Apple: iPhone-problemen? Start hem eens opnieuw op

13 november 2012, 10:51 · Bastiaan Vroegop

Genius BarProbeer je online een afspraak te maken bij de Genius Bar voor problemen met je iPhone, dan zal je voortaan verzocht worden om hem eerst eens opnieuw op te starten. Volgens Apple worden veel problemen namelijk opgelost door dit eerst eens te proberen. De suggestie beperkt zich tot de iPhone: maak je een afspraak voor problemen met je iPod of iPad, dan hoef je van Apple de resettruc niet te proberen.

De nieuwe suggestie op de site van Apple kan er op wijzen dat overwegend veel mensen bij de Genius Bar kwamen opdagen met problemen die met een simpele reset opgelost konden worden. Aan de andere kant is een reset wellicht niet iets waar je snel aan denkt met je iPhone: in veel gevallen hangt de iPhone voordat hij leeg is alweer aan een oplader, waardoor hij zelden wordt uitgeschakeld.

Je kunt de iPhone opnieuw opstarten door de knop bovenop en de homeknop onder het scherm tien seconden lang ingedrukt te houden.

Genius Bar reset

Apple is zeker niet het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de aloude resettruc, zo herinnert 9to5Mac ons:

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

16 reacties

 • lo3k
  1 year

  In tegenstelling tot wat er in het artikel staat:
  Apple doet de suggestie om de iphone the RESETTEN (power + homeknop 10 seconden). Dit is iets anders dan RESTARTEN. (zie ook screenshot in het artikel)
  (Red.)Verduidelijkt.

  Antwoord Quote

 • Stijn
  1 year

  In het filmpje hebben ze het over resetten, niet opnieuw opstarten.

  Foutje….?

  Antwoord Quote

 • Timosha
  1 year

  Origineel geplaatst door Traquan
  Dat is niet hetzelfde.

  Een “reset” is hetzelfde als uitzetten en weer aanzetten. In beide gevallen reboot de iPhone en wordt het besturingssysteem opnieuw opgestart.

  Antwoord Quote

 • Carlos
  1 year

  Raar, een probleem ontstaat niet zomaar. Resetten help maar wie zegt dat die probleem nogmaals naar voren komt. Is het niet beter de problemen te bestuderen en een echte oplossing voor brengen. Mijn iPhone 4S heeft niet zoveel problemen om continu te resetten/restarten. Raar.

  Antwoord Quote

 • Marciemarc
  1 year

  En ik dacht dat dit juist het sterke punt is van iOS en MacOSX, lijkt een beetje op een windows truc, heb je een blauw-scherm hanger, dan even resetten en alles werkt weer.
  Nee, het sterke punt van een OS moet juist zijn dat je nooit hoeft te resetten/herstarten.
  Alhoewel ik sinds Moutain Lion ook merk dat ik steeds vaker moet herstarten om het ding nog een beetje vlotjes te laten lopen.
  Bij iOS zorg ik er wel voor dat alle applicaties steeds afgesloten worden (double click home button, tap/hold icon 2 sec, tap icon to close). Ik hoef eigenlijk nooit mijn iOS device te herstarten, alles werkt prima op deze manier.

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Origineel geplaatst door Timosha
  Een “reset” is hetzelfde als uitzetten en weer aanzetten. In beide gevallen reboot de iPhone en wordt het besturingssysteem opnieuw opgestart.

  Er is wel degelijk een verschil bij het normaal uitzetten neemt het OS de tijd om netjes af te sluiten. Bij de harde reset gaat het apparaat gewoon uit en start daarna opnieuw op. Dus NIET in beide gevallen is het een reboot

  Antwoord Quote

 • Traquan
  1 year

  @Timosha: Dat is niet waar. Bij een RESET worden RAM en cache geleegd, bij simpelweg opnieuw opstarten gebeurt dit niet!

  Het is daarom niet hetzelfde, en Apple raadt dus (voor de duidelijkheid) een RESET aan.

  Ik heb ook al eens gehad dat mijn iPhone met volle batterij ineens uitviel, geen enkele knop reageerde toen nog, ook powerknop niet. Reset deed het echter nog wel, en loste het probleem op.

  Antwoord Quote

 • Paul
  1 year

  Oplossing nummer 1. Heb je m al gereset?

  Antwoord Quote

 • Robbin
  1 year

  Zo slecht is het niet dat Apple dit voorstelt. Telefoons zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat het netzoals met een computer verstandig is opnieuw op te starten, ik heb klanten die klagen over trage iphone’s, ja die staan dan al een jaar achter elkaar aan zonder ooit opnieuw opgestart te worden. 1x per week opnieuw opstarten is niks mis mee, ook voor je netwerk connectie, dan connect je weer opnieuw met het netwerk van je provider waardoor de kans op verbindingsklachten aanzienlijk kleiner is.

  Antwoord Quote

 • AlexT
  1 year

  75% van alle computerproblemen zijn op te lossen door het systeem opnieuw op te starten. Dus zo raar is het niet dat hetzelfde geldt voor de iPhone.

  Antwoord Quote

 • Martijn
  1 year

  Opnieuw opstarten leegt ook je ram, want ram werkt niet zonder stroom. De reden dat Apple een reset aanraadt is dat die in alle gevallen werkt, ook als je iPhone is vastgelopen. Uitzetten kan alleen als iOS meewerkt. Dat er daarnaast iets met caches gebeurt op het flash geheugen kan ik me best voorstellen.

  Antwoord Quote

 • sanderevers
  1 year

  Origineel geplaatst door AlexT
  75% van alle computerproblemen zijn op te lossen door het systeem opnieuw op te starten. Dus zo raar is het niet dat hetzelfde geldt voor de iPhone.

  +veel.

  Alleen is het getal 90%, niet 75% ;)

  Origineel geplaatst door Marciemarc
  En ik dacht dat dit juist het sterke punt is van iOS en MacOSX, lijkt een beetje op een windows truc, heb je een blauw-scherm hanger, dan even resetten en alles werkt weer. Nee, het sterke punt van een OS moet juist zijn dat je nooit hoeft te resetten/herstarten. Alhoewel ik sinds Moutain Lion ook merk dat ik steeds vaker moet herstarten om het ding nog een beetje vlotjes te laten lopen. Bij iOS zorg ik er wel voor dat alle applicaties steeds afgesloten worden (double click home button, tap/hold icon 2 sec, tap icon to close). Ik hoef eigenlijk nooit mijn iOS device te herstarten, alles werkt prima op deze manier.

  Bij iOS is dat echt niet nodig. En dat het dat het helpt is de één van de grootste fabels. Apps worden automatisch gesloten wanneer er meer RAM nodig is.

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Ha! Draait er opeens Windows op ofzo? Daar werkt dat ook al jaren..

  Antwoord Quote

 • N. Amedei
  1 year

  Haha, kennen we in windows allang: when in doubt, reboot.

  iOS is eigenlijk Windows 95…

  Antwoord Quote

 • qqwweetyuiop
  1 year

  Did you tried to turn it off and off again?

  Antwoord Quote

 • Henk
  1 year

  Origineel geplaatst door N. Amedei
  Haha, kennen we in windows allang: when in doubt, reboot.iOS is eigenlijk Windows 95…

  Met mijn windows PC draaide ik vroeger met High Definition videomontage (Pinnacle) vaak 11 minuten totdat een reset noodzakelijk was. Mijn iphone4S heeft 11 maanden lang onafgebroken zonder reset gedraaid. Niet zo’n goede vergelijking dus…
  (factor 1000?)

  Antwoord Quote

Comments are closed.