Apple recyclingprogramma geeft tot 437 euro voor je oude iPhone

· Bastiaan Vroegop

Recyclingprogramma AppleHet is sinds kort mogelijk om je iPhone en iPad bij Apple in Nederland te laten recyclen. Doe je dit, dan krijg je een bedrag afhankelijk van je product en de staat waarin het verkeert. Apple’s recyclingprogramma is al langer in Nederland beschikbaar, maar tot voor kort kon je hier alleen MacBooks en iMacs laten recyclen. Nu is het dus ook mogelijk om iPhones en iPads te laten recyclen. Apple werkt samen met het Dataserv, een Engels bedrijf.

Hoeveel je voor je oude iPhone of iPad krijgt, hangt af van het model en in hoeverre hij nog intact is. Voor een onbeschadigde iPhone 4s met 64 GB krijg je 437 euro. Heeft dezelfde iPhone waterschade opgelopen, dan gaat er 100 euro van dit bedrag af. Een onbeschadigde iPhone 4 met 16 GB opslag levert 211 euro op. Door een formulier op Apple’s site in te vullen kom je erachter hoeveel je precies krijgt voor je iOS-apparaat. Let wel op: hoewel Apple’s site een bedrag toont, wordt de eigenlijke waarde pas bepaald nadat Dataserv je iPhone heeft ontvangen.

Meer informatie: Apple Recyclingprogramma

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.