Apple neemt manager van Yahoo-vrouwensite in dienst

· Gonny van der Zwaag

jessica jensenApple heeft opnieuw een topper van een concurrerend bedrijf binnengehaald. Jessica Jensen was bij Yahoo verantwoordelijk voor de vrouwensite Shine en alle content over lifestyle en gezondheid. Ze speelde een cruciale rol in de plannen van Yahoo rond content voor vrouwen. Voor de nieuwe CEO Scott Thompson betekent het een zwaar verlies; hij wil Yahoo namelijk meer als mediabedrijf op de kaart zetten. Zelf hadden we nog niet eerder van Shine gehoord, maar het zou een van de grootste vrouwensites in de VS zijn. Jensen praatte bij Yahoo mee op strategisch niveau sinds ze 3 jaar geleden bij het bedrijf binnenkwam.

Daarvóór richtte ze de site LowImpactLiving.com op, een website over milieuvriendelijk wonen. Insiders zeggen dat Jessica Jensen bij Apple gaat werken in de iAd-divisie, gericht op mobiele advertenties. Apple haalde daarvoor al voormalig Yahoo- en Adobe-reclameman Todd Teresi binnen. De kans dat ze bij Apple met vrouwen- of gezondheidsproducten bezig gaat, lijkt dus niet zo groot.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.