkant van dit shirt staat het Apple-logo, gevolgd door het woord ‘dam’. De achterkant heeft een klein Apple-logo met de tekst “Apple Store, Amsterdam”.

We toonden gisteren ook al meerdere interieurfoto’s van de Amsterdamse Apple Store.

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

49 reacties

 1. door Jitse

  En qua vierkante meter?

 2. door Vedrano

  Grappig.. maar het zal aan mij kunnen liggen, als ik apple producten wil zien of aanraken kan ik dat tegenwoordig in 8/10 winkels, alle overige advies vind ik hier en met google..

  Leuk voor de fanboys die er opgewonden van raken, t logo en z’n winkel.. maar verder..

 3. door Iphonuh

  Maar verder…. denk eens groter Vedrano.
  Opa’s en oma’s oudere, noem maar op dit is huge voor die sector.

  Voor de mensen die erin opgroeien tja die zullen daar misschien gaan werken of Google gebruiker.

  In iedergeval Support wat je weinig ziet, en al helemaal in nederland.

 4. door Bas van der Ploeg

  Is de Grand Central Store niet veel groter?

 5. door Arie

  @Vedrano: De slogan van de Apple store: “Kom binnen om iets te kopen. Kom terug om iets te leren.” Dit is een concept wat in Nederland nog bar weinig voorkomt, zeker in de elektronica branche.

 6. door stef

  @Vedrano: Gratis Workshops, Evenementen, Optredens van bands uit binnen en buitenland.
  Projecten voor scholen en leraren die met hun klas langs kunnen komen.
  Business Events.
  Gastsprekers uit o.a. de literaire, Mode en Film en Designwereld (die later als Podcast terug te zien zien) en nog veel meer.

  Ik zeg ga zaterdag en later nog eens kijken en laat je verbazen. Hou ook de agenda op de Apple site in de gaten.

  Kortom veel meer dan een computer winkel

 7. door iMe

  @Arie: Precies! Trouwens, kan ik m’n iMac naar de Genius Bar brengen ter reparatie? Het valt nog onder de 1-jaar garantie periode.

  EDIT
  @Arie: Mooi, dat ga ik gelijk even doen!

 8. door Arie

  @iMe: Ja dat kan gewoon, wel eerst een afspraak maken via de site of app.

 9. door peer

  Niet echt heel belangrijk om te melden, maar die Oranje Beats zit gewoon in het standaard assortiment van Monster en is wereldwijd te bestellen, ook in de NL online apple store.

 10. door Roy

  Leuk dat het in Amsterdam zit, maar Alkmaar is voor mij beter te doen :-) En kom er al jaren voor mijn Apple produten.

 11. door ilse

  Dat ze zich inlaten met die Beats-troep! Meest overpriced produkt EVER!!! Wat een baggergeluid komt er uit die dingen!!

 12. door Peterfrans

  Wil niet vervelend doen hoor, maar wat is de meerwaarde van zo’n winkel t.o.v. andere winkels waar je Apple kunt kopen. Krijg je er extra korting? Betere service? Snellere levering? Meerjarige garantie?

 13. door Arie

  @Peterfrans: Betere voorraad, betere service, beste garantie (je koopt tenslotte bij het merk) en ik durf te wedden: meer kennis in huis. En daarnaast is het shoppen in een Apple Store een ervaring opzich vanwege de sfeer die er hangt en de manier hoe je daar als klant behandelt wordt, in positieve zin ;)

 14. door Peterfrans

  Origineel geplaatst door Arie
  @Peterfrans:Betere voorraad, betere service, beste garantie (je koopt tenslotte bij het merk) en ik durf te wedden: meer kennis in huis. En daarnaast is het shoppen in een Apple Store een ervaring opzich vanwege de sfeer die er hangt en de manier hoe je daar als klant behandelt wordt, in positieve zin

  We zullen zien. Online koop je ook bij het merk. Voorraad, service etc zou geen verschil mogen maken. Overigens is het een dolk in de rug van de vele retailers!

 15. door iMe

  Origineel geplaatst door Peterfrans
  We zullen zien. Online koop je ook bij het merk. Voorraad, service etc zou geen verschil mogen maken. Overigens is het een dolk in de rug van de vele retailers!

  Maar als je online koopt en je krijgt problemen kun je volgens mij niet zo snel terecht bij en APR… Bij een Apple Store maakt het niet uit waar je het product hebt gekocht, je krijgt wel direct betere service.

