Apple overwoog ooit iPhone met hardware-toetsenbordje

· Gonny van der Zwaag

Nuu-MiniKey-iPhone4Tony Fadell, voormalig topman bij Apple, zegt dat er serieus is overwogen om een iPhone met hardware-toetsenbordje uit te brengen. Fadell wordt gezien als de ‘vader van de iPod’ en was jarenlang verantwoordelijk voor de iPod-divisie van Apple. Ook was hij tot de iPhone 3GS betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone. In feite waren er drie opties waaruit Apple kon kiezen, waaronder een iPod met ingebouwde telefoon. Een toestel met hardware-toetsenbordje was haalbaar, maar niet de meest elegante oplossing. Pas later besloot Apple om een toestel uit te brengen dat volledig via het touchscreen te bedienen was.

Fadell geloofde vanaf het begin in een virtueel toetsenbord en wilde liever wachten tot bediening via een schermtoetsenbordje goed werkte. Fadell was betrokken bij maar liefst 18 iPod-varianten die in de loop der jaren op de markt zijn gekomen. Tegenwoordig houdt Fadell zich bezig met zijn eigen bedrijf Nest, waar een design-thermostaat met smartphonebediening wordt ontwikkeld. Hij ondervindt daarmee aan den lijve de gevolgen van het patentensysteem in de VS, waar Apple ook regelmatig mee te maken heeft. Concurrent Honeywell heeft Nest aangeklaagd omdat ze vinden dat zij de ronde thermostaat hebben uitgevonden.

Het accessoire op de foto hierboven is een Nuu MiniKey-toetsenbordhoes voor iPhone 4 en 4S.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.