Apple en Samsung gaan op 21 en 22 mei patentruzie bespreken

· Gonny van der Zwaag

lucy koh judgeRechter Lucy Koh (zie foto) van de districtsrechtbank in San Jose heeft Apple en Samsung de opdracht gegeven om hun langlopende patentenruzie bij te leggen, zoals je eerder al kon lezen. Inmiddels zijn er data gekozen: op 21 en 22 mei zullen de CEO’s van beide bedrijven en hun juristen elkaar ontmoeten in de rechtbank in San Francisco. Ook moeten Apple en Samsung beide aangeven hoeveel kans ze zien om te winnen, als de rechtszaak toch wordt doorgezet. De besprekingen zullen plaatsvinden onder leiding van een andere rechter, Joseph J. Spero.

Apple’s CEO Tim Cook en Samsung-topman Choi Gee-sung hebben beide ingestemd met de gesprekken. Er lopen al een jaar een serie rechtszaken, waarin beide bedrijven elkaar beschuldigen van het kopiëren van producten en het inbreuk maken op patenten. Eigenlijk hadden beide bedrijven 90 dagen te tijd om een afspraak te plannen, maar binnen 43 dagen is het al gelukt om alle agenda’s naast elkaar te leggen en een passende datum te vinden. Doel is om tot een schikking te komen waar beide bedrijven zich in kunnen vinden, zonder dat de rechter hoeft te beslissen.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.