Apple al bezig met intern testen van iOS 6.0

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ios-6iOS 5.1 is nog niet eens officieel uitgebracht voor gewone gebruikers of er verschijnen al de eerste geluiden over iOS 6.0. De website Ars Technica beweert dat Apple momenteel iPads aan het testen is, waarop een compleet nieuwe iOS-versie draait: 6.0. De beheerders van de website deden de ontdekking toen ze de serverlogs naplozen: de apparaten met iOS 6.0 bleken te worden gebruikt vanuit het hoofdkantoor van Apple in Cupertino.

Ars Technica keek naar de user agents die vanuit Apple’s hoofdkantoor werden gebruikt. Daarbij bleken 5.0, 5.0.1 en 5.1 voor te komen, maar ook 6.0. Deze lijkt een iets nieuwere build van de WebKit-browser te bevatten: 535.8 in plaats van 534.46. In de logbestanden van Ars Technica werd bovendien een apparaat met een resolutie van 2048 x 1536 pixels aangetroffen, wat nog eens een bevestiging is dat Apple een scherm met hogere resolutie in de nieuwe iPad zal stoppen.

Het lijkt wat voorbarig om te denken dat Apple iOS 6.0 al meteen volgende week, gelijk met de iPad 3 gaat aankondigen. De kans is groter dat Apple ermee wacht tot de volgende iPhone verschijnt. Vorig jaar voegde Apple meer dan 200 nieuwe functies toe in iOS 5. Maar er kan nog meer bij.

ipad-logs-ios6

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.