Apple en Samsung bespreken vandaag Amerikaanse schikking

·

Samsung iPhoneApple en Samsung komen vandaag samen in San Francisco, om te spreken over een mogelijke schikking rond de lopende patentzaken tussen de twee bedrijven. Voor de schikking worden Samsung’s hoofd van mobiele technologie JK Shin en Apple CEO Tim Cook naar de rechtszaal gebracht. JK Shin vertelde aan Reuters dat hij hoopt op licentie-afspraken, waarbij de bedrijven elkaars patenten mogen gebruiken.

Er spelen al lange tijd meerdere patentzaken tussen Apple en Samsung, die in verschillende landen plaatsvinden. In Nederland zorgde een rechtszaak vorig jaar nog voor een kort verbod van de Samsung Galaxy S II, maar na een snelle software-wijziging was dit verbod niet langer van kracht. Steeds meer rechters pleiten voor een schikking tussen beide bedrijven, waaronder in de Verenigde Staten. Daar zijn de topmannen van beide bedrijven opgeroepen om met elkaar te spreken.

JK Shin zei vlak voor zijn vertrek naar de Verenigde Staten dat er nog een groot gat tussen beide bedrijven bestaat, maar dat hij van plan is om te spreken over het toewijzen van licenties voor elkaars patenten. Het is nog niet duidelijk waarmee Apple de onderhandelingen binnen wil stappen.

De gesprekken richten zich vooral op de zaak in de Verenigde Staten. Een akkoord dat in Amerika wordt gemaakt, kan echter tot nieuwe besprekingen in bijvoorbeeld Europa leiden.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt nu al een paar keer per dag naar zijn pols, om vast te wennen aan de Apple Watch.

11 reacties

 1. door stefaanxd

  Groot gat tussen beide bedrijven?
  Man, ze kunnen niet zonder elkaar.

  Apple moet gewoon stoppen met deze onzin. Niets aan de hand en allemaal achterhaalde troep, niets meer dan een grote ‘PR’stunt

 2. door misterrr

  Origineel geplaatst door stefaanxd
  Groot gat tussen beide bedrijven? Man, ze kunnen niet zonder elkaar.

  Hier zullen veel Apple fanboys felle kriktiek op gaan leveren. haha ben benieuwd naar de reacties

 3. door ZeroMinded

  Ze kunnen inderdaad niet zonder elkaar… het is dan ook marketing technisch briljant! ik lees het afgelopen jaar alleen maar nieuws over apple en samsung, je zou de andere spelers bijna vergeten bij de aankoop van een nieuw toestel ;-)

 4. door basvn

  Apple komt met de ideeën en samsung maakt zijn eigen deel daarvan.. moeten computers ook verboden worden omdat ze allemaal een muis hebben? nee..

  en jammer van het plaatje waardoor ze (galaxy s en iphone) evengroot lijken.. want dat zijn ze niet

 5. door den Os

  @basvn: Bovendien gebruiken ze ook weer dat plaatje waarbij de iphone wel het home scherm laat zien en de galaxy het applicatie scherm. Erg flauwe manier om de suggestie te wekken dat de telefoons meer op elkaar lijken dan in werkelijkheid het geval is.

 6. door basvn

  @den Os: Inderdaad.. ze maken het scherm van de galaxy s iets groter maar het formaat evengroot.. klopt totaal niet.. Ik heb zelf de galaxy S gehad en nu de galaxy nexus.. maar ik heb ook de Ipod touch 2 gehad en heb nu ipod touch 4.. ben over allebei tevreden :)

 7. door boxerip

  Apple koopt van alles in bij samsung,ze hebben rechtszaken tegen elkaar.. Apple komt in juni/oktober met een nieuwe telefoon. Samsung doet dat aan het begin van het jaar (het zelfde met de tablet). Er zit altijd tijdverschil tussen die twee..eerst verkoopt de een zijn product,dan de ander een half jaar later met een beter toestel…Een pot nat na mijn idee…..die gasten drinken(apple en samsung) savonds samen een biertje. Ik heb de iphone4s. Een geweldig toestel,zeer tevreden. Maar als ik de galaxy3 nu zie…..wat een geweldig toestel (laten we eerlijk zijn).dus ik hoop dat apple die weer overtreft. Mensen kopen nu samsung,en achter een paar maanden is apple weer aan de buurt met verkoop. Die moeten een toestel uitbrengen wat weer die van samsung overtreft..en dan is de apple weer de geweldige… Het is gewoon een spelletje waar wij intrappen en een hoop geld voor betalen. Maar een ding weet ik zeker, voor mij is zo een smartfoon een leuke hobby.

 8. door Bart

  @Boxerip: Ergens heb je gelijk maar ik weet dat er velen wachten tot de iPhone 5 uit is alvorens toch een relatieve dure aankoop te doen. De nieuwe SIII is inderdaad een mooi en geweldig toestel maar niets voor mij, Android ligt mij helemaal niet, na diverse malen geprobeerd te hebben. Laat maar komen die 5, geduld geduld geduld.

 9. door alexjeee

  (Red.) Verwijderd: kansloos racisme. Tijdelijke reactieban.

 10. door Walid

  Beter goed gejat dan slecht bedacht stel ik altijd maar en daarbij vind ik dat samsung que design, performace en perceptie van een smartphone zeker niet onder doet aan Apple. het feit dat ik nu een iphone heb doet er niet onder aan dat Samsung degelijke toestellen produceert. Het is dat mijn MOA (motivation, ability and oppurtunity) op dit moment zeer laag is anders zou ik misschien de Samsung S3 verkennen. Een ding lijkt me wel zeker, namelijk dat beide bedrijven door dit soort topics enorme goodwill creeeren die meerdere malen de kosten van eventuele rechtzaken en schikkingen overtreffen. Mensen die zeggen dat Samsung nog de iphone beter is dan de ander gaan wat mij betreft iets te kort door de bocht. Het een is niet met het ander te vergelijken anders dan dat je er de basismiddelelen mee kunt doen. (smsen en bellen). De telefoons met elkaar vergelijken zal niet het welverdiende respect en ontzag verdienen dat beide telefoons in de afgelopen jaren hebben verworven. De constante vergelijking tussen de twee telefoons door aan de ene kant, aanhangers van het apple front, en aan de andere kant mensen die de Samsung preferen is nutteloss aangezien dit beiden highend toestellen zijn die allebei het respect van de gebruiker verdienen.

 11. door Bart

  Ik heb de review van die S3 gezien en wat ik jammer vind is dat je nog altijd die achterkant er respectloos moet afbreken wil je hem openen, daar mochten ze bij Samsung nu ondertussen toch al iets op gevonden hebben vind ik.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.