Apple recyclingprogramma geeft tot 437 euro voor je oude iPhone

·

Recyclingprogramma AppleHet is sinds kort mogelijk om je iPhone en iPad bij Apple in Nederland te laten recyclen. Doe je dit, dan krijg je een bedrag afhankelijk van je product en de staat waarin het verkeert. Apple’s recyclingprogramma is al langer in Nederland beschikbaar, maar tot voor kort kon je hier alleen MacBooks en iMacs laten recyclen. Nu is het dus ook mogelijk om iPhones en iPads te laten recyclen. Apple werkt samen met het Dataserv, een Engels bedrijf.

Hoeveel je voor je oude iPhone of iPad krijgt, hangt af van het model en in hoeverre hij nog intact is. Voor een onbeschadigde iPhone 4s met 64 GB krijg je 437 euro. Heeft dezelfde iPhone waterschade opgelopen, dan gaat er 100 euro van dit bedrag af. Een onbeschadigde iPhone 4 met 16 GB opslag levert 211 euro op. Door een formulier op Apple’s site in te vullen kom je erachter hoeveel je precies krijgt voor je iOS-apparaat. Let wel op: hoewel Apple’s site een bedrag toont, wordt de eigenlijke waarde pas bepaald nadat Dataserv je iPhone heeft ontvangen.

Meer informatie: Apple Recyclingprogramma

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

33 reacties

 1. door Egon

  Natuurlijk alleen te besteden in de Apple Store….

 2. door Flieps

  Hier moet je geen waarde aan hechten. Dit is alleen maar in het kader van de corporate governance. “Kijk, wij doen ook aan recycling en zijn dus een groen bedrijf!” Uiteraard goed dat Apple hier aan mee doet, maar in de praktijk heeft het geen waarde.

  Geen kip die een iPhone 4s terug brengt naar Apple voor EUR 437. Op Marktplaats/iPhoneclub krijg je een veel hoger bedrag voor een 64GB iPhone 4s.

 3. door enrique

  Lekker, site springt steeds terug naar het invulscherm als ik alles ingevuld heb.

 4. door Mees

  Mm, die van mij (4) is in het toilet gevallen en écht overleden. Dus stel dat ik er dan toch nog geld/waardebon voor krijg, wat moet ik er anders mee? Dan is het toch mooi mee genomen of zie ik iets over het hoofd?

  update: als het toestel waterschade heeft en niks meer doet is je toestel niente waard.

 5. Origineel geplaatst door Mees
  Mm, die van mij (4) is in het toilet gevallen en écht overleden. Dus stel dat ik er dan toch nog geld/waardebon voor krijg, wat moet ik er anders mee? Dan is het toch mooi mee genomen of zie ik iets over het hoofd?update: als het toestel waterschade heeft en niks meer doet is je toestel niente waard.

  Een iPhone 4 is op marktplaats al snel €50-€100 waard ook al doet hij niets meer.

 6. door L0ngj0hn

  @Flieps: Wat is dat nou voor onzin. Je weet zeker niet hoeveel die onderdelen verder nog waard zijn. Daarom heb je veel van die reclames op tv waar je je telefoon naar kunt sturen in ruil voor (te weinig) geld.
  Daarnaast verkoopt Apple ook heel goed met refurbished toestellen.

  Als Apple graag ‘groen’ wilde zijn dan hadden ze het er sowieso bij gezet.

 7. door Ryan

  Heb nog een iphone 4 wit, die na 5 minuten uitvalt en dan weer opstart… Ff proberen? Of marktplaats

 8. door Mark

  @Ryan: Als dit een storing is die buiten jouw schuld is dan valt de 4 nog gewoon onder garantie (ervan uitgaande dat je ‘m in de EU gekocht hebt)

 9. door hennie

  @L0ngj0hn: Apple schrijft “sowieso” alles op wat ze wil?

 10. door Paul

  Hmm 62 euro voor een werkende 3GS. Waarom maakt Apple zijn sites niet iPhone friendly?

 11. door Bassie

  Kun je beter bij de Phonehouse zogenaamde trade-in doen. Krijg je er meer voor!

 12. door Bart

  Wie gaat er nu zijn toestel voor een habbekrats weggeven, ik niet in elk geval. Ikzelf heb nog een 3GS 8gb verkocht voor 250€. In perfecte staat wel zonder één enkel krasje, het onderhouden van je toestel bepaald de waarde als je hem verkoopt. Ik heb al iphones 4 gezien waar ik geen 100€ meer voor geef.

