‘Apple iTV concurrent voor desktopcomputers’

·

Apple TVGeruchten wijzen al lange tijd op de iTV, een televisie van Apple die via Siri bestuurd kan worden. Zou Apple zo’n televisie op de markt brengen, dan zou deze wellicht niet alleen concurreren met andere televisiemakers. Volgens analist Ben Reitzes van Barclays zouden ook desktopcomputers de druk van de Apple iTV kunnen voelen. De Apple iTV zou immers gebruikt kunnen worden als digitale hub in huis, iets dat nu veel met computers gebeurt.

Reitzes zegt het volgende:

We geloven nog steeds dat Apple een volledig geïntegreerd televisie-ecosysteem wil uitbrengen dat als digitale hub in huis dient en vele computertaken op zich neemt. Uiteindelijk zou zo’n ecosysteem druk kunnen uitoefenen op consumenten-desktops, op dezelfde manier dat de iPad dit volgens ons ook met consumenten-notebooks heeft gedaan.

Om te concurreren met desktops moet Apple wel eerst de Apple iTV op de markt brengen, iets dat volgens Reitzes nog wel eventjes kan duren. Hij beaamt de circulerende geruchten over de Apple TV, die zou veranderen in een settop-box voor televisieproviders. Reitzes denkt dat Apple zich hiermee op een andere televisiestrategie richt dan voorheen. Met de settop-box zou er worden gewerkt aan een sofware-ecosysteem voor televisies, dat via iTunes uiteindelijk verbonden kan worden met iPhones, iPads en Macs in hetzelfde huis. Iets dat de huidige Apple TV al in beperkte mate doet: met AirPlay kun je immers video en muziek op je iOS-apparaten afspelen op een Apple TV.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

8 reacties

 1. door patrick

  Er staat bij mij een windows-server voor al mijn media, deze voorziet ook al onze windows-pc’s van backups. De media die op deze server staat is te krijgen via mac, windows, android, xbox360. iOS weet ik niet aangezien mijn iPad is gevallen.

  maar, ik zie apple-TV deze niet overnemen. zal een slecht samenwerken met windows opleveren, om nog maar te zweigen over de android apparaten. nee… dat wordt hem niet.

 2. door Whacko

  @patrick: je kunt onder OSX ook gewoon network shares maken en dergelijke dus dat levert geen verschil op. Groot voordeel is dat al je Apple apparaten zonder configuratie met elkaar samenwerken.

 3. door Ray

  Ben benieuwd of dat werkt met stembediening. Als b.v. je volume te hard staat lijkt het mij dat je dan wel erg moet gillen.

 4. door cfvr

  @patrick: Met alle restecp, maar het is natuurlijk niet echt relevant of Apple jouw Windows servert obsolete gaat maken of niet ;-)

  OT: Ik zie dit als een tussenoplossing, tot de smartphones zo krachtig worden dat alle content/games/etc gestreamed word naar een willekeurig dom scherm. Je mobiel is de poort naar je cloud data en dat stream je direct naar eender welk scherm/appparaat.

 5. door Mr_Gee

  @patrick: Ik ben blij dat er iemand wel zelf nadenkt ipv. schaapjes gedrag vertoont en gewoon maar volgt (ja Whacko, ik kijk naar jou)
  een voordeel is dat het “gewoon” werkt, een nadeel is dat het niet makkelijk met windows/linux/android werkt

 6. door Tripple

  @Mr_Gee: Er zijn er wel meer die nadenken hoor.
  Ik gebruik een Acer Idea als digitale hub waarop spijtig genoeg Windoos draait, alle media staat op een Linux server en voor de dagelijkse taken heb ik een hele rij Apple spullen tot mijn beschikking.

 7. door MR2DEVIL

  Zolang ze niet heel flexibel zijn in de afspeelbare formaten (zoals bijvoorbeeld MKV), dan zal er (in ieder geval vanuit de download hoek) altijd behoefte blijven bestaan voor een pc/notebook/ander apparaat, naast het Apple product, om die content af te kunnen spelen of te converteren.

 8. door Jasper

  @Mr_Gee: Gelukkig maar dat jij ons komt leiden over dit product, waar nog niets zeker over is, laat staan of het er überhaupt komt.
  Ja, ik kijk naar jou Mr_Gee.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.