Apple-patent beschrijft antenne in trackpad of iPhone-scherm

06 mei 2012, 19:07 · Gonny van der Zwaag

touchsensorAls je de patentaanvragen van Apple volgt, dan blijkt daaruit dat er al langere tijd wordt nagedacht over meer draadloze functies in de MacBooks. We hebben het daarbij niet over Wi-Fi (dat zit er al in), maar het gebruik van mobiele netwerken zoals 3G of 4G. Een nieuwe Europese patentaanvraag beschrijft hoe Apple de antenne voor dergelijke draadloze functies kan verwerken in de trackpad van een MacBook of in het scherm van een iPhone of soortgelijk apparaat. Maar waarom zou Apple de antenne in het scherm willen verwerken?

Als je de geruchtenstroom rond de toekomstige iPhone hebt gevolgd, weet je dat er een kans bestaat dat Apple ooit een iPhone maakt met een metalen achterkant. De eerste generatie iPhone had natuurlijk ook een aluminium achterkant, maar daarbij was een plastic strip aangebracht om slechte ontvangst te voorkomen. Apple beschrijft in de patentaanvraag dat het lastig is om antennes in een elektronisch apparaat te verwerken. Sommige apparaten zijn klein, waardoor de ruimte voor antennes beperkt is. Ook kan de werking van de antenne worden geblokkeerd door metalen onderdelen. Verderop in de patentaanvraag geeft Apple aan dat de gekozen oplossing voordelen heeft voor ‘device 10′. Dit apparaat is in de tekeningen weergegeven als een MacBook en een iPhone:

antenne macbook iphone

Via: Patently Apple

Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

3 reacties

 • Chris
  2 years

  Hm. Dus juist de plek van een MacBook of iPhone waar je het meeste contact mee hebt, gaat straks de meeste straling afgeven. Terwijl er nog steeds tegenstrijdige rapporten over de gezondheidseffecten van die straling uitkomen.

  Antwoord Quote

 • hennie
  2 years

  Wat moeten we met deze informatie? De lezer is toch niet werkzaam bij het Europees Octrooibureau?

  Antwoord Quote

 • iFagot
  2 years

  Ja hennie, je hoeft het ook niet te lezen… Dus wat moeten we met jou informatie..

  Antwoord Quote

Comments are closed.