Apple neemt manager van Yahoo-vrouwensite in dienst

·

jessica jensenApple heeft opnieuw een topper van een concurrerend bedrijf binnengehaald. Jessica Jensen was bij Yahoo verantwoordelijk voor de vrouwensite Shine en alle content over lifestyle en gezondheid. Ze speelde een cruciale rol in de plannen van Yahoo rond content voor vrouwen. Voor de nieuwe CEO Scott Thompson betekent het een zwaar verlies; hij wil Yahoo namelijk meer als mediabedrijf op de kaart zetten. Zelf hadden we nog niet eerder van Shine gehoord, maar het zou een van de grootste vrouwensites in de VS zijn. Jensen praatte bij Yahoo mee op strategisch niveau sinds ze 3 jaar geleden bij het bedrijf binnenkwam.

Daarvóór richtte ze de site LowImpactLiving.com op, een website over milieuvriendelijk wonen. Insiders zeggen dat Jessica Jensen bij Apple gaat werken in de iAd-divisie, gericht op mobiele advertenties. Apple haalde daarvoor al voormalig Yahoo- en Adobe-reclameman Todd Teresi binnen. De kans dat ze bij Apple met vrouwen- of gezondheidsproducten bezig gaat, lijkt dus niet zo groot.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door Jasper

  Die zal ongetwijfeld zich bezig gaan houden met reclames voor vrouwen..

 2. door Sam

  Zal inderdaad iets met vrouwen reclames gaan doen. Beter dan top managment want dan ben je nietsnut

 3. door JPJdeMaat

  @Sam: Wel een goed verdienende nietsnut.

 4. door Henkie

  Logisch dat de iPhoneclub nog nooit van Shine gehoord heeft, jullie hebben geen mensen met vrouwelijke interesses in het team.

 5. door Hillechien

  Wat een rare discussie hierboven.
  Ik hoop en verwacht dat Jensen iets aan de vervuiling van Apple producten gaat doen, gezien haar verleden bij lowimpactliving.com

 6. door hennie

  Interessant nieuws. Het wachten is nu op informatie over wie het nieuwe hoofd van Apples postkamer wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.