 16. door Harm Jan

  @Peterfrans: Deze retailers hebben zelf de keuze gemaakt om retailer te worden met de kans dat dit zou gebeuren !

  Ontopic: Vet ! Kan niet wachten om een keer heen te gaan :)

 17. door Michel

  Big deal. Een grote ruimte met grenen tafels. Daar spullen op zetten die iedere Applewinkel ook verkoopt. En daarvoor gaan jullie er heen rennen?

  Waste of time!

 18. door Christian Luijten

  Origineel geplaatst door Michel
  Waste of time.

  Posten op dit nieuwsbericht was geen waste of time bedoel je?

 19. door @rno

  Ziet er mooi uit en bij m’n volgende bezoek aan A’dam ga ik er ook zekers heen. Kan gemakkelijk voor de deur parkeren, is een groot voordeel.
  Maar zou’t er over een jaar ook nog zo mooi uitzien?

 20. Ik heb meteen mijn wallpaper pack een update gegeven. Download nu met “Appledam” achtergrond voor iPhone, iPod touch en iPad: http://basvanderploeg.nl/wallpaper

 21. door Pietje Puck.

  Ik ben vooral benieuwd naar hoe ze daar met garantie omgaan. Je hoort vaker dat Apple niet thuis geeft als je geen AppleCare hebt, en na 1 jaar wijst naar De Winkel van Aankoop, want dat staat in de wet. Nu zijn zij De Winkel; wat gebeurt er als je binnenloopt met een 1.5 jaar oude MacBook met defect? Ben heel benieuwd naar zulke ervaringen

 22. @Michel: Derde alinea, eerste zin:

  De Apple Store in Amsterdam zal producten verkopen die alleen daar verkrijgbaar zijn.

 23. door ilse

  Origineel geplaatst door peer
  Niet echt heel belangrijk om te melden, maar die Oranje Beats zit gewoon in het standaard assortiment van Monster en is wereldwijd te bestellen, ook in de NL online apple store.

  Beats zijn dan ook de headphones waar je het meest betaald voor de slechtste geluiskwaliteit. Puur een mode-item want met goed geluid hebben die dingen NIETS te maken…

 24. door piethenk

  hebben ze ook veel ruimte buiten de winkel? ik voorspel een ontzettend lange rij bij de launch van iPad 3/2S

 25. door hcsies

  @Bas vd Ploeg: Het is de grootste qua aantal producten.

  Knal 299.999 iTuneskaarten in die winkel en een verdwaalde iPhone en je kan zonder te liegen zeggen dat je de grootste bent met 300.000 Apple producten. :-)

 26. door Mikey

  Origineel geplaatst door ilse
  Beats zijn dan ook de headphones waar je het meest betaald voor de slechtste geluiskwaliteit. Puur een mode-item want met goed geluid hebben die dingen NIETS te maken…Origineel geplaatst door peerNiet echt heel belangrijk om te melden, maar die Oranje Beats zit gewoon in het standaard assortiment van Monster en is wereldwijd te bestellen, ook in de NL online apple store.

  Hey Ilse, ik weet niet welke Beats jij hebt gehoord maar ik heb die Beats Pro en het geluid is top! En ja ze zijn prijzig en je kan misschien betere van o.a. Sennheiser vinden die ook wat goedkoper zijn maar design vind ik ook belangrijk en daar betaal je dan ook voor.

 27. Origineel geplaatst door hcsies
  & Bas vd PloegHet is de grootste qua aantal producten.Knal 299.999 iTuneskaarten in die winkel en een verdwaalde iPhone en je kan zonder te liegen zeggen dat je de grootste bent met 300.000 Apple producten.

  Ze hebben de titel nu inderdaad aangepast. Deze was eerst ‘Apple Store Amsterdam is grootste Apple Store ter wereld’.

 28. door Chris

  @Mikey: Ze zijn overrated, heel simpel. Ze zijn niet slecht, maar voor hun prijsklasse wel (voor die prijs verwacht ik meer kwaliteit). Ze zijn mid-range terwijl ze high-range geprijsd zijn dus je betaal zwaar voor het merk & design. Niks mis mee, maar prijs/kwaliteitverhouding is niet optimaal. Voor in de studio en dergelijke hoef ik ze nooit te hebben in ieder geval.
  OT: ben erg benieuwd! Vond de store op 5th avenue ook geweldig, en is naast het eerste echte servicepoint ook een mooie trekpleister voor toeristen, wat de meeste stores zijn in grote steden!

