Apple denkt na over universele afstandsbediening met aanpasbare interface

22 maart 2012, 20:56 · Bert van Doorn

Apple bezig met universele afstandsbediening met aanpasbare interfaceAl in januari bleek dat Apple nadenkt over een universele afstandsbediening voor je televisie en andere apparaten. Uit een nieuwe patentaanvraag blijkt hoe deze techniek zou kunnen werken in de praktijk. Zo zou je van een bestaande afstandsbediening een foto kunnen maken met je iOS-apparaat en deze uploaden in de cloud. Je krijgt dan automatisch een virtuele kopie van je afstandsbediening die je meteen kunt gebruiken. Hierbij zouden dan alleen de knoppen worden getoond die je daadwerkelijk nodig hebt en dit zou het aantal afstandsbedieningen voor al je diverse apparaten drastisch terug moeten brengen.

Apple beeldherkenning voor universele afstandsbedieningDe geavanceerde afstandsbediening van Apple zou een iOS-apparaat zijn met infrarood-ontvanger. Naast deze infrarood-ontvanger zouden de camera’s en microfoons ook ingezet kunnen worden om de afstandsbediening te verbeteren. Zo zou je telefoon het logo van de televisiezender kunnen scannen of kan aan de hand van het geluid worden bepaald naar welke uitzending je aan het kijken bent.

Als Apple daadwerkelijk besluit de afstandsbediening te gaan ontwikkelen, dan kan dit veel instelwerk in de toekomst voorkomen. Als je nu van een universele afstandsbediening gebruik wilt maken moet je meestal de bijbehorende codes opzoeken en dat kan veel tijd in beslag nemen. Het maken van een foto van het apparaat is stukken handiger.

door Bert van Doorn

Gerelateerde berichten

16 reacties

 • Zimmie
  2 years

  Maak maar eerst eens een TV die zijn tijd vooruit is “retrina scherm”

  Antwoord Quote

 • Michel
  2 years

  Dit zou wel een kunnen verschijnen op de iPhone 5 met z’n ‘eventuele’ 4″/4,6″ scherm. Lijkt me wel handig als optie , niet als extra iOS apparaat

  Antwoord Quote

 • Arnd Brugman
  2 years

  Met zon logitech harmony hoef je nooit codes op te zoeken. Gewoon je apparatuur invoren, syncen en hopla… Werken.

  Antwoord Quote

 • Gummers
  2 years

  Dit zou ideaal zijn! Liefst ook nog met alle functies van de remote app!

  Antwoord Quote

 • Pjotrvdh
  2 years

  als ze nou infrarood in de iphone stoppen zodat je alleen maar de juiste codes/apparaat nummmer in hoef te voegen en je telefoon/ipod als remote kan gebruiken… daar heb ik wel interesse in

  Antwoord Quote

 • Juan
  2 years

  ja idem geef mij maar een iPhone met infrarood en de apps volgen wel automatisch..

  Antwoord Quote

 • LOngjohn
  2 years

  Gestures op de ‘remote’ app en aan iTV linken is genoeg denk ik.

  Antwoord Quote

 • Henk
  2 years

  Infrarood? Wat ouderwets, en onnodig beperkend. Het zou bluetooth of wifi moeten worden. En dan op je iDevice zien wat er op het aan te sturen apparaat gebeurd.

  Antwoord Quote

 • evad1st
  2 years

  basis idee wel leuk.. maar infra rood? wat een onzin: ik kan nu al mijn apparatuur bedienen met de bijbehorende apps, integratie van meer App’s in 1 zou mooi zijn hoef ik niet steeds te switchen van app…

  Antwoord Quote

 • hugo
  2 years

  Wat nou codes invoeren of type opzoeken: met mijn Philips prestigo hoef ik alleen maar de aan-uit-knop van de te leren ab op de prestigo te richten en (indien in de database) klaar is Kees!

  Antwoord Quote

 • vanHorck
  2 years

  Niks infrarood….

  Dit gaat volgens mij werken met apparaten die bluetooth of wifi afstandsbedieningen hebben, en die er komen achter elkaar, denk aan de afstandsbediening voor de PS3 die is al bluetooth.

  Infrarood is achterhaald

  Antwoord Quote

 • Martin
  2 years

  Leuk idee, maar ik vind het wel vergezocht. Waarschijnlijk probeert men zoveel mogelijk ideeën zo snel mogelijk via een patent vast te leggen.

  Antwoord Quote

 • pjotrvdh
  2 years

  @vanHorck: infrarood is nog meer in gebruik dan dat je zou denken hoor! bijna al mijn apparaten (behalve mijn ps3 dan) werken nog via infrarood. en ik ken genoeg andere apparaten die ook nog via infrarood werken. mij lijkt het dus een goede toevoeging…

  Antwoord Quote

 • marcootjehhh
  2 years

  Ik bedien onze samsung tv al gewoon met de iphone en/of ipad via de wifi.
  Programma heeft samsung remote en werkt super.

  Veel beter dan gewoon via infrarood.
  Kan zo ook de tv in de woonkamer uitzetten als ik in bed lig.
  Altijd leuk om de partner een beetje te plagen ;)

  Liever dus een wifi ontvanger die eventueel weer verbonden is met een infrarood burst.

  Antwoord Quote

 • Ted
  2 years

  “Zo zou je van een bestaande afstandsbediening een foto kunnen maken met je iOS-apparaat en deze uploaden in de cloud. Je krijgt dan automatisch een virtuele kopie van je afstandsbediening die je meteen kunt gebruiken”

  Ik dacht de cloud is privé, dus men kijkt dus mee wat erin staat??

  Antwoord Quote

 • Rick
  2 years

  Dus er komen nu patenten op dingen die er al jaren zijn?

  Antwoord Quote

Comments are closed.