 13. door basvn

  jammer dat je geen Ipod Touch kan invullen.. heb hier nog een kapotte 2e generatie liggen :)

 14. door Maccew

  Site is ook niet Safari voor Mac OS X-vriendelijk. Waardes springen terug bij bevestiging. Via Firefox geen problemen #fail

  €48 voor schadevrije iPhone 3G, dacht het niet. :-P

 15. door Caspar

  Gewoon op marktplaats zetten, krijg je er veel meer voor.. Mijn iPhone 3G leverde me nog 250 euro op

 16. door Floris

  iPhone 3G, Zwart 16GB. Bijna niets mee aan de hand maar sleep button is defect: 12 EUR.

  Laat me niet lachen…

 17. @Mees: Mees, gewoon even naar de Apple store (Amsterdam) gaan. Dan kun je hem omwisselen voor een nieuwe tegenbetaling van € 150,- Dan heb je gewoon weer een nieuwe :). On-topic; de actie is goed, maar heeft weinig waarde.

 18. door Arjan

  Loooool 4 euro voor een iPhone 2g 4gb :)
  Die zijn zeldzaam en goud waard !!!!

 19. door Flieps

  @L0ngj0hn: http://www.apple.com/recycling/

  Dat doen ze ook……

 20. door rumor

  62 euro voor een perfecte 3GS

 21. door pipo

  Uit de voorwaarden

  Betalingen kunnen uitsluitend naar een bankrekening in het België worden gedaan.

  hahaha

 22. door rens

  Als ik me iphone 4s 64 gb onbeschadigt in lever krijg ik maa 109 euro!!

 23. door Willem

  @Mees: Kijk hier eens op voor prijzen van kapotte iPhones! Wordt nog best goed voor betaald…

 24. door Alfred

  Origineel geplaatst door Orry van Doorn
  @Mees: Mees, gewoon even naar de Apple store (Amsterdam) gaan. Dan kun je hem omwisselen voor een nieuwe tegenbetaling van € 150,- Dan heb je gewoon weer een nieuwe . On-topic; de actie is goed, maar heeft weinig waarde.

  Geld dat voor alle schadegevallen, bv. ook een gebroken scherm? En is het nog tot een bepaalde leeftijd? Ik heb nl. een iPhone 4 16GB wit, gebroken scherm en start ook niet meer op en een iPhone 4 16GB zwart waar tijdens het bellen de microfoon uitvalt (microfoon werkt goed, is een chip probleem) die ik allebei wel voor €150 wil omruilen tegen een werkende.

 25. door Whizz

  Is het echt een recycle actie? Het lijkt mij eerder dat Apple of dat bedrijf met wie ze werken de intentie heeft de toestellen (opgeknapt) opnieuw te verkopen.

 26. door Zwaul

  iPhone 4S (16GB) Zwart
  Schatting door Dataserv:
  EUR 336,00

 27. door Kevin

  Wauw, krijg toch €4 terug voor m`n in perfecte staat verkerende iPhone 2g..

 28. door jelle

  Een vriend van mij leverde zijn iPhone 3GS 8GB in, het frame was een beetje stuk en de volume knop was eruit. Het geluid werkte ook niet meer goed. Hij is naar de Apple Store gegaan en heeft voor € 150,- een nieuwe iPhone 3GS gekocht omdat hij z’n oude inleverde. Een iPhone 3GS kost € 349,99 bij Apple, hij heeft dus 200 euro ‘gekregen’ voor z’n oude, toch wel kapotte, iPhone.

 29. door Orry van Doorn

  Ik kan daar niet uitgebreid antwoord opgeven in dit reactie forum, neem even contact op. Dan help ik je aan de juiste info

 30. door Alfred

  @Orry van Doorn: Graag, maar hoe? Zit je ook hier op het forum?

 31. door Bubbly

  Mega zware blunder van Apple.

  In Safari 5.1.7 worden de keuzes gereset bij het klikken op de knop, maar het werkt perfect in Chromium.. Dit is zelfmoord.

 32. door Moss

  Dat de site niet werkt met Safari is wel weer knullig. Maar de prijs die je terugkrijgt voor een iPad is wel erg aan de lage kant. Er zijn Apple resellers die er meer voor geven.

 33. door Wil

  Ik heb een in goede staat verkerende iPhone 3Gs ingestuurd. Wilde wel eens hun reactie weten. Kreeg bericht dat ik geen geld krijg omdat is gebleken dat de accu was opgezwollen en daardoor het display kapot. Nog nooit zo’n een l*l verhaal gehoord. Er mankeerde helemaal niets aan die Iphone toen ik hem opstuurde. De tekst in de e-mail stond ook nog vol met taalfouten. En ik moet 20 euro betalen als ik de iphone terug wil.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.