Apple brengt iAd Producer uit: Mac-applicatie om iAds te maken

·

iad producerApple heeft zojuist de Mac-applicatie iAd Producer beschikbaar gesteld. Het is bedoeld voor ontwikkelaars en ontwerpers die iAds willen maken, de interactieve advertenties voor Apple’s eigen advertentiedienst. iAd Producer is te downloaden van de website van Apple en vereist Mac OS X 10.6.5, Safari en iOS SDK 4.0. De software zorgt voor de afhandeling van HTML5, CSS3 en JavaScript achter de schermen van je iAd. Ook biedt de software geavanceerde mogelijkheden voor het bewerken en debuggen van JavaScript.

Ervaren ontwikkelaars kunnen aan de slag met het maken en hergebruiken van templates en componenten. De visuele designer geeft je de mogelijkheid om het type iOS-apparaat te kiezen, waarna de software de structuur aangeeft van de ads.

Apple heeft een serie knowledgebase-artikelen online gezet voor situaties waarbij gebruikers tegen problemen aanlopen, bijvoorbeeld bij landschapsweergave, muziekalbums buiten de VS en gebruik van fonts. Helaas bevat die geen antwoord op een ongetwijfeld veelgestelde vraag: waar blijft de Windows-versie?

Meer informatie is te vinden op de website van Apple. Een handboek is er ook.

iad producer mac

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

19 reacties

 1. door Tom

  Natuurlijk komt er geen Windows-versie. Je kent Apple toch en er is bovendien ook geen Xcode voor Windows. Verder vraag ik me af wat het praktisch nut van deze applicatie is aangezien Apple voor zover ik weet alleen miljoenenbedrijven iAds laat publiceren.

 2. door dwdijkstra

  Zit er niet op te wachten. Ik betaal liever een vast bedrag per jaar om reclames te vermijden…

 3. door Rick

  Laat de domme reacties als “Wie zit er nou te wachten op reclame?” maar komen…

 4. door .

  Wel een beetje irri,
  Koop je een macbook van €1500,-
  Krij je al die reclame shit,
  Ik ga dan weer over op windows,
  Apple verdient er dan wel aan,
  Maar ze kunnen toch ook wel overleggen met de klanten,
  Die producten zijn meestal over de €1000,- en dam die k*t reclame’s.

 5. door Bart

  Origineel geplaatst door Rick
  Laat de domme reacties als “Wie zit er nou te wachten op reclame?” maar komen…

  Als ze reclame op een leuke en interactieve manier brengen kan het misschien nog best wel leuk zijn. Zoals bijvoorbeeld een soort angry birds maar dan met heineken biertjes in een bier landschap :P.

 6. Ik vind het erg als mensen zeggen dat ze reclame erg vinden. Want als je reclame niet storend, mooi en interactief toon is het wel goed!

 7. door Gemert Mellemans

  Origineel geplaatst door RickLaat de domme reacties als “Wie zit er nou te wachten op reclame?” maar komen…

  Ik vind ‘t juist belangrijk.
  Belangrijk genoeg om er een apart TV-kanaal (websites) voor te maken…

 8. door j3nt3

  @.:
  dit gaat niet over reclame op mac os x maar op IOS dit heeft dus geen reet te maken met je 1500 euro dure macbook, dit programma is alleen gemaakt om via je mac deze interactieve reclame makkelijk te kunnen ontwikkelen.

 9. door Marciano

  Origineel geplaatst door .Wel een beetje irri,
  Koop je een macbook van €1500,-
  Krij je al die reclame shit,
  Ik ga dan weer over op windows,
  Apple verdient er dan wel aan,
  Maar ze kunnen toch ook wel overleggen met de klanten,
  Die producten zijn meestal over de €1000,- en dam die k*t reclame’s.

