Apple brengt iOS 6.1 uit voor iPad 2 en nieuwere modellen

28 januari 2013, 19:16 · Gonny van der Zwaag

ios 6.1 betaApple had vanavond geen slechtere timing kunnen kiezen: vlak nadat koningin Beatrix haar aftreden bekendmaakte, startte de uitrol van iOS 6.1. De update biedt relatief weinig verbeteringen, maar bevat vooral technische tweaks. Voor eindgebruikers is ondersteuning voor meer LTE/4G-netwerken en verbeterde functionaliteit van iTunes Match het belangrijkste. Ook kun je voortaan via Siri bioscoopkaartjes bestellen, maar dat werkt voorlopig alleen in de VS. De afgelopen weken werden vijf betaversies van iOS 6.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars.

Ontwikkelaars meldden eerder al dat er qua functionaliteit weinig nieuws in iOS 6.1 te vinden was. Voor jailbreakers is er meteen goed nieuws, want de bekende jailbreak-ontwikkelaars hebben al aangekondigd dat ze een jailbreak voor iOS 6.1 hebben klaarliggen.

In de betaversies van iOS 6.1 werden de volgende zichtbare verbeteringen aangetroffen:

 • Andere weergave van muziekknoppen op het ontgrendelscherm
 • Duidelijker linkje om klachten in te sturen via Apple Maps
 • Tutorial met uitleg hoe Passbook werkt
 • Bioscoopkaartjes bestellen via Siri (alleen VS)
 • Mogelijkheid om individuele nummers uit iTunes Match te downloaden
 • Verbeterde beveiligingsstappen voor iCloud bij het instellen van een nieuwe iPhone

Het is onduidelijk of de batterijduur in iOS 6.1 is verbeterd. Sommige eindgebruikers die iOS 6.1 beta 5 hebben geïnstalleerd zeggen van wel, terwijl ontwikkelaars vanaf de eerste betaversies juist zeggen dat de batterijduur onveranderd is gebleven. Zoals meestal met de batterijduur is het van individuele factoren afhankelijk.

Hieronder zie je de oude weergave (links) en de compactere nieuwe weergave (rechts) van de muziekknoppen op het lockscreen:

music-controls-ios6

Lees meer over iOS 6 in ons dossier: iOS 6.
Onderwerpen
door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

13 reacties

 • Frits
  1 year

  Siri… te belachelijk voor woorden dat het nog steeds niet in het Nederlands werkt. Prutsers

  Antwoord Quote

 • Akoni2011
  1 year

  iPad 4 probleemloos geupdated, iPod touch 5th gen. mislukt.
  U bent niet langer verbonden met internet, het regent elders ook al meldingen hierover.

  Antwoord Quote

 • HandY
  1 year

  “Maart” agendaprobleem is met deze update opgelost!

  Antwoord Quote

 • Streetmaster
  1 year

  iPad 1 wederom niet meegenomen met de update! Is al bekend. iPhone 4 geen Siri maar dat is ook al bekend. Daarnaast zijn er altijd wel dingen die moeilijk of niet goed werken met updaten of fouten die er nog in zitten. Ik ga mijn iPhone 4 wel updaten uiteindelijk maar wacht nog even de reacties af van andere gebruikers. Daarnaast is het voor mij 1x een aanschaf geweest voor de iPad. Ik vertik het om een nieuwe te kopen. Ik stap dalijk waarschijnlijk over op een Windows tablet. Wacht nog even totdat de tablet met volledige functionaliteit van Windows er is, op dit moment nog te weinig keuze. Ik ben wel tevreden met de iPad maar langzaam aan crasht hij steeds vaker. Ik gebruik hem dus nog echt alleen voor een aantal dingen maar het is niet fijn meer om er goed op te werken als hij zo vaak crasht. Jammer dat Apple dit beleid heeft maar ik ga er niet in mee. Voor de die hard Apple fans zeg ik, blijf vooral lekker kopen. Ik ga niet mee in de Windows/Apple oorlog. Voor de rest moet iedereen het voor zichzelf uitmaken uiteraard maar ik ben er zo langzaam klaar mee. Voor de rest iedereen succes ;)

  Antwoord Quote

 • Lauw
  1 year

  Hoezo slechte timing? Is allemaal gepland hoor, zo komt IOS7 op 30 april uit. ;-)

  Antwoord Quote

 • SeeS
  1 year

  Iemand al getest of de 1 april bug verdwenen is.

  Antwoord Quote

 • Astro
  1 year

  1 april bug lijkt idd verdwenen

  Antwoord Quote

 • Rob Boesten
  1 year

  iOS 6.1 geïnstalleerd. Ik zie daarna dat ik nieuwe updates heb voor mijn apps. Ik ga dus naar de AppStore en ga naar updates. Ik zie geen apps verschijnen en als ik de knop updates alles aktiveer gebeurt er niets.
  Hoe zit dat?
  Er zou ook iets met de Apple kaarten gebeurd zijn, maar ik kan niets ontdekken.

  Antwoord Quote

 • Hapin
  1 year

  1 April bug na update bij mij ook verdwenen

  Antwoord Quote

 • 1 year

  Grapje zeker ;) :P

  Antwoord Quote

 • Incisief
  1 year

  Uitgaande Gmail-post is in Apple-mail niet meer mogelijk na de update naar iOS 6.1.

  Antwoord Quote

 • evad1st
  1 year

  @streetmaster Je gaat er vanuit dat een Windows 8 tablet na 3 jaar ook nog zo soepel loopt? En regelmatig updates krijgt? Ik help het je hopen, ik herken ook dat het trager wordt op mijn iPad 1, maar ik laat daar nu alleen lichtere app op draaien ( nu ben ik idd verwend met een nee iPad ), maar als ik zie dat Android zo goed als nooit een update krijgen, ben ik benieuwd wat Microsoft gaat doen… , ik hoop nog eens een review van je te lezen over Windows tablets ( je kunt iig dan wel vergelijken). :-)

  Antwoord Quote

 • seminifeer
  1 year

  En ik maar wachten tot Apple eindelijk eens multi user accounts gaat implementeren.

  Antwoord Quote

Comments are closed.