Apple krijgt patent op geïntegreerd touchscreen

·

apple touchscreenSamsung is niet de enige partij waarmee Apple patentkwesties uitvecht. Er woedt ook nog een juridische strijd met HTC en daarin heeft Apple alweer een klein succesje geboekt. Ze kregen 20 nieuwe patenten toegewezen, die ze meteen kunnen gebruiken om HTC en andere fabrikanten aan te pakken. Eén ervan beschrijft een geïntegreerd touchscreen, waarin een aantal componenten zijn samengevoegd tot één geheel. Zodoende zijn er minder losse componenten nodig, waardoor de schermen van de iPhone en iPad platter kunnen worden uitgevoerd en minder energie verbruiken.

De schermen zijn ook helderder, bevatten minder onderdelen en vergen minder productiestappen. In de patentaanvraag zijn toepassingen te zien in een mobiele telefoon, mediaspeler en personal computer. Andere patenten die Apple kreeg toegewezen hebben onder andere betrekking op een Voicemail Manager voor mobiele apparaten, de laadvolgorde van applicaties bij het opstarten van een mobiel apparaat en het automatisch configureren van een computer op basis van het land waarin hij wordt opgestart.

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

19 reacties

 1. door Carel

  Ik ben geen techneut maar volgens mij heeft Apple een patent gekregen op EEN touchscreen technologie en niet DE touchscreen technologie.

  LG, Sony en Samsung bijvoorbeeld hebben weer andere patenten als het gaat om touchscreens.

 2. door Tjerk

  Wat een onzinpatenten, in America krijg je heel makkelijk patenten toegewezen, dat betekend nog niet dat ze rechtsgeldig zijn in andere landen. Dat Voicemail patent is identiek aan Google Voice… alleen google doet niet aan patenten. Ze doen aan innovatie.

 3. door Thijs

  Ik ben ook geen techneut, maar volgens mij schiet dit hele gedoe het doel dat men ooit voor ogen had met patenten volledig voorbij…

 4. door Flieps

  Het nieuws staat de laatste tijd bol van patenten en iPhone/Apple geruchten.

  Ik kan niet wachten tot iOS 5 komt en er weer handige tips op dit forum komen.

 5. door Bram

  De patenten strijd vind ik zoiezo nergens op slaan.
  Het bereikt alleen maar dat apparaten duurder worden voor de consumenten (licenties) en dat ze de apparaten misschien niet eens meer kunnen kopen (door import-verboden)

 6. door John

  Wat een onzin patenten.

 7. door iBouke

  Het verhaal gaat dan ook over geintrigeerde touchscreens.

 8. door jer

  Getting abit sick of apple at the moment , buying every patent it can to stop the competition , think its time for an anti apple facebook and twitter campain to start to knock some sense into apple

 9. door Herbert

  Origineel geplaatst door iBouke
  Het verhaal gaat dan ook over geintrigeerde touchscreens.

  Intrigrerend..

 10. door Thijs

  Origineel geplaatst door jer
  Getting abit sick of apple at the moment , buying every patent it can to stop the competition , think its time for an anti apple facebook and twitter campain to start to knock some sense into apple

  Ja…. daar ligt Apple echt wakker van

  Origineel geplaatst door Tjerk
  … alleen google doet niet aan patenten. Ze doen aan innovatie.

  En apple niet?? Vóór de iPhone was iedereen op een veel te complex OS enkel met een stylus op een resistive touchscreen aan het klooien. Apple heeft de boel 180 graden omgedraaid en smartphones for the masses bedacht. Dát is pas innovatie.

 11. door Alfred

  Stuk voor stuk onzinnige patenten, zoals patenten tegenwoordig eigenlijk bijna altijd onzinnig blijken te zijn…

 12. door Maarten

  Apple is al niet veel beter…. Patenten kopen om Concurrenten dwars” te zitten. Laat ze zich houden met innovatie, daarvoor worden ze gewaardeerd. Niet voor dit soort defensieve strategien

 13. door bakman

  Origineel geplaatst door jerGetting abit sick of apple at the moment , buying every patent it can to stop the competition , think its time for an anti apple facebook and twitter campain to start to knock some sense into apple

  check your facts.

  Of all registered patents by tech companies this + last year, Samsung had most and Apple had the least.

 14. door Noëlle

  Oke, dit vind ik toch wel te ver gaan hoor. Speciaal patenten aanvragen zodat je weer lekker kan bekvechten met een ander bedrijf? Kom op zeg…

 15. door Bubbly

  Samsung heeft in 2010 meer dan 10x zoveel patenten toegewezen gekregen en dan laten we de rest (HTC vooral) er nog buiten..

 16. door Rick Kerkhof

  Alles wat je verzint is later verboden door die *** patenten…

  Wie patenten heeft bedacht mag nu de boel weer opschonen, of diegene nu dood is of niet. Ik (en véél andere mensen) ben er nu even helemaal klaar mee.

  OT: Ik snap het niet helemaal. Dus niet een “los” scherm maar iets wat al op het moederbord zit ofzo?

  Als dat zo is… Als je scherm dan een keer kapot gaat dan kan je ook een nieuw moederbord gaan kopen…

 17. door Evander

  @Thijs:

  Wanneer hadden ze dat gedaan? Uhh, oja, in 2007. Ze zijn nu puur aan het graaien naar patentenovertredingen, zodat ze de concurentie die vernieuwender is, de mond te snoeren. Ze lopen voor met praatjes en hun mooie designs, maar wat ze qua hardware leveren (touchscreen niet meegerekend) is niet om over naar huis te schrijven.

  Een paar simpele voorbeeldjes:

  – ATV: geen 1080 output zonder jailbreak.
  – iPhone: geen bluetooth bestandsverzending (??)
  – iMac: verschrikkelijk weinig keuze, en wat je als optie kiest mag je vele Apple-euries neerleggen.

 18. @Tjerk: Ze hebben niks uitgevonden alleen maar gejat. Notificaties van Palm OS. DE 4 x 4 layout van de iPhone. De zoekmachine van Altavista. Cloud mail service van SkyDrive. Ik zie maar geen uitvindingen van Google. Dus alleen maar jatwerk.

 19. door Pieter

  Origineel geplaatst door Cornerstar31
  @Tjerk: Ze hebben niks uitgevonden alleen maar gejat. Notificaties van Palm OS. DE 4 x 4 layout van de iPhone. De zoekmachine van Altavista. Cloud mail service van SkyDrive. Ik zie maar geen uitvindingen van Google. Dus alleen maar jatwerk.

  Als je dat soort dingen al jatwerk noemt kun je ook moeilijk ontkennen dat Apple tegenwoordig alleen maar met jatwerk komt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.