 29. door Mickel

  Dan moet je eigenlijk ook gewoon op termijn overal Apple stores bouwen en je producten niet meer in andere winkels verkopen, want dan pas zou je je echt onderscheiden en de maximale exclusiviteit handhaven.
  Snap best dat dat niet te doen is, omdat je dan niet aan de vraag kunt voldoen, maar nogmaals, hij heeft een punt…

 30. door Mickel

  Hij heeft wel een punt…
  Natuurlijk het zijn prachtige winkels, en als Apple fan voel ik mij er zeker thuis. Ik heb echter de biografie van Steve Jobs gelezen en daarin wordt er nogal geschreven over de filosofie van de Apple store en wat Jaobs ermee wilde bereiken.

  “Het op een zo origineel en mooi mogelijke manieren aanbieden van net zo originele en mooie producten, zodat deze producten niet in verband worden gebracht met andere merken”

 31. door Sjelle86

  In de London Apple store 1 keer geweest in de hoop er op zn minst 1 heel deftige ipad2-hoes te vinden maar de keuze was wel heeeeel gering(vorig jaar in juli was de ipad2 nog niet erg lang uit natuurlijk..). Moet wel zeggen dat mn daar heel vrizndelijk is en je voelt je daar enorm vrij als klant. heb nog eventjes die lego star wars gedaan op een iMac..was een lokaal lannetje denk ik. positieve ervaring al bij al maar iets meer kleur had in de afwerking had niet misstaan:)

 32. door Maarten

  @Iphonuh: Dus het is gewoon een bejaarden shop? k dan.

 33. door Daan

  Hoe laat zou je bij de store moeten zijn zaterdag om bij de eerste 4500 te horen? Ze hadden het immers over de eerste 4500 bezoekers en niet de eerste 4500 klanten dus ook als je niks koopt zou je toch zo’n t-shirt moeten krijgen :-?

 34. door Jasper

  Ben benieuwd of we straks daar ook heen kunnen voor garantie. T mobile heeft mijn contract ontbonden nadat ik alles betaald had behalve wat ik niet hoefde te betalen, 2 weken later brief gekregen dat ik het inderdaad niet had hoeven betalen maar dat ik t toch wel had moeten betalen en t dan verrekend was.. Zucht, maar goed als ik daar heen ga zie ik mij. Telefoon niet meer terug denk ik :p

 35. Origineel geplaatst door Mikey
  Hey Ilse, ik weet niet welke Beats jij hebt gehoord maar ik heb die Beats Pro en het geluid is top! En ja ze zijn prijzig en je kan misschien betere van o.a. Sennheiser vinden die ook wat goedkoper zijn maar design vind ik ook belangrijk en daar betaal je dan ook voor.

  En voor de mensen die het wel willen kopen, ben nu in de Apple reseller op de 4de verdieping van de Bijenkorf te Amsterdam, en ook daar is de beats audio studio oranje gewoon te koop: (plaatje)
  Wel veel te duur, dat ben ik met de andere commenters eens. Voor nog geen fractie van die prijs kun je een kwalitatief veel betere hoofdtelefoon van seinheiser krijgen. Die maken pas goede koptelefoons.

 36. door Raymond

  Apple store is marketing technish gewoon top, net zoals hun producten.

 37. door GKD

  Is het eigenlijk ook mogelijk om met je saldo op je Apple-ID te betalen? Heb namelijk geen creditcard, dus ook geen creditcard aan mijn account gekoppeld, er staat echter heel veel saldo op mijn account (cadeaubonnen gekregen) ?

 38. door iMe

  Origineel geplaatst door Daan
  Hoe laat zou je bij de store moeten zijn zaterdag om bij de eerste 4500 te horen? Ze hadden het immers over de eerste 4500 bezoekers en niet de eerste 4500 klanten dus ook als je niks koopt zou je toch zo’n t-shirt moeten krijgen

  Ik denk dat ik er om 8 uur ben… 4500 is een hoop en ik denk eerlijk gezegd dat er niet zoveel mensen gaan staan. En iedereen die langs de deur loopt bij de opening krijgt een shirt.

 39. door Dan

  @iMe:

  Er staat nu al een dikke rij bij de apple store!

 40. door Daan

  Origineel geplaatst door Dan
  @iMe:Er staat nu al een dikke rij bij de apple store!

  Echt? Heeft iemand daar een foto van toevallig?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.