  Het gaat over het ontwikkelen voor iOS. Alhoewel wellicht in de toekomst ook wel van toepassing op de Mac App Store.. Maar zover offtopic gaat iPc niet :)

 10. door Tombakker

  Ik heb liever geen Ads op mijn iPhone natuurlijk, maar ik heb ook graag gratis apps! En omdat niet iedere developer ikweetniet hoeveel euro heeft rondliggen, om een plaatsje in de app store te bemachtigen, zullen ze toch een reclame platform moeten gebruiken… Apple heeft dat goed gezien en probeert nu Google Adsense te kloppen, met veel mooiere interactieve advertenties! Laat ze maar komen, die iAd’s! Waarschijnlijk zal ik er wel eens op klikken ;-)

 11. door sandro

  @j3nt3: Achja.. De mensen die alleen de titel lezen blijven altijd wel bestaan…
  OT: maar als Apple nú pas de iAd SDK uitgeeft, hoe konden dan de al voorgaande iAds gemaakt zijn? Zijn die speciaal door Apple voor dat bedrijf gemaakt?

 12. door Makkiej

  Je krijgt geen reclames als je gewoon betaald voor je software he.. wat een reacties weer..

 13. door Bor

  Origineel geplaatst door .
  Wel een beetje irri, Koop je een macbook van €1500,- Krij je al die reclame shit, Ik ga dan weer over op windows, Apple verdient er dan wel aan, Maar ze kunnen toch ook wel overleggen met de klanten, Die producten zijn meestal over de €1000,- en dam die k*t reclame’s.

  Heb jij wel eens reclame in Mac OS X gezien? Nee, volgens mij niet. Volgens mij heb je nog nooit een Mac aangeraakt.

 14. door Joris

  Origineel geplaatst door sandro: @j3nt3:
  Achja.. De mensen die alleen de titel lezen blijven altijd wel bestaan…
  OT: maar als Apple nú pas de iAd SDK uitgeeft, hoe konden dan de al voorgaande iAds gemaakt zijn? Zijn die speciaal door Apple voor dat bedrijf gemaakt?

  Ik denk dat ontwikkelaars dit eerst met basis ontwikelprogrammas voor JavaScript en CSS moesten doen. Of zij hadden al eerder toegang tot dit programma, wat niet heel gek zou zijn als je naar die miljoenendeals kijkt…

 15. door Juppe

  Origineel geplaatst door Shaquille
  Adblock.

  Dan heb je nog steeds geen reclamevrij internet, alleen zie je de reclame niet.

 16. Het is niet nodig om met ernstige ziektes te gaan schelden. Hou je fatsoen, beste reageerders! Anders gaan de reacties dicht.

 17. door patrick

  Origineel geplaatst door Makkiej
  Je krijgt geen reclames als je gewoon betaald voor je software he.. wat een reacties weer..

  ze komen ook in betaalde software als “zakcentje” ;) let maar op… vind het rampzalig! ik HAAT reclame’s, laat me gwn m’n ding doen…
  “kijkt u even 30 seconden naar deze reclame, daarna wordt het thuisscherm geopend” let op mijn woorden: dit gaat er nog van komen!

 18. door Makkiej

  Origineel geplaatst door patrick
  Origineel geplaatst door MakkiejJe krijgt geen reclames als je gewoon betaald voor je software he.. wat een reacties weer..ze komen ook in betaalde software als “zakcentje” let maar op… vind het rampzalig! ik HAAT reclame’s, laat me gwn m’n ding doen… “kijkt u even 30 seconden naar deze reclame, daarna wordt het thuisscherm geopend” let op mijn woorden: dit gaat er nog van komen!

  Mooie manier om je dan te onderscheiden van de software met reclame erin.
  De software developer bepaald tenslotte of er wel of niet reclame in komt, ik maak me hier geen zorgen over hoor, als er reclame in software zit waar ik voor betaal, neem ik toch de concurrent die dit niet heeft :)

 19. door AT

  @.: Ok. Jij bent je Apple producten dus duidelijk niet waardig. Zelfs niet Linux. Ook moet je leren lezen voordat je antwoordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.